nieuwsbrief Sterrenschool De Bongerd1 juli 2020
Laatste weken...

Laatste weken...

Nog iets meer dan twee weken en het is al weer zomervakantie. Voor ons als team zijn er nog de nodige stappen te zetten. We hebben inmiddels besloten een nieuwe taal- en spellingsmethode aan te schaffen. Het is de methode Staal geworden van Malmberg. Komende dinsdag hebben we daarvoor een training om een goede start te kunnen maken met deze methode en na de zomer volgen er nog twee scholingsbijeenkomsten. Het is een eigentijdse  methode, waarbij we voornamelijk gebruik gaan maken van 'papieren' verwerkingen. Daarnaast zal er extra geoefend kunnen worden op de iPad.

We hebben er ongelooflijk veel zin om hier mee te starten. Daarnaast zijn alle collega's druk bezig met het rapport invullen, dat volgende week woensdag mee naar huis komt. Voor groep 8 zijn het echt de laatste weken op de basisschool. Dit jaar is er, door alle Covid-19-richtlijnen, geen eindmusical. We hebben gekozen voor het opnemen van een film, waarvan gisteren de opnamedag was. Op de afscheidsavond van groep 8 zal deze worden vertoond. Groep 8 heeft verder nog een alternatief afscheidsprogramma op vrijdag de 10e en op maandag de 13e doen ze nog mee aan een speciale sportdag van Accres voor een beperkt aantal groep 8-klassen. Op donderdag 16 juli zwaaien we groep 8 uit.

Op woensdag 15 juli hebben we in de hele school een klein feestje om het eind van het jaar te vieren en 's middags gaan alle kinderen al even doorschuiven naar hun volgende juf en het nieuwe lokaal.

Juf Carleen

Juf Carleen

Na de zomer komt juf Carleen ons team versterken. Vorige week is ze al even in de twee groepen geweest, waar ze gaat werken.  Hier stelt ze zich aan ouders voor;

Mijn naam is Carleen Driessen. Ik ben 27 jaar en woon in Twello. Na de zomervakantie heb ik de eer om het team van o.b.s. De Bongerd te komen versterken. Op de maandagen ga ik lesgeven aan de kinderen van groep 5/6. Daarnaast sta ik op de donderdagen en vrijdagen in groep 3, wat na de kerstvakantie een groep 2/3 zal worden. De overige dagen ben ik als orthopedagoog werkzaam bij Braams specialist in leren en gedrag. Daar onderzoek ik of kinderen dyslexie hebben en behandel ik kinderen met lees-, spelling- en/of rekenmoeilijkheden. Ik houd van nieuwe uitdagingen en vind het fijn om afwisseling te hebben in mijn werk. Vorige week donderdagmiddag heb ik al even kennisgemaakt met de kinderen die ik volgend schooljaar les ga geven. Sommige kinderen herkende ik nog van een tijdelijke invalklus in 2018. Leuk om te zien hoe de kinderen zich ontwikkelt hebben en fijn om weer terug te zijn. Ik hoop jullie snel beter te leren kennen. Alvast een hele fijne, zonnige zomervakantie gewenst en laten we er met z’n allen een leerzaam en gezellig nieuw schooljaar van maken. Tot snel! Groetjes juf Carleen.

Kinderdagverblijf

Kinderdagverblijf

Tijdens het thema eten en drinken zijn we volop bezig met activiteiten omtrent dit thema. We prikken met de prikpen een broodje uit en smeren hier ‘boter’ op. Hierop strooien we gekleurde muisjes. Dit is gek zeg op een broodje van papier zegt een van de kinderen. Ze zien eruit om op te eten. Verder hebben we een lekkere kwarktaart gemaakt. Helpen met mixen, wat een lawaai. De taart is wel erg lekker geworden met verse aardbeien erop. Mmm......

 

Unit 1: IJs en verlof

Unit 1: IJs en verlof

In unit 1 zijn we begonnen met ons laatste project van dit schooljaar , zomer. We kunnen o.a. heerlijke ijsjes kopen in de ijswinkel op het speelplein. We gaan er nog drie leuke, leerzame weken van maken voordat de zomervakantie begint. Komende vrijdag is juf Jolanda afwezig. Zij wordt vervangen door juf Ankie.  Juf Jolien is komende maandag en dinsdag vrij. Juf Ankie is er op maandag en juf Jolanda op dinsdag.  Fijn dat juf Ankie komt, een bekende juf voor de kinderen.

 

Jarige kinderen

Jarige kinderen

De volgende kinderen zijn binnenkort jarig:

JULI

 

Groep

2

Daniël   (2009)

 Bosuil

6

Luciano   (2007)

 IJsvogel

7

Nena   (2012)

 Wielewaal

7

Amayla   (2008)

 Bosuil

8

David   (2015)

 Roodborstje

10

Kyan   (2009)

 Bosuil

10

Niek   (2013)

 Pimpelmees

11

Devran   (2010)

 Goudvink

Van harte gefeliciteerd en een fijne verjaardag!  

 

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

De Bongerd is onderdeel van Leerplein055