Open dag

De schoolkeuze: een belangrijk moment

Het kiezen van een basisschool die past bij u en uw kind is belangrijk. De basisschoolperiode is een periode die zo leuk en leerzaam mogelijk moet zijn. Overwegingen om te kiezen voor een school zijn heel persoonlijk. Wilt u een blokje om rijden of liever een school in de buurt? Welke opvangmogelijkheden zijn er? Hoe wordt de lesstof aangeboden? Hoe is de sfeer op school? Wat biedt een school kinderen die extra ondersteuning of juist meer uitdaging nodig hebben?

Open dag bij alle basisscholen Apeldoorn op 6 oktober.

Woensdag 6 oktober staan de deuren van bijna alle basisscholen in Apeldoorn en omgeving tussen 9.00 – 12.00 uur open voor kinderen en hun ouders die een nieuwe basisschool zoeken. Aanmelden voor je bezoek deze ochtend is noodzakelijk en kan via basisscholenapeldoorn.nl. Reserveer een tijdslot bij één of meerdere basisscholen die je graag wilt bezoeken en maak kennis met de school, de kinderen en het team. De scholen ontvangen je graag op 6 oktober!

Alvast kennismaken.
Ook voor uw peuter is deze open dag een leuk moment om alvast een kijkje te nemen op school. Het is een mooie gelegenheid om op laagdrempelige wijze de sfeer te proeven op een basisschool. Veelal werkt er een kinderopvangorganisatie samen met de school. Wij werken met diverse scholen samen op hun locatie. Op de open dag kunt u meestal ook een kijkje nemen bij de buitenschoolse opvang en in gesprek gaan met de pedagogisch medewerkers.

Voor het aanmelden en voor meer informatie over de scholen ga je naar www.basisscholenapeldoorn.nl

Onze school

We werken op de Bongerd met een continurooster, een vijf gelijke dagen model. De kinderen zijn alle dagen tot 14.00 uur op school. Dit schooljaar zijn we gestart met een Engelse methode voor de groepen 1 t/m 8 en ook werken we door de hele school met de sociaal emotionele methode PBS, positive behaviour support. We proberen in de hele school dezelfde taal te spreken, dit alles op een positieve manier. Naast de reguliere vakken werken we ook structureel aan de executieve functies bij kinderen, dit doen we met de breinhelden. Wij zijn een kunst – en cultuurschool.

Programma

Het is dit jaar dus extra belangrijk dat u zich aanmeldt als u 6 oktober op bezoek wilt komen. De directeur Frans de Heus zal u meer vertellen over onze school en de verschillende groepen laten zien.

• LP055_deBongerd_Intro_20150917_SunnyGardeur_3050
  • LP055_deBongerd_Intro_20150917_SunnyGardeur_2577
  • LP055_deBongerd_Intro_20150917_SunnyGardeur_1211
  • LP055_deBongerd_Intro_20150917_SunnyGardeur_1264

Kennismaken

Wij adviseren u om gebruik te maken van de mogelijkheid om een afspraak voor een kennismakingsgesprek met de schooldirecteur te maken. Uw kind is uiteraard ook welkom om hierbij aanwezig te zijn. Voor dit kennismakingsgesprek nemen wij ruim de tijd, rekent u op een gesprek van een uur. Wij vinden het belangrijk dat u een goed beeld krijgt van onze onderwijsvisie, u uw vragen kunt stellen en u de sfeer op onze school kunt ervaren.

Delen via