nieuwsbrief Sterrenschool De Bongerd8 april 2020
Thuiswerken, week 4

Thuiswerken, week 4

In de afgelopen drie weken is er veel gebeurd. Met alle kinderen en hun ouders is er contact geweest en u heeft via Google Classrooms toegang tot een digitale Bongerd.  Er wordt door iedereen thuis hard gewerkt, of het nu kinderen en hun ouders of leerkrachten zijn. Mooi om te zien, hoe we in zo'n korte tijd ons aangepast hebben. Al valt het niet altijd mee en missen wij in ieder geval het gewone contact met de kinderen heel erg. Gelukkig is Google Meet een mooi middel om wel in contact te zijn. In alle groepen zijn er nu contactmomenten gepland via Google Meet.  Soms om instructie te geven, soms om vragen te stellen of soms om gewoon even te praten met de juf. Alle kinderen hebben ook steun in de rug van u als ouders nodig. Soms bij het openen van Classrooms, soms bij het inleveren van huiswerk en soms bij uitleg van werk. Dat laatste willen we vooral bij de leerkrachten laten, maar soms ontkomt u daar niet aan.

Wij begrijpen dat het voor u als ouders ook niet altijd meevalt en de kinderen 24/7 in huis te hebben. Wij willen ook u hierbij heel veel sterkte wensen!!!

Mocht u vragen hebben over het thuiswerken, dan is een mail aan de leerkrachten een handige manier en sommige leerkrachten hebben inmiddels een school-06-nummer.

Wij zou het heel fijn vinden als we hierin samen kunnen werken. We willen allemaal dat de kinderen zoveel mogelijk ‘bij’ blijven, toch?

 Deze week zal er geen unitnieuws verschijnen.

 

Opvang

Opvang

Terwijl alle groepsleerkrachten vooral thuis, hard werken aan het programma voor de kinderen, de taak klaar zetten, werk nakijken en feedback geven, instructies geven en contact onderhouden met ouders/kinderen, worden op school ook nog kinderen opgevangen. Hier zijn meestal de volgende collega's werkzaam: Maandag: juf Dionne en juf Melissa Dinsdag:  juf Dionne en juf Sietske Woensdag:  juf Sietske en juf Diny Donderdag: juf Diny en meester Steven Vrijdag: Juf Diny en juf Melissa Juf Karin is een aantal ochtenden aanwezig. Ouders met cruciale beroepen kunnen hier gebruik van maken, indien ze niet zelf opvang kunnen regelen. Vragen hierover kunt u mailen naar bongerd@leerplein055.nl  

 

Afgelast of uitgesteld?

Afgelast of uitgesteld?

Vandaag zou eigenlijk de open dag zijn en dat gaat duidelijk niet door. En zo zijn in de afgelopen weken besluiten genomen over veel activiteiten. Ook de meester-en-juffendag gaat niet door, net zoals de Koningsspelen. Ook de avondvierdaagse in  mei en de EricaCup in juni zijn helaas afgelast. Over de geplande schoolreizen, het schoolkamp en de musical voor groep 8 hebben we nog geen besluiten genomen. De geplande podeshows gaan in ieder geval niet door. Zo gauw we weer op school zijn zal alle energie gaan zitten in het opbouwen van gewone schooldagen met een duidelijke structuur.

 

Juf Monique

Juf Monique

In de afgelopen weken was juf Monique afwezig. Al ruim voor die tijd heeft juf Monique aangegeven te willen stoppen in het onderwijs.  Ze heeft nu definitief het besluit genomen en zal daarom ook niet meer terugkeren op De Bongerd. We zullen kijken hoe we in de komende maanden afscheid kunnen nemen van juf Monique, op de manier die zij het liefste wil.

 

ThuisBieb

ThuisBieb

De deuren van de Bibliotheken zijn gesloten, maar online is de Bibliotheek open! De ThuisBieb-app is toegankelijk voor iedereen. Dus ook als kinderen géén lid zijn van de Bibliotheek! In de app staan 100 e-books, waarvan 21 titels voor kinderen tot en met 12 jaar, zoals Fien komt dat zien! van Harmen van Straaten en Alaska van Anna Woltz. Met de ThuisBieb willen de Bibliotheken iedereen die thuiszit, dus ook kinderen, een hart onder de riem steken in deze onzekere tijd. De e-books staan in de speciale ThuisBieb-app. De ThuisBieb-app voor iOS is nu beschikbaar in de AppStore. De verwachting is dat de app voor Android binnenkort ook beschikbaar is via Google Play. Wanneer de app is geïnstalleerd kun je het aanbod bekijken en titels selecteren. De app is in elk geval beschikbaar tot en met 10 mei. Meer informatie kun je vinden op jeugdbibliotheek.nl/thuisbieb. Speciaal voor deze periode heeft de Bibliotheek ook extra luisterboeken beschikbaar gesteld voor kinderen die geen lid zijn van de bibliotheek. Deze zijn vrij toegankelijk via de LuisterBieb-app. Net als de voorleesfilmpjes van De Voorleeshoek en Bereslim.

Kinderen die lid zijn van de Bibliotheek kunnen naast de e-books in de ThuisBieb nog veel meer e-books lenen. Ook kunnen ze oefenen voor schoolvakken via Junior Einstein. Kijk op jeugdbibliotheek.nl voor een overzicht van alle digitale producten voor kinderen.

 

IJsvogel: nieuwe meester

IJsvogel: nieuwe meester

Mijn naam is Steven Kastermans, ik ben 29 jaar oud en woon in Zutphen.  In april 2019 ben ik afgestudeerd en begonnen met invalwerk via de PON (invalpool).  Sinds oktober ben ik werkzaam op vrije school de Vijfster, dit doe ik op de maandag en dinsdag. Ik ben erg enthousiast over het werken als meester en ik hoop dit nog lang te mogen doen. Ik vind het prachtig om iets te kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen, dat is ook de reden waardoor ik in eerste instantie ben begonnen met de PABO. Verder ben ik in mijn vrije tijd regelmatig achter het dartbord te vinden en doe ik dit ook in competitieverband. Ook ga ik graag uit met vrienden en kijken we graag voetbal en basketbal. Vanaf deze week ondersteun ik juf Marinde en als de kinderen weer naar school zal ik donderdag en vrijdag in de groep IJsvogel staan.

 

IJsvogel: nieuwe juf

IJsvogel: nieuwe juf

Mijn naam is Diny Kok, ik woon ik Twello, met mijn man en een zoon van 21 en 2 dochters van 19 en 16 jaar. Ik ben al ruim 20 jaar werkzaam in het onderwijs, waarvan de laatste jaren als invalster voor diverse groepen. Vanaf deze week ondersteun ik Marinde in groep 7 en 8 en zal, als de kinderen weer naar school gaan, drie dagen juf Linda vervangen op maandag, dinsdag en woensdag. Mijn grootste hobby is (ultra)trailen. Daarnaast rijd ik motor samen met mijn man en dochters. Andere hobby's zijn o.a. natuur(fotografie), handlettering en journal art.

 

Jarige kinderen

Jarige kinderen

De volgende kinderen zijn binnenkort jarig:

APRIL

 

Groep

8

Efkan   (2008)

 Bosuil

9

Farell   (2013)

 Pimpelmees

9

Bram   (2013)

 Wielewaal

10

Frederique   (2009)

 Bosuil

13

Hosna   (2015)

 Roodborstje

13

Gijs   (2012)

 Wielewaal

Van harte gefeliciteerd en een fijne verjaardag!  

Anna Lanting wordt zondag 4 jaar. Van harte gefeliciteerd en we hopen je gauw te mogen ontvangen bij de Roodborstjes.

 

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

De Bongerd is onderdeel van Leerplein055