nieuwsbrief Sterrenschool De Bongerd12 februari 2020
Vandaag: rapporten

Vandaag: rapporten

Vandaag hebben de kinderen allemaal hun rapport meegekregen. Ook voor de kleuters is er een rapport, maar dan moet je wel al een half jaar op school zitten.

 

14 februari: Valentijnsdisco

14 februari: Valentijnsdisco

Komende vrijdagavond 14 februari gaan we feesten op de Bongerd. Dit doen we met een Disco. Dit jaar is het thema voor dit super feest uiteraard: Valentijnsdag.  Voor unit 1 is de disco van 18.15 tot 19.15 uur. Unit 2 en unit 3 hebben feest van 19.30 tot 20.30 uur. Ouders/verzorgers kunnen de kinderen 10 minuten voor aanvang via de hoofdingang naar de eigen klas begeleiden. Ouders zijn de laatste tien minuten welkom om hun kinderen op te halen!

 

Studiedagennnnn

Studiedagen

Op vrijdag 21 februari is de volgende studiedag voor het team, deze stond ook al op de jaarkalender.  De verhuisdag van maandag 2 maart vervalt, de verhuizing gaat immers nog niet door.  In plaats van deze verhuisdag is er nog een laatste studiedag van dit jaar op woensdag 3 juni.

 

Ouderbijdrage al betaald ?

Onze Stichting van Ouders van de Bongerd (SOB) is verantwoordelijk voor veel activiteiten op onze school en levert daarmee een belangrijke bijdrage aan een nog sfeervollere school. Veel ouders hebben hun (vrijwillige) ouderbijdrage al betaald. Deze bijdrage is vrijwillig, omdat de wet niet toe staat dat basisonderwijs geld kost. Wij hopen dat u als ouders het belang van de activiteiten van de SOB steunt en uw bijdrage vrijwillig overmaakt of al overgemaakt heeft. Hartelijk bedankt daarvoor!

 

Het KidsHuus de Donken

Het KidsHuus de Donken

Elke donderdagmiddag worden er van 15.30 tot 17.00 uur leuke activiteiten georganiseerd voor kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar bij het KidsHuus in de Donken aan de Tingietersdonk 378A.  Deze activiteit wordt georganiseerd door stagiaires en vrijwilligers en gefaciliteerd door Stimenz. (Verantwoordelijkheid voor de kinderen blijft bij ouders liggen dus ouders zijn van harte welkom om tijdens deze middag binnen te lopen!)  Voor meer informatie kunt u contact opnemen met p.tromp@stimenz.nl Kom gezellig langs!!

 

Mamahuus

Mamahuus

Als je kinderen hebt is het soms best prettig om met andere ouders ervaringen uit te wisselen en eens te horen hoe die andere vader of moeder met bepaalde situaties omgaat.  Dat kan bij het MamaHuus in de Maten. Van 9.30 tot 11.00 uur ben je van harte welkom om aan te schuiven voor een praatje en een kopje koffie of thee. Het MamaHuus is bij twee verschillende “huusjes” in de Maten.  Op 25 maart, 22 april, 20 mei, 17 juni en 15 juli bij het VeldHuus aan het Magistratenveld 613. Op 11 maart, 8 april, 6 mei, 3 juni en 1 juli bij het DonkHuus aan de Tingietersdonk 378A.  Voor informatie kunt u contact opnemen met Petra Tromp via p.tromp@stimenz.nl  Tot ziens bij het MamaHuus!!

 

Kinderdagverblijf

Kinderdagverblijf

We zitten helemaal in het thema ‘onderwaterwereld’. Er worden leuke activiteiten gedaan. Zo zijn er al zeepaardjes gekleurd en geplakt en zijn er kwallen geverfd. Deze week hebben we de mooiste vis van de zee geverfd met waterverf. Wat een mooie kleurtjes!  Op de groep hebben we ook een watertafel met allerlei waterdieren waar we mee kunnen spelen en ontdekken.

 

Unit 1: Drie vragen!

Unit 1: Twee vragen!

 

Wilt u, als u dit nog niet gedaan heeft, uw naam invullen op de intekenlijsten voor de KOL gesprekken? Graag even opletten of u dit bij de juiste leerkracht doet.

Bij de kapstokken van unit 1 is het in de ochtend heel vol met twee grote groepen. Zeker de kinderen van leerjaar 2 en 3 kunnen zelf hun jas en tas ophangen, dat scheelt veel drukte in een kleine ruimte. Wilt u uw kind stimuleren om het zelf te doen?

 

---
Wielewaal

Wielewaal

Juf Lisanne heeft vrijdag en dinsdag verlof en zal vrijdag worden vervangen door juf Erna en dinsdag door onze eigen juf Mirjam.

 

---
Unit 3: Annie

Unit 3: Annie

Vanuit Orpheus is er een Annie-actie. Een aantal moeders hebben juf Linda en juf Marinde genomineerd voor de "Zwaar bestaan" actie. Er is een foto gemaakt en deze zal vandaag worden ingestuurd. Vanaf morgen zullen de inzendingen worden gepubliceerd op de Facebookpagina van Orpheus en kan er worden gestemd. Door te liken kun je stemmen op ons. De winnende klas/unit wordt met de echte Annie cast bus opgehaald van school en mag naar de voorstelling toe! Houd uw mailbox in de gaten, want morgen zullen wij de link waarop gestemd kan worden met jullie delen! Wij zouden het super gaaf vinden om hierheen te mogen!

 

Jarige kinderen

Jarige kinderen

De volgende kinderen zijn binnenkort jarig:

FEBRUARI

 

 Groep

14

Marcel   (2011)

 Goudvink

19

Norah   (2014)

 Pimpelmees

21

Jent   (2013)

 Pimpelmees

27

Jaimy   (2015)

 Roodborstje

Van harte gefeliciteerd en een fijne verjaardag!  

 

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

De Bongerd is onderdeel van Leerplein055