nieuwsbrief Sterrenschool De Bongerd11 december 2019
Inleiding

Inleiding

Vorige week bracht sinterklaas een bezoek aan onze school, samen met vier pieten. Het werd een gezellig feest en de pieten hebben zich heerlijk kunnen uitleven. De kinderen hebben erg genoten. Vanaf groep 5 waren er prachtige surprises voor de kinderen. Het is leuk voor de ontvangers als er een mooie surprise is, vooral als je er zelf ook veel aandacht aan besteed hebt. Sinterklaascommissie en hulpouders hartelijk bedankt voor een heerlijk feest.

Afgelopen maandag ging het meteen door naar het volgende feest. Nu was de kerstcommissie aan zet, die de school 's avonds prachtig heeft omgetoverd, samen met opnieuw de nodige hulpouders.

Als school merken we dat we vooral met deze weken veel hulp van ouders nodig hebben en fijn dat die hulp er ook is. 

Helaas zorgen virussen in de lucht ook voor ziekte bij zowel kinderen als leerkrachten. We kunnen het gelukkig vrijwel altijd nog met invallers oplossen. 

In deze Bongerdflits vooral meer over de kerstviering!!

Volgende week: kerstviering

Volgende week: kerstviering

Donderdag 19 december 2019 van 17.00-18.30

Vanaf morgen, donderdag 12 december, zullen er intekenlijsten hangen bij de basisgroepen. In de basisgroepen fantaseren de kinderen er al op los wat hun favorieten tijdens een diner zijn! Worstenbroodjes, tomaatjes, cupcakes, fruitprikkers… Alles komt voorbij! U hoeft niet voor de hele groep iets te maken. Voor een derde van de groep is voldoende. Wanneer uw zoon of dochter een voedselallergie heeft is het natuurlijk het prettigst wanneer u daar zelf iets voor kunt maken. U weet tenslotte het beste wat uw kind lekker vindt.

Houdt u er rekening mee dat we op school geen rechauds gebruiken i.v.m. brandveiligheid of onvoldoende vermogen in stoppenkast.

Op donderdagochtend 19 december kunt u uw kind een bord, beker, bakje en bestek meegeven in een (plastic) tasje. Graag met naam en groep erop. Rond 16.50 uur uur gaat de deur open en kunt u uw gerecht op het buffet van de basisgroep neer zetten. De kinderen mogen naar de klas. 

Rond 18.15 kunt u komen genieten van heerlijke chocolademelk op het plein terwijl u wacht tot u uw kind om 18.30 uur op kan halen kan in de basisgroep.

Opruimen

Opruimen

Vrijdag 20 december vanaf 08.30 uur Aan alle kerstgezelligheid komt ook weer een einde. Dat houdt in dat er flink opgeruimd zal gaan worden. En dat kan niet zonder uw hulp! We starten meteen om half 9. Vele handen maken licht werk!!  Om 11.45 willen we klaar zijn.

 

Kidsteam

Kidsteam

Vandaag hadden we PBS kidsteam. Eerst werden we hartelijk verwelkomd en kregen we een lekkere brownie van Stijn. Daarna bekeken we het verslag van vorige keer. We hadden het toen over wie dit keer een stukje in de flits moet schrijven volgens het schema. Daarna hebben we de ideeënbus bekeken. En zat een kerstbal in en 3 briefjes. Twee van dat er een patatdag kwam, de andere ging over elke dag een uur sporten, we hebben besloten dat niet te gaan doen, want we gaan naar school om te leren en je krijgt al een halfuur de tijd om lekker rond te rennen. Toen gingen we brainstormen over de week van complimenten en wat we gingen doen in die week. Daarna gingen we gezellig afsluiten. Ook werd er afgesproken dat we de volgende keer onze filmpjes (over de verwachtingen van hal, zelfstandig werken en de kring) klaar zullen hebben, want dat is helaas niet gelukt dit keer.

Groetjes, Salina en Liuba

Parkeren vrijdag

Parkeren vrijdag

Sinds twee jaar bestaat de mogelijkheid ook te parkeren op de parkeerplaats van het Apostolisch Genootschap. I.v.m. een begrafenis is gevraagd komende vrijdag deze parkeerplaats niet te gebruiken.

 

Kidsrun

Kidsrun

Op zondag 2 februari is de jaarlijks midwinter marathon en ook dit jaar is daar ook weer de Kidsrun bij. Kinderen lopen dan 500 meter of 1 kilometer.  In de bijgaande brief kidsrun leest u meer over deze loop. Deze is zeker de moeite waard en inschrijven kan t/m 5 januari (www.midwintermarathon.nl)

 

Kinderdagverblijf

Kinderdagverblijf

Afgelopen donderdag hebben wij ook meegenoten van het gezellige Sintfeest. Eerst buiten de Sint met zijn pieten opwachten. We kregen zelfs een handje van Sinterklaas. Daarna hebben we meegedaan in de grote hal waar we de pieten zagen paardrijden, unit 1 hebben we zien dansen en zingen voor de Sint en we kregen pepernoten. Daarna lagen er op de groep, in de slaapkamer, allemaal cadeaus! Hier kunnen we in de groep fijn samen mee spelen. Dank u Sinterklaasje en tot volgend jaar!! Deze week hebben we samen met de kinderen de kerstboom versierd. Wat een gezelligheid met al die lampjes. We zullen de komende tijd de activiteiten weer aan laten sluiten op het thema kerst.

Unit 1: Pimpelmeesjes: juf Inge gaat weg!

Unit 1: Pimpelmeesjes: juf Inge gaat weg!

Op donderdagmiddag 18 december neemt onze stagiaire Inge van der Meijde afscheid van een mooie stage periode. Inge gaat voor haar vervolg van de PABO naar IJsland en zal ons zeker nog op de hoogte houden vanuit het koude Noorden. We zullen haar gaan missen...

Unit 2: Hulp gevraagd?

Unit 2: Hulp gevraagd?

Afgelopen vrijdag hebben we de laatste kunstcircuit activiteit van deze cyclus gedaan. Eén groep heeft “toverstokjes” gemaakt en de andere groep "gelukspoppetjes". Deze laatste activiteit bleek meer tijd te vragen dat vooraf ingeschat. Dus komende vrijdag gebruiken we om het poppetje af te maken. En daar zouden wat extra handen heel goed van pas komen. Mocht u tijd en zin hebben om komende vrijdagmiddag (13 dec.) ons te komen helpen, dan bent u tussen 12.45 en 13.45/14.00 van harte welkom! Naast de deur van de Goudvink hangt een intekenlijst. Alvast dank.

Unit 2 en 3: Kerstkaarten ouderfonds

Unit 2 en 3: Kerstkaarten ouderfonds

De kinderen uit unit 2 en 3 hebben kerstkaarten geschreven en versierd voor het Nationaal Ouderenfonds.  We hebben n.a.v. hiervan ook met elkaar gesproken over eenzaamheid. De kaartjes worden vandaag verstuurd naar het Ouderenfonds, waarna ze worden verdeeld over bijna 3.000 zorginstellingen door heel Nederland.

Basisgroep Bosuil: winterdorp

Basisgroep Bosuil: winterdorp

In het lokaal van de Bosuilen staat een vitrinekast, waar wij de winterdorpjes van de AH hebben tentoongesteld.  Natuurlijk is er nog ruimte voor uitbreiding, dus heeft u een huisje/winkeltje over dan zijn we daar erg blij mee in unit 3. Alvast bedankt!  Heeft u geen dorpje dan kunt u gerust een kijkje komen nemen naar ons groeiende winterdorp!

---
Jarige kinderen

Jarige kinderen

In de komende periode is jarig:

DECEMBER

 

Groep

22

Kim   (2008)

 Bosuil

Van harte gefeliciteerd en een fijne verjaardag!  

 

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

De Bongerd is onderdeel van Leerplein055