nieuwsbrief Sterrenschool De Bongerd9 oktober 2019
De Bongerd is jarig!

De Bongerd is jarig!

Deze maand viert De Bongerd haar 45-jarig bestaan.  Door de mogelijke verhuizing hadden we niets gepland. Toch willen we deze verjaardag niet ongemerkt voorbij laten gaan en vieren we woensdagmiddag 16 oktober een klein feestje. Uiteraard zijn alle kinderen van harte welkom!

 

Algemene ouderavond en sterrenschoolavond

Algemene ouderavond en sterrenschoolavond

Volgende week dinsdag 15 oktober is de algemene ouderavond en deze is gekoppeld aan een avond over onze schoolontwikkeling. In het eerste deel van deze avond leggen de SOB (ouderraad)  en de MR (medezeggenschapsraad) verantwoording af voor het gevoerde beleid. Zo mogelijk worden er ook nieuwe leden voor de SOB en de MR gekozen.  Na de koffie/theepauze kunt u m.b.v. een 'bingokaart' op verkenning de groepen in. De leerkrachten zullen al uw vragen dan kunnen beantwoorden. De avond begint om 19.30 uur en de koffie en thee staan vanaf 19.15 uur klaar.

Vrijdag: Kinderboekenmarkt

Vrijdag: Kinderboekenmarkt

Komende vrijdag 11 oktober van 13.15 tot 14.00 uur is er een kinderboekenmarkt voor kinderen en ouders. Alle kinderen kunnen boeken kopen en verkopen van/aan schoolgenootjes. Kinderen kunnen gezamenlijk een stand inrichten. Ze nemen een doek/kleed mee van huis en leggen daar hun boeken op. Ouders kunnen, wanneer ze dit willen, hun kind begeleiden met het kopen en verkopen van hun boeken. Kinderen die niet meer kopen of verkopen gaan terug naar hun eigen klas. Om 14.00 uur gaan alle kinderen terug naar hun klas. Spelregels: De prijs van een boek mag maximaal 1 euro zijn De boeken moeten van een prijs zijn voorzien (met potlood aan de binnenkant) Het is verstandig dat de kinderen de prijs thuis met hun ouders overleggen De boeken moeten natuurlijk wel compleet zijn Een kleedje is handig als “tafel”

 

Compensatiedagen

Compensatiedagen

Ook dit jaar hebben alle kinderen  vier compensatiedagen(snipper)dagen per schooljaar. Deze kunt u het hele jaar opnemen.  U mag ze dus ook aan vakanties vastmaken. U dient een compensatiedag ook in één keer op te nemen, dus niet verdeeld over twee dagen. Compensatiedagen die aan het eind van het schooljaar niet zijn gebruikt, vervallen.  Voor het normale verlof dat onder de leerplichtwet valt,  verandert niets. Over dat verlof leest u meer op onze site.  Aanvragen van een compensatiedag kunt u doen door minimaal 24 uur van te voren, een mailtje te sturen aan bongerd@leerplein055.nl U krijgt dan altijd een bevestiging.  Voor volgend schooljaar hebben we er inmiddels voor gekozen de compensatiedagen te handhaven.  

 

Kidsteam

Kidsteam

Vandaag hadden we kidsteam. We hebben gepraat over de week tegen het pesten. In iedere unit is daarover gepraat. We hebben er in het kidsteam ook nog over gepraat. Daarna hebben we in groepjes een plannetje gemaakt voor de hal, kring en het zelfstandig werken. We gaan een filmpje maken om te laten zien hoe het moet. De volgende keer moeten de filmpjes klaar zijn. We hebben er veel zin in! Groetjes, Damian Orion en Stijn.

 

---
Kinderdagverblijf

Kinderdagverblijf

Wij zijn druk met het ontdekken van allerlei voertuigen en welke manieren er zijn om te reizen. Ook kwam de piloot die maandag bij de kleuters op bezoek was, even bij ons langs. We konden vragen stellen en hij vertelde ons van alles over vliegen met het vliegtuig. Verder lezen wij het verhaal van Piep. Piep wil oversteken, maar het stoplicht staat steeds op rood. Er komen allemaal verschillende voertuigen voorbij. We benoemen deze en we kijken naar naar de kleuren van het voertuig. De kinderen lezen het boekje graag en kennen hem dan ook al goed. Van de week hebben we ook geoefend met het knippen van voertuigen en daarna als een puzzel weer op een papier plakken. Ook zijn er gisteren pizza’s gebakken door de kinderen.

 

BSO: Kerstkaarten

BSO: Kerstkaarten

Afgelopen week waren er al kinderen die hun tijd erg ver vooruit zijn.  Ze wilden aan het knutselen en kozen ervoor om kerstkaarten te maken. Je kan er maar  beter vast klaar voor zijn! De eerste kerstkaarten zijn dus nu al gemaakt!

 

Unit 1: piloot en namen!

Unit 1: piloot en namen!

Afgelopen maandag hadden we een piloot van Easyjet op bezoek, voor ons project 'reis je mee'? Het was geweldig. Hij had schaalmodellen mee van vliegtuigen, veel foto's van zijn werk en kon ons mooie verhalen vertellen over zijn beroep. Zo mooi dat er zelfs drie kinderen nu piloot willen worden. We hebben er ontzettend van genoten, er staan leuke foto's in de fotoalbums. Bedankt hoor voor jouw bezoek aan de Bongerd. We merken in unit 1 dat er regelmatig geen namen op de bekers/trommels staan. Dit zou wel heel prettig zijn omdat er nog wel eens een beker of een bakje kwijtraakt. En het scheelt veel tijd, het is fijn als we lekker snel kunnen beginnen met het eten en drinken. Bedankt alvast!  

 

Jarige kinderen

Jarige kinderen

De volgende kinderen zijn binnenkort jarig:

OKTOBER

10  Erica   (2008)    IJsvogel

10  Irza   (2013)      Pimpelmees

13   Zeynep   (2012)    Wielewaal

19    Alieke   (2010)     Goudvink

 Van harte gefeliciteerd en een fijne verjaardag!  

Angelique Plant wordt vrijdag 4 jaar. Fijne verjaardag en welkom bij de Roodborstjes

 Vanaf maandag komt Kian in groep 7 erbij. Kian is verhuisd naar de Zonnehoeve. Kian, van harte welkom en we hopen dat je je gauw bij ons thuis voelt.

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

De Bongerd is onderdeel van Leerplein055