nieuwsbrief Sterrenschool De Bongerd2 oktober 2019
9 oktober: Open Dag

9 oktober: Open Dag

Volgende week woensdag is het zover. Alle basisscholen in Apeldoorn en in de omliggende dorpen van de gemeente, openen hun deuren. Een basisschool kiezen is een belangrijke beslissing voor ouders en hun kind(eren) en de open dag is een mooi moment voor hen om één of meerdere scholen te bezoeken.

 

SOB zoekt leden

SOB zoekt leden

Afgelopen week heeft de SOB alweer een vergadering gehad die 3x per jaar plaatsvindt. De activiteiten worden besproken en plannen worden gemaakt voor de komende periode. Een voorbeeld is die leuke back-2-school-party die ieder jaar door een combinatie van de SOB, MR en school mogelijk wordt gemaakt. Om alle activiteiten te kunnen blijven organiseren zijn er wel vrijwilligers nodig. Een bijdrage kan al heel eenvoudig door middel van het doen van boodschappen en het inschenken van drinken, tot het helpen opbouwen voor of opruimen na een activiteit. De ouderraad bestaat nu vooral uit ouders van kinderen die inmiddels in de bovenbouw zitten. Als hun kinderen van school gaan houdt hun zitting in de ouderraad op. Het zou fijn en handig zijn als nieuwe ouders, met kinderen in de onderbouw, de komende periode de ouderraad komen versterken. Zo kan de kennis worden overgedragen en kunnen er fijne dingen georganiseerd worden voor de kinderen.  Alvast hartelijk dank voor uw aanmelding!

 

8 oktober:MR-vergadering

8 oktober:MR-vergadering

Op dinsdag 8 oktober is het tijd voor de eerste MR-vergadering van dit schooljaar.  Mocht u interesse hebben om deze vergadering bij te wonen dan bent u vanaf 20.00 uur van harte welkom.  Tijdens deze vergadering zullen er diverse zaken besproken worden die op dit moment actueel zijn binnen de school.  Tijdens de ouderavond van 15 oktober zullen er verkiezingen gehouden worden aangezien bij één van ons de zittingstermijn erop zit. We hopen dat er een enthousiaste ouder bij ons aan zal sluiten.

 

Kinderdagverblijf

Kinderdagverblijf

Vanaf deze week hebben we het over vervoer. Wat is vervoer? Welke voertuigen kennen we al? We hebben wegen gemaakt. We puzzelen ze eerst aan elkaar en dan plakken we ze op. Ook hebben we een echte Doomijn express op de groep. Allemaal instappen!!! Wie gaan er mee in de trein? Maandag hebben de kinderen met auto’s door de scheerschuim gereden. We maken allemaal sporen. Wat een leuk thema!

 

Unit 1: Dierendag

Unit 1: Dierendag

Vrijdag 4 oktober, is het Dierendag!  Alle kinderen uit unit 1 mogen die dag een dierenknuffel mee naar school nemen. We bouwen een huis voor onze knuffel of misschien een auto, of een vliegtuig. We boeken een reis bij het reisbureau en gaan er lekker mee buiten spelen ( als het droog is tenminste ).

 

Unit 1: Kosteloos materiaal

Unit 1: Kosteloos materiaal

Voor aankomend kunstcircuit zijn wij op zoek naar kosteloos materiaal.   Hierbij kun je denken aan verpakkingsmateriaal, lege flesjes, doppen, (drink)pakken enzovoort. Mocht je materiaal willen komen brengen, dan kun je dit afgeven bij de Pimpelmeesjes.

 

Stagiaire Roodborstjes

Stagiaire Roodborstjes

Ik wil me als nieuwe stagiaire natuurlijk ook even voorstellen aan jullie. Mijn naam is Dilara Seven-Atincer, ik ben 25 jaar oud en woon in Apeldoorn. Ik ben eerstejaars deeltijd pabo-student op het Saxion in Deventer. Elke maandag zal ik te vinden zijn in groep 1/2. We zullen als klas hard werken en veel leren. Natuurlijk gaan we ook lachen en lol maken want een positieve sfeer vind ik erg belangrijk. Ik heb er in ieder geval super veel zin in! Groetjes, Dilara Seven-Atincer

 

Stagiaire Pimpelmeesjes

Stagiaire Pimpelmeesjes

Mijn naam is Inge van der Meijde, ik ben 21 jaar en kom uit Rheden. Ik ben een derdejaars pabo student aan het Saxion in Deventer. Ik loop op dit moment elke maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag stage in groep 2/3 de pimpelmeesjes, waar ik het ontzettend naar mijn zin heb. Ik zal hier tot aan de kerstvakantie blijven, want vanaf januari ga ik een half jaar in IJsland studeren. Daarnaast kun je me ook tegenkomen in sporthal Theothorne in Dieren, waar ik elke week volleybal of ergens bij een uitwedstrijd samen met mijn familie of vrienden. We zien elkaar vast gauw bij unit 1!    

 

Stagiaire Wielewaal

Stagiaire Wielewaal

Mijn naam is Anouk Zwartjens en ik ben twintig jaar oud. Ik volg de opleiding tot leerkracht in het basisonderwijs (PABO). Momenteel zit ik in het tweede leerjaar. In dit leerjaar loop ik twee dagen per week stage; op de maandag en dinsdag, in groep 4/5. Ook zijn er per jaar een aantal stageweken, dan ben ik de hele week aanwezig. In mijn vrije tijd werk ik bij de Only (kledingwinkel) in Deventer. Fitnessen doe ik ook graag. Wanneer u nog vragen heeft, kunt u mij natuurlijk altijd aanspreken.  

 

Jarige kinderen

Jarige kinderen

De volgende kinderen zijn binnenkort jarig:

OKTOBER

 

 Groep

6

Steff   (2013)

 Pimpelmees

10

Erica   (2008)

 IJsvogel

10

Irza   (2013)

 Pimpelmees

13

Zeynep   (2012)

 Wielewaal

Van harte gefeliciteerd en een fijne verjaardag!  

 

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

De Bongerd is onderdeel van Leerplein055