nieuwsbrief Sterrenschool De Bongerd26 juni 2019
IJSJES

IJSJES

Vanmorgen werden alle kinderen getrakteerd op een ijsje. De SOB had deze ijsjes gekregen (!!!) van de DEKAMARKT op de Imkerplaats. Ze smaakten heerlijk, Dekamarkt, bedankt !!!

 

Waterfeest!

Waterfeest!

De kinderen waren er de hele ochtend al vol van; vanmiddag dan eindelijk waterfeest! Lekker spelen met het meegebrachte speelgoed en elkaar natmaken, iedereen heeft ervan genoten. Bij unit 1 werden er riviertjes in de zandbak gemaakt door juf Elja met de waterslang, erg leuk om dat een keer te mogen doen. Natuurlijk was er ook een watervrije zone ( ook handig voor de juffen ) en daar kon je dan lekker met je handdoekje liggen. Kortom; het was echt een feest.

Eikeprocessierups

Eikeprocessierups

Ook op ons plein staan vijf eiken met deze rups. Vanmorgen opnieuw contact gehad met de gemeente en vanmiddag werden de nesten verwijderd.  Vanmiddag gaat een controleur ook nog de Ericastichting nakijken. Die is al gedeeltelijk in beeld.  Ook hier wordt zo spoedig mogelijk iets aan gedaan. Sommige kinderen/volwassenen reageren erg sterk hierop, anderen zijn hier amper gevoelig voor. Op internet zijn veel adviezen te vinden over behandeling en wat je met de kleren moet doen. Als het in kleding zit is het advies om het weg te gooien, of op 90 graden wassen. Dat is overigens geen garantie dat het uit de kleding is. Als de huid genezen is en men trekt “die” kleding weer aan, dan kan het weer terugkomen.   

 

Opbrengst Lopathon YEAH !!!!!!

Opbrengst Lopathon YEAH !!!!!!

Op vrijdag 26 april was de Lopathon. De jongens en meiden hebben het heel goed gedaan.  Ze hebben heel veel geld bij elkaar gelopen (ongeveer 160 kinderen). Totaal hebben ze € 3082,55 opgehaald!! Dat is echt een heel mooi bedrag. Ze mogen trots op zich zelf zijn.  Nogmaals iedereen bedankt voor de mooie dag en hoge opbrengst. Inmiddels heeft de Lopathoncommissie al wat Sport- en Spelmaterialen  gekocht en spelen de jongens en meiden al weer een tijdje met nieuwe ballen, badmintonsets, tafeltennissetjes, frisbees, springtouwen, hockeysticks en hoepels (deze laatsten zijn ook al weer kapot, maar er is voldoende budget om 10 stevige hoepels te kopen). Deze week komt er voor binnen een echte voetbaltafel. Er zijn hesjes met klittenband en schuimballen om een soort paintball te kunnen spelen en er zijn twee setjes trekbal in een stevige uitvoering, paardentuigjes, stoepkrijt en Vortex. Van de € 3082,55 is er € 500 overgemaakt naar de SOB. Dit als reservering voor het volgende jubileum van de Bongerd.

 Dan is er nog geld over. We willen nog een ophangbord maken in de hal waar de spullen makkelijk en netjes opgeruimd kunnen worden. De rest staat gereserveerd als vervanging, aanvulling of nieuwe ideeën voor Spel- en Sportmaterialen.

.

Hoofdluis vrij

Hoofdluis vrij

Vorige week heeft de hoofdluiscommissie opnieuw alle kinderen gecontroleerd. Vol trots kunnen ze melden dat onze school hoofdluisvrij is. Commissie bedankt voor al jullie werk en het speuren, mooi om zo dit schooljaar af te sluiten!

 

BSO

BSO

Wat doe je als buiten de mussen van het dak vallen? Spelen met water natuurlijk!  Eerst estafette met bekers water, welke kan is het eerste helemaal vol? Daarna hebben we het spannend gemaakt door te lopen met bekers waar gaten inzaten, dat was nog niet zo makkelijk! Iedereen was lekker is geworden

 

Unit 2: Podeshow geslaagd (en warm)

Unit 2: Podeshow geslaagd (en warm)

De podeshow van unit 2 was een groot succes. De kinderen wilden graag laten zien wat ze in korte tijd enthousiast geoefend hebben. Iedereen zag er zonnig uit en was al in vakantiestemming, want alle liedjes en gedichten gingen over de vakantie. Ondanks de hoge temperatuur buiten en in de hal was er heel veel publiek.  De kinderen trokken zich weinig aan van de warmte en hebben het prima gedaan. De juffen waren heel trots op hen!

 

Jarige kinderen

Jarige kinderen

De volgende kinderen zijn binnenkort jarig:    

JUNI

 

Groep

26

Aurélie   (2009)

Goudvink

29

Luba   (2008)

IJsvogel

30

Faye   (2009)

Grote Bonte Specht

JULI

 

Groep

2

Daniël   (2009)

Grote Bonte Specht

3

Maud   (2007)

Bosuil

6

Luciano   (2007)

IJsvogel

Allemaal van harte gefeliciteerd en een fijne verjaardag!  

 

---

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

De Bongerd is onderdeel van Leerplein055