nieuwsbrief Sterrenschool De Bongerd5 juni 2019
Morgen EricaCupdag

Morgen EricaCupdag

Morgen is het weer tijd voor de EricaCup. Gaat het de Bongerd lukken om de EricaCup te behouden voor het tweede jaar? We gaan het morgen allemaal zien. De leerlingen van de Bongerd strijden in het wit, wilt u daarom uw zoon/dochter morgen een wit t-shirt aantrekken? Tijdens het ochtend programma van de onderbouw is er ook dit jaar weer aan de allerkleinsten  gedacht. Van 9.30 uur tot 11.30 uur is er een loopfiets parcours door Doomijn Kinderopvang uitgezet. Het is bedoeld voor broertjes, zusjes of kindjes uit de wijk vanaf 3 jaar die het leuk vinden om ook met de EricaCup mee te doen. Kom je met ons mee loop fietsen? (het is wel de bedoeling dat er een ouder/ verzorger bij blijft) Tot morgen! EricaCup commissie de Bongerd  

 

Informatieavond

Informatieavond

Op woensdagavond 19 juni  informeren we u tijdens een ouderavond over onze schoolontwikkeling,  welke stappen gezet zijn en wat die stappen hebben opgeleverd.  We kijken ook vooruit naar volgend schooljaar. Hoe ons onderwijs er uit gaat zien t.a.v. ICT, gebruik Gynzy, executieve functies, gesprekken met ouders en communicatie.  Tenslotte kijken we ook  vooruit naar de sterrenschoolontwikkeling in de schooljaren daarna. De ouderavond start om 19.30 uur, koffie en thee staan klaar vanaf 19.15 uur.

 

Pinkstervakantie

Pinkstervakantie

Volgende week hebben we pinkstervakantie.Op maandag 17 juni zijn we er weer. Prettige vakantie (voor zover van toepassing)!

 

Compensatiedagen

Compensatiedagen

In het kader van onze ontwikkeling naar een sterrenschool hebben alle kinderen  vier compensatiedagen(snipper)dagen per schooljaar. Deze kunt u het hele jaar opnemen.  U mag ze dus ook aan vakanties vastmaken. U dient een compensatiedag ook in één keer op te nemen, dus niet verdeeld over twee dagen. Compensatiedagen die aan het eind van het schooljaar niet zijn gebruikt, vervallen.  Voor het normale verlof dat onder de leerplichtwet valt,  verandert niets. Over dat verlof leest u meer op onze site.  Aanvragen van een compensatiedag kunt u doen door minimaal 24 uur van te voren, een mailtje te sturen aan bongerd@leerplein055.nl U krijgt dan altijd een bevestiging.  Voor volgend schooljaar hebben we er inmiddels voor gekozen de compensatiedagen te handhaven.  

 

Cito E-toetsen

Cito E-toetsen

Zoals u eerder heeft kunnen lezen hebben wij ervoor gekozen om de Citoperiode wat later te laten starten. Dit om zoveel mogelijk effectieve onderwijstijd te creëren. Vanaf maandag 17 juni t/m vrijdag 5 juli zullen in de verschillende groepen de E-toetsen van Cito voor de verschillende vakgebieden afgenomen worden. Gedurende deze periode zullen wij het ouderportaal van Parnassys voor de toetsen dicht zetten. Dit om iedere leerkracht rustig de tijd te geven de resultaten in te voeren. Er is namelijk een aantal kinderen welke de toetsen apart maakt, of een andere versie dan de E toets. Hiermee voorkomen we dat de één de uitslag al wel heeft en de ander nog niet. Op 5 juli zal het ouderportaal weer opengezet worden. Wij gaan ervan uit dat dan het overgrote deel van de resultaten zichtbaar is. Het kan zijn dat nog niet alles gemaakt is door bijvoorbeeld ziekte of afwezigheid. We zullen er dan voor zorgen dat het zo snel mogelijk ingevoerd is, wanneer de toets gemaakt is.

.

---
Coda en de Stolp

Coda en de Stolp

In de bijlage een uitnodiging voor peuter- en kinderactiviteit in De Stolp op donderdag 13 juni. flyer Juni activiteit De Maten

Meer lezen.

Buitenspeeldag: woensdag 12 juni

Buitenspeeldag: woensdag 12 juni

De Buitenspeeldag vindt dit jaar plaats op woensdag 12 juni van 13.00-17.00 uur.  In Apeldoorn wordt dit evenement o.a. georganiseerd op de speelvelden tussen de Pottenbakkersdonk en de Bronsgietersdonk. Dit evenement wordt daarom ook wel de Buitenspeeldag de Donken genoemd, waar jaarlijks ruim 350 kinderen aan deelnemen. Deelname is gratis. Poster Buitenspeeldag 2019 Organisatie Buitenspeeldag de Donken,  Elma Dekker en Nicole Drenth

 

Kinderdagverblijf

Kinderdagverblijf

Wauw wat mooi. We bekijken samen onze moestuin. Laatst waren het zaadjes, toen werden het kleine groene sprietjes en nu worden ze echt groot. We zien zelfs de radijsjes al zitten net onder de grond. Over een tijdje kunnen we alles gaan proeven. We moeten ze wel goed water geven, want dan blijven ze groeien. Verder zijn we begonnen met werkjes voor vaderdag.

 

Unit 1: Grote doos

Unit 1: Grote doos

Wie heeft er voor unit 1 een grote doos voor ons nieuwe project na de Pinkstervakantie? Doos ter grootte van een wasmachine of tuinbanken.

 

Unit 2: Podeshow

Unit 2: Podeshow

We zijn inmiddels druk met het repeteren voor de Podeshow van Unit 2 op dinsdag  25 juni om 13.30 uur.  Over de muziek en teksten zijn we het inmiddels eens. En na flink overleg zijn we ook uit de “kostuums”. Altijd een uitdagend onderdeel van de Podeshow! We zouden het leuk vinden wanneer alle kinderen gekleed gaan in effen kleding, zonder streepjes, bloemetjes, stippen, afbeeldingen; een blauwe broek-blauw shirt-blauwe sokken, gele jurk- gele sokken, etc….  Daarnaast mag elk kind een zomers attribuut meenemen wat hij/zij NIET in de hand hoeft te houden. We denken aan een pet, zwembandje, rugzak, zwemvleugels, zonnebril, etc…… We hopen dat dit te realiseren is voor iedereen. Voor vragen kunt u altijd één van ons aanschieten of mailen.

Meer lezen.

Unit 2: schoolreis

Unit 2: schoolreis

Op maandag 15 juli gaat unit 2 op schoolreis. We gaan naar het Dolfinarium in Harderwijk. We vragen iedereen het volgende mee te nemen: handdoek en droge kleding, eventueel regenkleding, een flesje water, maar geen geld. We krijgen een kleine lunch met één keer drinken, dus extra eten en drinken mag ook mee. We vertrekken 8.45 uur en zijn ongeveer 16.15 uur terug op school. De kosten voor deze schoolreis bedragen €30,-. Dit kan bij de leerkrachten worden betaald. Wilt u dit voor 1 juli doen? 

 

Unit 3: Witte lakens

Unit 3: Witte lakens

Voor het maken van de decors van de musical hebben we witte lakens nodig.  Wij kan ons helpen aan 1-persoons (witte) lakens? We hebben er ongeveer vier nodig. Alvast bedankt!  Graag afgeven bij juf Linda of juf Marinde (unit 3)

 

Jarige kinderen

Jarige kinderen

De volgende kinderen zijn binnenkort jarig:   

JUNI

 

Groep

8

Koen   (2009)

Grote Bonte Specht

9

Salina   (2010)

Goudvink

12

Damian   (2006)

IJsvogel

12

Max   (2009)

Grote Bonte Specht

16

Silke   (2008)

IJsvogel

18

Max   (2010)

Goudvink

19

Maddy   (2013)

Pimpelmees

19

Maaike   (2013)

Pimpelmees

Allemaal van harte gefeliciteerd en een fijne verjaardag!  

 

---

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

De Bongerd is onderdeel van Leerplein055