nieuwsbrief Sterrenschool De Bongerd22 mei 2019
---
'Europa komt naar je toe'

'Europa komt naar je toe'

Donderdag zijn de Europese verkiezingen. Ook op onze school is een stembureau. Makkelijker kunnen we het niet maken!

 

---
Juffendag geslaagd

Juffendag geslaagd

Wat was het een leuke dag vandaag. Veel kinderen kwamen verkleed op school. Eerst samen in de kring, cadeautjes uitgepakt en daarna heel veel spelletjes gedaan. Het was super gezellig. Tussen de middag hebben de kinderen gesmuld van de pannenkoeken. Gerben en Marcel hebben een gigantische hoeveelheid pannenkoeken gebakken. Ouders bedankt voor de leuke cadeautjes, SOB-ouders en klassenouders bedankt voor jullie hulp. Gerben en Marcel, bedankt voor de heerlijke pannenkoeken.

 

Vandalisme

Vandalisme

In de afgelopen weken hebben we veel last gehad van vandalisme op het dak van de school. Ook De Schakel en De Gong hebben veel schade opgelopen. Behalve van het gevaar van spelende kinderen op het dak, kost reparatie van de schade ook honderden euro's. Vandaar dat in ieder geval een struik bij de kleuteringang is verwijderd, zodat kinderen minder makkelijk het dak opkomen. De politie is ook geïnformeerd en zal vaker bij onze scholen langsrijden.

 

Kinderdagverblijf

Kinderdagverblijf

Afgelopen week hebben we bijen en lieveheersbeestjes geknutseld. We kijken naar een plaatje van de bij. Wat voor een geluid maakt hij? Kan hij vliegen? We verven het lijfje van de bij geel. Verder plakken we er pootjes op en streepjes. Op het gezichtje plakken we oogjes en een mondje. Ook heeft hij vleugels dus deze mogen we ook een plekje geven. Zo maken we allemaal onze eigen creatie. Het lieveheersbeestje heeft stippen op z’n rug. Deze stempelen we er zelf op. Zwarte stippen op z’n rode vleugels. Gisteren hebben we het afscheidsfeestje van Noa gevierd. Ze is bijna 4 en gaat naar de basisschool. Heel veel plezier lieve Noa, we gaan je missen!

 

Unit 1: Nyla uit Australië

Unit 1: Nyla uit Australië

Dinsdagmorgen in de kring had juf Jolien een leuke verrassing voor de Roodborstjes. We zouden facetimen met ons klasgenootje Nyla die momenteel in Australië is. Het ging heel goed met de verbinding en we vonden het erg leuk om Nyla weer te zien en te spreken. Ze kon ons vertellen wat ze allemaal al gezien en gedaan had en na afloop hebben we gekeken op het bord waar Australië ligt en welke dieren Nyla allemaal heeft gezien. De kinderen waren echt even sprakeloos!   

 

Unit 3: Volgende week

Unit 3: Volgende week

Volgende week gaan de kinderen van groep 8 op kamp naar Ameland, samen met juf Linda en Marinde en de stagiaires Jamie en Michael. Maandag gaan ze al vroeg weg, namelijk om 7.00 uur.  De kinderen van groep 7 gaan gewoon naar school. Maandag is juf Annemiek er en dinsdag en woensdag is juf Lotte er.

 

Jarige kinderen

Jarige kinderen

De volgende kinderen zijn binnenkort jarig:    

MEI

 

 

23

Lars   (2014)

Pimpelmees

25

Bodine   (2011)

Wielewaal

31

Luca   (2010)

Goudvink

JUNI

 

Groep

1

Lilian   (2007)

IJsvogel

1

Ise   (2011)

Wielewaal

Allemaal van harte gefeliciteerd en een fijne verjaardag!  

 

---

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

De Bongerd is onderdeel van Leerplein055