Meester Albert met pensioen

Meester Albert met pensioen

Na meer dan 40 jaren in het onderwijs gewerkt te hebben, zal meester Albert op dinsdag 7 mei afscheid nemen en met pensioen gaan. We gaan dat op school met z'n allen uitgebreid vieren op die dag. Voor ouders is er van 16.00 tot 17.00 uur een afscheidsreceptie op school. U bent van harte uitgenodigd hiervoor.

 

Kinderactiviteit in de Stolp

Kinderactiviteit in de Stolp

CODA organiseert donderdag 18 april een leuke activiteit in De Stolp zie hier: Paasactiviteit De Stolp DEF

 

Eitje Tik

Eitje Tik

Op donderdag 18 april vieren wij dat het (bijna) Pasen is. Wij zullen ook dit jaar weer een eitje-tik wedstrijd organiseren. Hierbij de vraag of u donderdagochtend uw kind een hardgekookt ei mee wilt geven. In verband met de Cito-eindtoets van groep 8 is het dit jaar een bescheiden programma. Groetjes, de paascommissie

 

PBS kidsteam vergadering

PBS kidsteam vergadering

Gisteren hadden we kidsteam vergadering.  We hebben het gehad over de regels van de kring. Deze afspraken gaan we zelf met onze klas bespreken (in de kring). Leuk he? In de ideeĆ«nbus zat een briefje met het idee van een tosti week. We maken een paar afspraken en een schema voor wanneer welk leerjaar aan de beurt is. Als eerste mag leerjaar 4, volgende week. Groetjes,  Tijn (leerjaar 4) en Esmee (leerjaar 6)  

 

Cito-eindtoets

Cito-eindtoets

Volgende week is het voor de kinderen van groep 8 nog eens drie ochtenden extra hard zwoegen op de Cito-eindtoets. Alhoewel het schooladvies al is gegeven en zijn alle kinderen al ingeschreven op hun vervolgschool, is deze toets toch nog bedoeld als een soort bevestiging.  Voor kinderen die het boven verwachting goed doen, kan uiteindelijk het schooladvies nog bijgesteld worden. Voor kinderen die onverwacht veel lager scoren, verandert het advies niet.

Meer lezen.

Nieuwbouw

Nieuwbouw

Op dit moment wordt er door de architect van onze nieuwe school hard gewerkt aan een mooi ontwerp. Na meivakantie zal er een ogenblik gepland worden, waarbij dat ontwerp ook aan de ouders zal worden gepresenteerd. Hierover hoort u later meer. Dan kan mogelijk ook meer worden gezegd over de verhuizing.

 

Kinderdagverblijf

Kinderdagverblijf

Gisteren hebben we samen de moestuin weer een beetje klaargemaakt. Zodat we straks weer zaadjes kunnen planten. Daar komt dan weer groente en fruit uit die wij weer kunnen eten. Verder hebben we leuke paashazen gemaakt van kartonnen bordjes, watten en onze geverfde voetjes. Verder hebben we de thema tafel met kippenvoer buiten gezet. Het is zo lekker met het zonnetje dus kunnen we dat soort dingen ook weer buiten doen.

 

---
Unit 1: Cannenburgh

Unit 1: Cannenburgh

De Roodborstjes gingen dinsdagmorgen naar kasteel De Cannenburgh in Vaassen, als afsluiting van het project 'ridders en kastelen'. Wat leuk om te horen en te zien hoeveel ze geleerd hebben, ze vertelden alles maar wat graag aan de twee jonkvrouwen. We kregen een mooie rondleiding door het kasteel in twee groepen. Het was extra speciaal omdat we ook de verjaardag van Bram en Farell vierden. Hoe vaak gebeurt dat nou, toegezongen worden in een kasteel onder leiding van een jonkvrouw? De kinderen en juffen hebben genoten van dit bezoek. Er staan leuke foto's op de site! Donderdag zijn de Pimpelmeesjes aan de beurt, dan is de hele unit geweest. 

 

Unit 3: na 7 mei

Unit 3: na 7 mei

Zoals al eerder aangekondigd zullen juf Linda en juf Marinde na het vertrek van meester Albert fulltime de verantwoordelijkheid krijgen over de beide basisgroepen. We zijn heel erg blij dat we het op deze manier intern kunnen regelen.

Meer lezen.

Unit 3: schoolvoetbal

Unit 3: schoolvoetbal

Twee teams hebben vorige week woensdag meegedaan aan het schoolvoetbaltoernooi. Ondanks hun tomeloze inzet en tactisch vermogen is het niet gelukt door te dringen tot de volgende ronde. De twee begeleidende vaders willen we hierbij alsnog hartelijk danken voor hun coachende rol.

 

---
---
Jarige kinderen

Jarige kinderen

De volgende kinderen zijn binnenkort jarig:  

APRIL

 

Groep

10

Frederique   (2009)

Goudvink

13

Gijs   (2012)

Roodborstje

19

Lotta   (2008)

Bosuil

Allemaal van harte gefeliciteerd en een fijne verjaardag!

Hosna Matien wordt 13 april 4 jaar. Gefeliciteerd en welkom bij de Pimpelmeesjes!

 

 

 

---

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

De Bongerd is onderdeel van Leerplein055