nieuwsbrief

 Sterrenschool De Bongerd

30 januari 2019

Toetsweken

In de afgelopen weken hebben we alle kinderen hard laten werken aan de Citotoetsen.  Het toetsen van kinderen zal echter door gepersonaliseerd leren ook een andere rol krijgen. Er zijn twee soorten toetsen die we nu al op onze school gebruiken, te weten de toetsen die bij onze methode horen en de toetsen vanuit het leerlingvolgsysteem (de zogenaamde Cito-toetsen).

De methodetoetsen worden vooral gebruikt om te evalueren of kinderen de aangeboden stof zich voldoende hebben eigen gemaakt, welke onderdelen ze nog niet beheersen en welke vervolgstappen er genomen moeten worden. Deze toetsen geven veel input voor de afstemming van het leerproces van kinderen. Ze leveren hierdoor een belangrijke bijdrage voor ons onderwijs.

De Cito-toetsen zijn al jaren vastgesteld rond de 19e en 39e week van het schooljaar en worden vooral gebuikt om de resultaten van onze school en van onze kinderen te vergelijken met andere scholen en  leeftijdsgenoten. Kinderen op onze school maken de spelling-, reken- en begrijpend lezen- en de woordenschattoets en doen de AVI en/of DMT-toets.

Als de leerlijnen van kinderen steeds meer gaan uitwaaieren en kinderen sneller of juist minder snel door de lesstof gaan, zullen ook ‘toetsogenblikken’ gespreid gaan plaatsvinden.  Zover is het nu nog niet. Alle kinderen maken nu nog ‘trouw’ op hetzelfde moment de Cito-M-toetsen.

De Cito-eindtoets voor groep 8 zal voorlopig nog onveranderd blijven en dus gaan die kinderen in april drie ochtenden met deze toets aan de slag.

Voor de leerjaren 1/2 geldt dat kinderen van leerjaar 1 helemaal geen Cito-toetsen meer maken en kinderen van leerjaar 2 maken alleen  nog de M-toetsen (rekenen en taal). In de loop van dit  schooljaar zal verder worden onderzocht welk ‘volgsysteem’ meer input geeft voor het volgen van de kinderen voor de afstemming van het onderwijs.

 

 

Kidsteam en PBS

Kidsteam en PBS

In het kidsteam is besloten dat de verwachtingen van de kapstok de komende weken (tot de voorjaarsvakantie) centraal staan. Aanstaande  maandag zal het filmpje (gemaakt door het kidsteam) te zien zijn in iedere basisgroep.
In het filmpje komen de volgende verwachtingen naar voren:
Respect:                              Ik help iemand die hulp nodig heeft.
Ik houd rekening met een ander.
Ik blijf van de spullen van een ander af.
Verantwoordelijkheid:  Ik hangmijn jas netjes op en ik zet mijn tas op/onder het rek.
Veiligheid:                          Ik loop rustig in de gang naar de kapstok en terug.
Ik loop na het opbergen van mijn spullen direct weg.
Het zou fijn zijn als u deze verwachtingen ook bespreekt met uw kind.  Schroom ook niet om een complimentje te geven wanneer u kinderen dit goed ziet doen!
Het is namelijk zo dat “Alles wat aandacht krijgt, groeit!”

 

Kidsteamvergadering

Kidsteamvergadering

Wij zijn Alinda en Swen en wij zijn van het PBS kidsteam.  Dinsdag hadden we het kidsteam en het was weer leuk. We hebben filmpjes gemaakt over hoe het moet bij de kapstok. We hebben een ideeënbus en daar zitten vaak briefjes in. Nu zat er niks in, jammer. Als je een idee hebt kan je die in de ideeën bus doen! Sommige dingen kunnen wel gedaan worden maar sommige ook weer niet. Dat is niet erg. De volgende keer dat het kidsteamvergadert is is op dinsdag 19 februari.

 

Rapport al ingeleverd?

Rapport al ingeleverd?

Vooral in unit 1 ontbreken er nog de nodige rapporten. Verzoek om die donderdag alsnog in te leveren...

 

Wateroverlast

Wateroverlast

Bij twee ingangen van ons schoolplein ontstaan bij hevige regenval grote plassen. Dan is het naar school toe gaan met droge voeten soms onmogelijk. Inmiddels is bij één ingang de put weer leeg gemaakt, zodat daar het regenwater normaal kan wegstormen. De ingang aan het fietspad krijgt binnenkort een extra toegang, zodat u ook daar droog het schoolplein op kan.

Meer lezen

ASK

ASK

Na 10 jaar zal het ASK-Theater in december de musical ‘Peter Pan’ weer het theater inbrengen en zullen zij Peter Pan weer door Theater Orpheus laten vliegen. Voor de nieuwe voorstelling zijn wij opzoek naar nieuw talent voor onder andere de rol van Michieltje. Zit het nieuwe talent bij ons op school?

Voor de rol van Michieltje zijn wij op zoek naar een jongen tussen de 10 en 13 jaar die niet langer is dan 1.55m. Ben je 9 en word je komend jaar 10? Dan mag je ook auditie komen doen!  Voorwaarde voor bovenstaande rol is dat je voor de repetities beschikbaar moet zijn op woensdagavond (starten in april) en de theaterweek eind november.

Vind jij het leuk of ken jij iemand die kan zingen, dansen, acteren en pas jij/past diegene in bovenstaande omschrijving? Mail dan nu naar audities@ask-theater.nl en meld je aan! Vermeld bij de aanmelding je naam, leeftijd, lengte en stuur een foto mee! Wie weet zien we jou als Michieltje in het theater! Aanmelden kan tot en met 15 februari.

 

Kinderdagverblijf

Kinderdagverblijf

Gisteren hebben wij afscheid gevierd van Aiden Joaquin. Hij is nu 4 jaar en gaat naar unit 1 in de basisgroep de pimpelmeesjes. Heel veel plezier op school!

Vorige week hebben we ontdekt met ijs. We hadden ijs gemaakt in de vriezer door water in een handschoen te gieten. Nu is het ijs. Het is koud wordt er opgemerkt. Als we hebben gevoeld, geproefd en gekeken leggen we het weg om vervolgens later op de ochtend te kijken wat er met het ijs is gebeurt. Het is minder ijs maar meer water....het smelt! Verder gaan we komende week verder met activiteiten van de winter en van beroepen.

 

BSO

BSO

Hallo, ik ben Alinda,  ik ben 9 jaar en ik zit in leerjaar 5.   Ik ga op dinsdag en donderdag naar de BSO. Ik speel graag met de kleintjes van het kinderdagverblijf en vandaag mocht ik van Karin komen spelen. Dat vinden de kinderen van het kinderdagverblijf leuk. Verder vind ik het ook leuk om bij de BSO te zijn. De activiteiten mag je zelf kiezen en dat vind ik leuk. Zometeen ga ik met de speksteen spelen, dat is voor acht jaar en ouder.

 

Jarige kinderen

Jarige kinderen

De volgende kinderen zijn binnenkort jarig

JANUARI 

 

Groep 

31 

Sam   (2007) 

IJsvogel 

31 

Zoë   (2007) 

IJsvogel 

FEBRUARI 

 

Groep 

4 

Lana (2012) 

Roodborstje 

9 

Noud  (2011) 

Wielewaal 

9 

Cassandra  (2011) 

Goudvink 

Allemaal van harte gefeliciteerd en een fijne verjaardag gewenst

Aiden-Joaquin is dinsdag 4 jaar geworden. Van harte gefeliciteerd en welkom bij de Pimpelmeesjes.

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

De Bongerd is onderdeel van Leerplein055