nieuwsbrief Sterrenschool De Bongerd27 augustus 2020
Weer naar school!

Weer naar school!

Na zes lange weken, die soms wel hele warm waren, kunnen we maandag allemaal weer bijna gewoon naar school. Covid-19 zorgt er voor dat het nog niet helemaal gewoon is. Zie hieronder over de maatregelen die nog gelden. In  de afgelopen week is er door het team hard gewerkt om de school startklaar te hebben. Juf Carleen is dit nieuw bij ons team en voor was het wel even schakelen tussen haar taak straks in groep 3 en in groep 5/6. Alle collega's hebben zich nog extra verdiept in de nieuwe methode voor Taal en Spelling. Vanmorgen hebben we als team de nodige afspraken gemaakt over de start en de lastigste keus was om alsnog geen fysieke ouderavonden te organiseren. We willen u wel goed informeren, vandaar dat we deze avond omgezet hebben in een gedeeltelijk schriftelijke informatie en een online-meeting, lees meer hieronder. In groep 1/2 komen Nana, Zeynep en Ryan voor het eerst op school. In groep 4 komt Senna erbij. Senna komt uit Deventer. We hopen dat jullie allemaal je snel thuis zult voelen op onze school.

 

Richtlijnen RIVM onverminderd van kracht  

Richtlijnen RIVM onverminderd van kracht  

Zoals voor de hele samenleving, blijven de algemene richtlijnen van het RIVM ook voor onze school van toepassing. Dat betekent:   

* Volwassenen houden altijd 1,5 meter afstand tot elkaar.   

* Iedereen wast vaak de handen.   

* Bij klachten blijf je thuis en laat je je testen.  

* Heeft iemand in het gezin/huishouden corona? Ook dan blijven huisgenoten thuis. 

* Alle kinderen komen door de buitendeur van hun lokaal de school in

* Ouders komen zo min mogelijk op het schoolplein of in de school

* Trakteren op school mag met verpakte traktaties, kinderen gaan nog niet alle klassen rond

* Wij stellen gezondheidsvragen aan gasten/bezoekers. Zo nodig wordt een afspraak afgezegd/verzet. 

* Het organiseren van binnen- en buitenactiviteiten kan volgens RIVM-richtlijnen. 

Mocht u een gesprek met één van de leerkrachten, de intern begeleider of de directeur willen hebben, kunt u daarvoor bellen of een mail sturen. Gesprekken zijn in principe op school, tenzij u daar problemen mee heeft. Indien u dit aangeeft plannen we een online-meeting

Studiedag en jaarkalender

Studiedag en jaarkalender

Komende maandag krijgen alle oudste kinderen een jaarkalender mee. Al eerder hebben we het overzicht van de studiedagen in de Flits gezet. De eerste studiedag is maandag 7 september. Het team heeft dan 's morgens tijd voor de startgesprekken en 's middags buigen we ons over de nieuwe spellingsmethode.

 

Bewegingsonderwijs

Bewegingsonderwijs

Vanaf groep 3  hebben alle groepen op dinsdag bewegingsonderwijs in de grote gymzaal. Sportkleding en gymschoenen zijn dan wel noodzakelijk.

 

Kids-2-school-party

Kids-2-school-party

De afgelopen twee jaar was u gewend dat we het nieuwe schooljaar starten met een Back-2-Schoolparty waarbij iedereen (ouders, kinderen en teamleden) informeel op de eerste vrijdag van het nieuwe schooljaar elkaar weer ontmoeten. De SOB heeft in overleg met school besloten dat we vanwege alle Covid-19-maatregelen dat volgend jaar een keer overslaan. We hebben er nadrukkelijk wel voor gekozen om een alternatief programma op te stellen. Al die activiteiten zijn gepland op de eerste vrijdag van het jaar tijdens schooltijd. Later volgt hierover meer informatie!

 

Informatieavonden

Informatieavonden

Aan het begin van het jaar hadden wij de informatie avonden weer gepland. 

Vanwege de blijvende zorgen om Covid-19, hebben we besloten de informatieavonden niet op school te houden. We vinden dit erg jammer, maar van groot belang voor ieders gezondheid. 

U krijgt nu op 'papier' de informatie over de groep van uw kind. 

Op de geplande tijdstippen van de ouderavonden, zie ook jaarkalender, is nu een online-meeting. Tijdens deze meeting bent u, indien gewenst, in de gelegenheid vragen te stellen.  2 dagen voor deze meeting ontvangt u de informatie op papier. 

De data voor deze online-metingen zijn:

Groep 1/2: maandag 14 september Groep 3: donderdag 10 september Groep 4: dinsdag 22 september Groep 5/6: donderdag 17 september Groep 6/7: woensdag 16 september Groep 8: dinsdag 15 september

De online-metingen zijn van 19.30 tot 20.30 uur. Wij zullen u nog van te voren instrueren hoe zo'n meeting gaat en hoe u kunt inloggen.

Pennen

Pennen

Vanaf groep 3 schrijven de kinderen met een rollerpen van Reinders. Deze worden door school verschaft. Vanaf groep 7 mogen de kinderen ook met een gewone balpen schrijven. De rollerpen werkt met vullingen en die krijgen de kinderen uiteraard van school. Is een pen kwijt of kapot dan kunnen de kinderen bij Ivonne ene nieuwe pen kopen. Deze pennen kosten 4 euro.

 

Schooltijd verandert

Schooltijd verandert

De overgang naar het 5-gelijke-dagen-model betekende ook dat de eindtijd dagelijks veranderde en na twee jaar zou dat 14.00 uur worden. Dus vanaf komende maandag is de eindtijd dagelijks 14.00 uur.

 

Schoolfotograaf

Schoolfotograaf

Dinsdag 8 september komt de schoolfotograaf en worden weer alle kinderen  die op school en het kinderdagverbllijf zitten  op de foto gezet. Het is dit jaar niet mogelijk kinderen die niet op onze school zitten op de foto te zetten.

Ook een teamfoto mag vanwege de Covid-19 maatregelen niet. De klassenfoto's gelukkig wel!

 

BSO

BSO

Het is bijna weer zover, het schooljaar gaat beginnen! We hebben een heel gezellige vakantieopvang achter de rug waarin we met het thema “happy in je hangmat” aan de slag gingen. Natuurlijk hebben we tijdens de hittegolf veel met water gespeeld om de dagen een beetje aangenaam door te komen! Maandag starten we weer met de reguliere BSO. Daar hebben we ook weer veel zin in, er zijn kinderen die we een hele tijd niet gezien hebben. We willen jullie er wel aan herinneren dat u tijdens het ophalen nog steeds buiten het “stiltelokaal” moet wachten. Geniet nog even van het laatste weekend en tot volgende week!

 

Kinderdagverblijf

Kinderdagverblijf

De schoolvakantie zit er bijna op. We hebben in de vakantie veel samen gedaan met de bso als de groepen het toelieten. Samen modder maken (zie foto). Wat een feest! Ook zijn er ook veel warme dagen geweest die bestonden vooral uit 's morgens heerlijk spelen met water en 's middags rustige activiteiten op de groep. Verder is er heerlijk gespeeld binnen en buiten. Ook samen liedjes zingen aan tafel, altijd leuk.  We vonden het een gezellige tijd! Wij hopen dat iedereen een fijne vakantie heeft gehad!

 

Jarige kinderen

Jarige kinderen

De volgende kinderen zijn binnenkort jarig:

AUGUSTUS

 

Groep

27

Natalia   (2012)

5/6: Goudvink

30

Esmee   (2009)

8: IJsvogel

31

Fenna   (2012)

5/6: Goudvink

SEPTEMBER

 

 

1

Tarah   (2009)

8: IJsvogel

5

Angela   (2010)

6/7: Bosuil

7

Mitchel   (2010)

6/7: Bosuil

8

Tijn   (2011)

6/7: Bosuil

Van harte gefeliciteerd en een fijne verjaardag!  

 

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

De Bongerd is onderdeel van Leerplein055