nieuwsbrief Sterrenschool De Bongerd15 juli 2020
Bijna vakantie!

Bijna vakantie!

Aan dit hele bijzondere schooljaar komt nu eeneinde. We merken dat dat voor iedereen ook helemaal goed is. Overal in de school wordt nu vooral opgeruimd, kasten worden schoongemaakt, tafels verschoven en vanmiddag was de doordraaimiddag. Kinderen konden alvast zien wat hun volgende lokaal zal worden wie hun volgende juf is. En vandaag was er voor iedereen een ijsje! Vandaag is ook nog de afscheidsavond voor groep 8. Daarvoor is er een film gemaakt en alle kinderen hebben daar een rol in gehad. Morgenochtend is het ook voor deze groep 8 afgelopen. We willen ook alle ouders bedanken die een groot aantal weken de kinderen hebben bijgestaan bij het thuisonderwijs en de rol van juf of meester prima hebben uitgevoerd. Daarnaast waren er ook nog allerlei gewone activiteiten en we willen ouders hartelijk bedanken voor hun steun daarbij. Alle oudste kinderen hebben daarvoor vandaag een bedankje meegenomen! We kijken nu vooral vooruit naar het volgend jaar en hopen uiteraard dat dat een jaar zonder onderbrekingen wordt. En dan weer gewoon schoolreizen, de Cito-eindtoets voor groep 8, het kamp op Ameland en al die andere dingen die we ook zo gemist hebben.

En vrijdag om 12.00 uur begint de vakantie voor iedereen.

We wensen iedereen een zonnige vakantie en zien elkaar weer op maandag 31 augustus!

Het team van De Bongerd

Groep 8: afscheid nemen!

Groep 8: afscheid nemen!

Voor de kinderen van groep 8 is het een ander einde van het schooljaar dan normaal.  Op allerlei manieren is er voor gezorgd dat het toch een speciaal einde van hun basisschooltijd wordt.  Afgelopen vrijdag was er een uitstapje met een bosspel in het Woudhuis, met een lunch (aangeboden door Leerplein055) en Pitch en Put op Busloo. Afgelopen maandag was er een speciale sportdag voor groep 8 leerlingen bij Arres, georganiseerd door Accres En vandaag, woensdag is de afscheidsavond, waarbij  de film 'Corona, the musical'  wordt gepresenteerd. Kinderen en ouders zorgen voor een lekker buffet en na afloop hebben de kinderen nog een 'activiteit'  in de school. En donderdag nemen de kinderen van groep 8 definitief afscheid van De Bongerd!

 

Juf Monique nam afscheid

Juf Monique nam afscheid

Afgelopen donderdagavond nam juf Monique na 22 jaar op De Bongerd gewerkt te hebben, afscheid van onze school. Ze heeft met passie en heel veel inzet zich ingezet voor het wel en wee van de school. Ze gaat nu genieten van een wat rustiger tijd. Afgelopen donderdagavond hebben we met team gezellig gegeten in de hal van de school. Namens de SOB kwam Hubert Dijk nog een bos bloemen overhandigen (met gepaste afstand).

 

Afscheid nemen...

Afscheid nemen...

Dinsdag hebben we afscheid genomen van meester Collin, die het hele jaar stage heeft gelopen in de groepen 4/5 en 5/6. Het was een enthousiaste  en sportieve meester die we ook erg zullen gaan missen. Woensdag werkt juf Sietske voor het laatst. Zij viel in voor juf Monique. Donderdagmiddag nemen we met de kinderen afscheid van juf Linda Bettink en juf Esther. Helaas kan dat niet met ouders maar we maken er wel een gezellig ogenblik van in unit 1. Op dit moment weten ze allebei nog niet wat voor werk er voor hen is na de zomervakantie. De kinderen vinden het wel heel jammer dat ze weggaan en wij ook!!! En vrijdag nemen we tenslotte afscheid van juf Jamie die het afgelopen half jaar met veel succes en enthousiasme haar afsluitende LIO-stage heeft gelopen. Ze is inmiddels  volwaardig afgestudeerd en kon deze week al mooi aan het werk in groep 2/3!

 

Ook nemen we afscheid van juf Diny die in de afgelopen maanden juf Linda Pater heeft vervangen in groep 7/8. Dat waren na de coronaperiode ook twee hele stevige maanden!

 

Tenslotte neemt ook juf Melissa afscheid. Zij heeft het afgelopen jaar in het kader van lichte ondersteuning uit ons Samenwerkingsverband een aantal kinderen extra ondersteund.

 

Allemaal hartelijk bedankt voor jullie inzet en veel succes bij jullie verdere werkzaamheden.

 

Kids-2-school-party

Kids-2-school-party

De afgelopen twee jaar was u gewend dat we het nieuwe schooljaar starten met een Back-2-Schoolparty waarbij iedereen (ouders, kinderen en teamleden) informeel op de eerste vrijdag van het nieuwe schooljaar elkaar weer ontmoeten. De SOB heeft in overleg met school besloten dat we vanwege alle Covid-19-maatregelen dat volgend jaar een keer overslaan. We hebben er nadrukkelijk wel voor gekozen om een alternatief programma op te stellen. Al die activiteiten zijn gepland op de eerste vrijdag van het jaar tijdens schooltijd. Later volgt hierover meer informatie!

 

BSO

BSO

Het schooljaar zit er bijna op. Wat een bijzonder jaar was het. Tijdens het hele Corona tijdperk waren er kinderen die gebruik hebben gemaakt van de noodopvang. Maar de meeste kinderen zagen we wekenlang niet. Wat was het fijn dat de BSO weer open ging. Omdat ouders niet binnen mogen in school gingen we met de kinderen naar het stiltelokaal, waar we na de zomervakantie nog steeds gebruik van mogen maken. Heleen is na de geboorte van Boaz weer terug bij de opvang. We wensen iedereen een hele fijne zomervakantie toe en hopen jullie allemaal gezond terug te zien in september. Groetjes van het team.

 

Kinderdagverblijf

Kinderdagverblijf

Maandag konden we bijna de hele dag buitenspelen en dit hebben we ook gedaan. Lekker de ontdek tafel mee naar buiten. Hier zit de gekleurde rijst in. Je kan er van alles mee. In bakjes doen, zeven, in vormpjes stoppen, voelen en bekijken. Lekker ontdekken. Verder is er vorige week afscheid genomen van onze stagiaire, Iris. We gaan haar missen. Deze week is juf Heleen weer begonnen wat we allemaal erg fijn vinden! Hierdoor hebben we op het kdv wel afscheid moeten nemen van juf Eva. Gelukkig zien we haar nog wel op de bso of als invalkracht. Nu gaan we de vakantie in. Er komen ook gezellig kinderen bij ons op de opvang en we maken er een leuke en gezellige zomervakantie van!

 

Groep 3 en 4: Zomerlezen

Groep 3 en 4: Zomerlezen

Vakantielezen met CODA: Ga mee op reis! Deze zomer is CODA jouw reisleider. Met dit gave spel van Vakantielezen beleef je de leukste avonturen. Zit jij in groep 3 of 4, dan krijg je van je juf o binnenkort de speciale landkaart. Of misschien heb je de kaart al wel gekregen. Te gek! Verzamel alle stickers, plak ze op deze landkaart en maak kans op leuke prijzen!  

Zo doe je mee:  Meld je samen met je ouders aan op www.vakantie-lezen.nl en maak de opdrachten.  Heb je per land drie opdrachten gedaan? Schrijf het woord op en haal de sticker in een van de CODA-vestigingen.  Heb je alle stickers verzameld? Maak dan een foto van jezelf, mét de volle landkaart.  Stuur de foto in en maak kans op leuke prijzen.

Extra leuk! Kijk op www.coda-apeldoorn.nl/vakantielezen voor alle speciale zomerse Vakantielezenactiviteiten in CODA! Schrijf je in en doe meteen mee met een van de opdrachten.

Met Vakantielezen wil CODA iedereen op een leuke en prettige manier stimuleren om ook in de zomervakantie te blijven lezen. Jouw kind heeft op school met zijn of haar leerkracht hard gewerkt aan leesvaardigheid – en hoe jammer zou het zijn als het leesniveau na de zomervakantie (te) ver is teruggezakt? Daarom is er Vakantielezen - om samen op schattenjacht te gaan. Jullie ‘reizen’ door landen waar je samen op zoek gaat naar de schat om vervolgens opdrachten af te ronden. Vakantielezen is tot en met 6 september online te spelen, zowel thuis, op vakantie als ook bij CODA. Daar vinden jullie niet alleen nieuwe boeken en de beloningsstickers, maar je kunt in CODA ook aan de opdrachten werken.

Om mee te doen aan Vakantielezen hoeft je kind geen lid te zijn van CODA. Maar, wist je dat kinderen tot en met 17 jaar gratis lid zijn? Dit regel je heel eenvoudig via deze link; als je dit vóór 1 september doet, dan hoef je ook geen eenmalige kosten voor een CODA-pas te betalen!

Jarige kinderen

Jarige kinderen

De volgende kinderen zijn in de zomervakantie jarig:

We wensen jullie allemaal een hele zonnige verjaardag!

 

JULI

 

 Groep

22

Lyam   (2015)

1/2: Roodborstje

22

Tim   (2007)

7/8: IJsvogel

23

Levi   (2009)

7/8: IJsvogel

25

Alissa   (2012)

4/5: Wielewaal

29

Lucas   (2009)

7/8: IJsvogel

30

Ruben   (2011)

4/5: Wielewaal

31

Karo   (2011)

5/6: Goudvink

AUGUSTUS

 

 

1

Tim   (2009)

5/6: Goudvink

9

Divya   (2009)

5/6: Goudvink

10

Revelinyo   (2015)

1/2: Roodborstje

13

Eli   (2015)

1/2: Roodborstje

14

Madeleine   (2011)

4/5: Wielewaal

17

Jorn   (2012)

4/5: Wielewaal

20

Arash   (2013)

2/3: Pimpelmees

20

Mika   (2013)

2/3: Pimpelmees

22

Amber   (2009)

7/8: IJsvogel

22

Thimo   (2013)

2/3: Pimpelmees

22

Mack   (2010)

4/5: Wielewaal

24

Seren   (2012)

2/3: Pimpelmees

26

Fay   (2015)

1/2: Roodborstje

26

Lukas   (2009)

7/8: IJsvogel

27

Natalia   (2012)

4/5: Wielewaal

30

Esmee   (2009)

7/8: Bosuil

31

Fenna   (2012)

4/5: Wielewaal

SEPTEMBER

 

 

1

Tarah   (2009)

7/8: Bosuil

3

Vera   (2008)

7/8: Bosuil

5

Angela   (2010)

5/6: Goudvink

5

Indy   (2008)

7/8: Bosuil

Van harte gefeliciteerd en een fijne verjaardag!  

Zeyneb is op 14 juli 4 jaar geworden en Ryan wordt op 19 juli 4 jaar. Gefeliciteerd en welkom bij de roodborstjes!

 

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

De Bongerd is onderdeel van Leerplein055