nieuwsbrief Sterrenschool De Bongerd24 juni 2020
Corona-update

Corona-update

Op dit moment zijn er geen Covid-19-besmettingen onder de kinderen van onze school en onder de teamleden en daar zijn wij erg blij mee. We hopen dat we dit zo houden. Toch willen we in de afspraken die er zijn een kleine wijziging aanbrengen en vanaf vandaag weer toestaan dat kinderen die jarig zijn in hun eigen groep mogen trakteren op een verpakte traktatie. Zoals u ongetwijfeld heeft gelezen zijn de regels bij verkoudheid van kinderen wat versoepeld. Dit betekent dat kinderen tot en 6 jaar met een neusverkoudheid wel naar school mogen.Mocht er daarnaast nog andere klachten zijn overlegt u dan even met de leerkracht wat verstandig is. Als er Corona-gerelateerde klachten in het gezin zijn, blijft uw kind sowieso thuis. Op de site van belangenvereniging van Ouders in de Kinderopvang Boink staat een uitgebreide 'beslisboom' zowel voor kinderen tot 6 jaar als voor kinderen vanaf 6 jaar: 

https://www.boink.info/nieuws/beslisboom-neusverkouden-kinderen-kinderopvang-school

 

E-books voor het hele gezin met de VakantieBieb

E-books voor het hele gezin met de VakantieBieb

De gratis VakantieBieb stimuleert kinderen om te blijven lezen tijdens de zomerperiode! In de gratis app staan e-books én luisterboeken. Zo zijn er leuke boeken voor kinderen uit groep 3, maar ook spannende boeken voor tieners en prachtige romans voor volwassenen. De VakantieBieb is voor iedereen toegankelijk, dus ook als je géén lid bent van de Bibliotheek. De VakantieBieb is gratis beschikbaar in de App Store en via Google Play. Van 1 juli tot en met 31 augustus 2020. Meer informatie vind je op www.vakantiebieb.nl

 

Kinderdagverblijf

Kinderdagverblijf

We hebben het thema eten en drinken.  We hebben een pannetje gemaakt met een gebakken ei erin. Eerst hebben we het pannetje geverfd. Welke kleur heeft een pan? Wat denken jullie? We zoeken een plaatje op. De meeste pannen zijn zwart. En een gebakken ei. Welke kleuren hebben we nodig en welke vorm heeft die. We knippen zelf ons ei uit. En plakken ze daarna op elkaar. Verder hebben we ook placemats gemaakt. Als we tussen de middag een broodje eten gebruiken we die onder ons bord.

 

HVO en GVO

HVO en GVO en IGVO

Veel kinderen uit de toekomstige groep 4 hebben al het formulier ingeleverd voor HVO/GVO/IGVO.

Als uw kind hier volgend jaar gebruik van wil maken, levert u dit formulier dan z.s.m. in?

Jarige kinderen

Jarige kinderen

De volgende kinderen zijn binnenkort jarig:

JUNI

 

Groep

26

Aurélie   (2009)

 Goudvink

28

Raico   (2015)

 Roodborstje

29

Luba   (2008)

 IJsvogel

30

Faye   (2009)

 IJsvogel

JULI

 

Groep

2

Daniël   (2009)

 Bosuil

6

Luciano   (2007)

 IJsvogel

Van harte gefeliciteerd en een fijne verjaardag!  

 

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

De Bongerd is onderdeel van Leerplein055