nieuwsbrief Sterrenschool De Bongerd11 maart 2020
Ouderavond Lentekriebelssssssss

Ouderavond Lentekriebels

Morgenavond,  donderdag 12 maart is onze volgende ouderavond. Tijdens deze avond gaat het over de 'Week van de Lentekriebels'. Een voorlichter van GGD Noord - en Oost-Gelderland komt donderdagavond iets vertellen over het belang van relationele- en seksuele vorming en de seksuele ontwikkeling van kinderen. Daarnaast staan we stil bij de seksuele opvoeding en de rol van de media hierin. Daarnaast lichten wij als school toe welke onderwerpen en activiteiten in het kader van deze vrolijke projectweek worden uitgevoerd. De avond begint om 19.30 uur en de koffie en thee staan klaar vanaf 19.15 uur.

Complimentenweek

Complimentenweek

Maandag 2 maart, 8.20 uur en de bel is gegaan. Ik loop naar mijn klas en de kinderen en ouders komen binnen.  Direct hoor ik een moeder tegen haar dochter zeggen: "Wat heb jij toch goed geskied in de vakantie."  Er verschijnt op beide gezichten een glimlach en ik straal van binnen. Wat is het toch geweldig om elkaar complimenten te geven. Om 8.45 uur kwam het PBS kids-team in actie. Ze hebben samen een opening bedacht en posters gemaakt/opgehangen. Deze opening deden ze voor de hele school en wat ging het goed! Een compliment is als een soort kadootje: leuk om te krijgen, maar zeker ook om te geven. Als je een compliment krijgt kan je "dank je wel" zeggen. Dit is soms makkelijker gezegd dan gedaan! In iedere groep is de afgelopen week extra aandacht besteed aan complimenten geven/ontvangen, maar hoe mooi zou het zijn als er dagelijks meer complimentjes zouden worden gegeven!?

Juf Marinde

 

Kinderdagverblijf

Kinderdagverblijf

We zijn begonnen met het thema vriendschap. We hebben 2 vriendjes gekleurd die elkaar een handje geven. Hebben we zelf al vriendjes of vriendinnetjes? Op de groep hebben we ook allemaal vriendjes en vriendinnetjes. Verder benoemen de kinderen al dagelijks de vriendjes die op het raam geschilderd staan. We gaan de komende weken nog meer bezig met het thema vriendschap.

Meer lezen.

Jarige kinderen

Jarige kinderen

De volgende kinderen zijn binnenkort jarig:

MAART

 

Groep

13

Danny   (2013)

 Pimpelmees

16

Mik   (2012)

 Wielewaal

17

Vincent   (2012)

 Wielewaal

19

Nynke   (2009)

 IJsvogel

22

Varvara   (2008)

 Bosuil

22

Jayson   (2010)

 Goudvink

Van harte gefeliciteerd en een fijne verjaardag!  

Robin Heida wordt op zaterdag 14 maart 4 jaar en Selman Baser wordt op 16 maart 4 jaar.  Allebei van harte gefeliciteerd en welkom bij de Roodborstjes.

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

De Bongerd is onderdeel van Leerplein055