nieuwsbrief Sterrenschool De Bongerd4 maart 2020
---
Ouderavond Lentekriebelssssssss

Ouderavond Lentekriebels

Volgende week donderdag 12 maart is onze volgende ouderavond. Tijdens deze avond gaat het over de 'Week van de Lentekriebels'. Die week staat in het teken van ‘Relaties & Seksualiteit’ . Deze avond wordt georganiseerd voorafgaand aan de ‘Week van de Lentekriebels op de Bongerd ’. De ‘Week van de Lentekriebels’ is ook een landelijke projectweek over relationele- en seksuele vorming. Anders dan op onze jaarkalender staat vermeld,  is bij ons de week van vrijdag 3 april tot donderdag 9 april. Een voorlichter van GGD Noord - en Oost-Gelderland komt 12 maart iets vertellen over het belang van relationele- en seksuele vorming en de seksuele ontwikkeling van kinderen. Daarnaast staan we stil bij de seksuele opvoeding en de rol van de media hierin. Ook lichten wij als school toe welke onderwerpen en activiteiten in het kader van deze vrolijke projectweek worden uitgevoerd. Er wordt kort aangegeven waarover gepraat gaat worden in de verschillende groepen. 

Vanaf 19.15 u staat de koffie en thee klaar, waarna de avond start om 19.30 u. en duurt tot 21.30 u.

Via een mail hebben we al geïnventariseerd hoeveel ouders we kunnen verwachten, 47 ouders reageerden al, van wie er 15 zeker aanwezig zullen en 13 ouders weten het nog niet zeker.

 

Sportactiviteiten

Sportactiviteiten

In de komende periode doen we mee met twee sporttoernooien. Op zaterdag 21 maart is de scholierencross en 15 kinderen hebben zich hiervoor opgegeven. Op 25 maart of 2 april is het schoolvoetbaltoernooi en hiervoor hebben we twee teams kunnen samenstellen, een meisjesteam en een jongensteam. Voor de deelnemers van beide activiteiten volgt begin volgende week meer informatie.

 

Een supermooi muziekaanbod voor de kinderen van Apeldoorn!

Een supermooi muziekaanbod voor de kinderen van Apeldoorn!

Muziektheatervoorstelling geïnspireerd op de Matthaus-Passion in de Grote Kerk in Apeldoorn. Er is een speciale kortingsactie voor ouders van Apeldoornse basisscholen, waardoor het heel aantrekkelijk wordt om deze unieke voorstelling bij te wonen. Kaartjes voor volwassenen € 9,00 i.p.v. € 18,50 en kinderen € 6,00 i.p.v. € 12,50. Kaarten via www.theaterdeplaats.nl    

 

Meester Frans

Meester Frans

Komende donderdag is meester Frans afwezig. Hij wordt niet vervangen, maar voor zaken die niet kunnen wachten kunt u contact opnemen met de intern begeleider, Daniëlle Rorije. Maandag is er een studiedag voor directeuren en intern begeleiders.

 

Kinderdagverblijf

Kinderdagverblijf

De kinderen hebben schildpadden gemaakt. We prikken de schildpad uit met een prikpen.Dat is voor sommige kinderen nog best lastig, maar o zo interessant. Als we klaar zijn met prikken, verven we het ‘huisje’ van de schildpad. Schildpadden leven ook onder water. We zijn nog heel even met het thema onderwaterwereld bezig, maar zijn ons alweer aan het voorbereiden op het volgende thema:  vriendschap. Op het raam staan meerdere vriendjes namelijk Nijntje, woezel en pip en buurman&buurman. We kennen er zelfs nog veel meer en hier gaan we na komende week mee bezig!

 

Gevonden voorwerpen

Gevonden voorwerpen

Morgen liggen er in de grote hal de gevonden voorwerpen. Kijkt u ook even of er iets van uw kind bij is ?

 

IJsvogel: juf Linda

IJsvogel: juf Linda

Komende vrijdag en maandag en woensdag heeft juf Linda verlof. Wij zijn heel blij dat we hiervoor vervanging hebben kunnen regelen. Meester Joop komt alle drie de dagen invallen.

 

Jarige kinderen

Jarige kinderen

De volgende kinderen zijn binnenkort jarig:

MAART

 

Groep

6

Lara   (2009)

 Goudvink

8

Aaron   (2015)

 Roodborstje

9

Ruth   (2008)

 Bosuil

13

Danny   (2013)

 Pimpelmees

Van harte gefeliciteerd en een fijne verjaardag!  

 

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

De Bongerd is onderdeel van Leerplein055