nieuwsbrief Sterrenschool De Bongerd22 januari 2020
Volgende week: Staking

Volgende week: Staking

Zoals al aangekondigd is volgende week donderdag en vrijdag de tweedaagse staking voor het onderwijs. Alle scholen van Leerplein055 en PCBO zijn die twee dagen gesloten en dus ook De Bongerd. We onderschrijven als team ook de uitgangspunten voor deze staking. Ook wij maken ons grote zorgen over het onderwijs.  Het gaat dan niet alleen over salarissen, maar ook over noodzakelijke maatregelen rond werkdruk en de zorgelijke terugloop van het aantal leerkrachten en beschikbaarheid van invallers. Het onderwijs wil dan ook dat er structurele maatregelen over deze thema's komen. Op vrijdag is er rond 13.00 uur een manifestatie in het centrum, waar ook Peter Heerschop aanwezig zal zijn. U krijgt hierover nog deze week een mail.

 

Nationale voorleesweken

Nationale voorleesweken

Vandaag hadden we op school de directeur van de Apenheul, Roel Welsing als 'gastvoorlezer'.  Hij las in alle groepen voor en kinderen luisterden ademloos naar zijn verhaal.

 

Kinderdagverblijf

Kinderdagverblijf

De kinderen hebben een grote astronaut gemaakt met een gat in het karton. Daar kunnen we onze hoofd doorsteken. We maken dan een foto en kijk....we lijken zelf een astronaut! Verder hebben we een werkje gemaakt waarbij we de aarde namaken. We hebben blauw en groen nodig zien we op een plaatjes. De ‘ruimte’ is heel donker, het lijkt wel zwart dus dat wordt de achtergrond.  Ook de astronautenverkleedkleren worden veel gebruikt tijdens het spel. Wat een leuk thema hebben we toch!

 

BSO: Slijm

BSO: Slijm

Wat is er leuker dan slijm maken? Heerlijk kliederen met onder andere scheerschuim en lijm. Vorige week door de jongste kinderen en deze week door de oudste kinderen. Verder zijn er pizza’s gemaakt en vogelzaad-rolletjes voor de vogeltjes buiten.

 

Pimpelmeesjes: Podeshow

Pimpelmeesjes: Podeshow

Op dinsdag 28 januari is de podeshow van de Pimpelmeesjes: 'Laika naar de ruimte'. Deze sluit mooi aan bij ons project. De podeshow begint om 13.30 uur.

 

Jarige kinderen

Jarige kinderen

De volgende kinderen zijn binnenkort jarig: 

 JANUARI

 

Groep

22

Joshua   (2014)

 Pimpelmees

25

Colin   (2009)

 IJsvogel

26

Elin   (2013)

 Pimpelmees

28

Adam   (2015)

 Roodborstje

29

Ilyas   (2012)

 Wielewaal

29

Bas   (2008)

 IJsvogel

29

Aiden-Joaquin   (2015)

 Roodborstje

Van harte gefeliciteerd en een fijne verjaardag!  

 

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

De Bongerd is onderdeel van Leerplein055