nieuwsbrief Sterrenschool De Bongerd15 januari 2020
Toetsweken

Toetsweken

Afgelopen vrijdag heeft u voor de 4e keer ons unitnieuws ontvangen. In alle drie de units wordt alle informatie zoveel mogelijk d.m.v. deze nieuwsbrief gecommuniceerd. We zijn uiteraard heel nieuwsgierig wat u van ons unitnieuws vindt. Het betekent ook dat de Bongerdflits wat minder informatie bevat.

Vanaf komende maandag 20 januari zijn weer de toetsweken. Drie weken lang worden de kinderen getoetst op rekenen, spelling, begrijpend lezen, technisch lezen en woordenschat. Voor de kinderen van leerjaar 2 en 3 zijn er minder toetsen. De resultaten krijgt u met het eerste rapport  in een duidelijk overzicht.

De volgende twee weken zijn ook weer de adviesgesprekken voor kinderen van leerjaar 8. Ouders en kinderen worden hiervoor uitgenodigd en ze krijgen dan van de leerkrachten het schooladvies op basis van de leerresultaten(methodetoetsen en Citotoetsen). Daarnaast zijn ook allerlei andere  aspecten van belang, zoals leerhouding, werkhouding, inzet, doorzettingsvermogen, eigenaarschap e.d.

 

Staking: 30 en 31 januari

Staking: 30 en 31 januari

Op donderdag en vrijdag 30 en 31 januari  zullen de meeste basisscholen in Nederland dicht zijn vanwege een grote staking. Ook onze school is die dagen gesloten. Alle ouders hebben hierover afgelopen dinsdag een brief ontvangen. We onderschrijven als team met hart en ziel het doel van deze staking. De AoB en 'Ouders van Nu' zijn een petitie gestart en we hopen dat vele ouders deze petitie willen ondertekenen.

 

---
Kinderdagverblijf

Kinderdagverblijf

In zowel de unit 1 als het kinderdagverblijf werken we zoveel mogelijk met dezelfde thema's. Op dit moment werken we allemaal aan het project 'Ruimtevaart'. De kinderen hebben astronauten gemaakt. We verven een wc rol helemaal wit. We blazen een ballonnetje op en dit is het gezicht. In de ruimte hebben de astronauten ook een soort helm zien we op een plaatje. We hebben nu een blauwe wand met ufo’s en astronauten. Het lijkt wel de ruimte!

 

Jarige kinderen

Jarige kinderen

De volgende kinderen zijn binnenkort jarig: 

 JANUARI

 

Groep

15

Jazmijn   (2014)

 Roodborstje

16

Denisha   (2008)

 IJsvogel

20

Anne   (2012)

 Wielewaal

22

Joshua   (2014)

 Pimpelmees

25

Colin   (2009)

 IJsvogel

26

Elin   (2013)

 Pimpelmees

Van harte gefeliciteerd en een fijne verjaardag!  

 

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

De Bongerd is onderdeel van Leerplein055