nieuwsbrief Sterrenschool De Bongerd8 januari 2020
2020 van start

2020 van start

Afgelopen maandag was het nog behoorlijk donker toen de deuren van de school weer opengingen. Het was voor iedereen weer even wennen om in het schoolse ritme te komen. Voor de vakantie was er de kerstviering, waarbij heel veel ouders handen uit de mouwen hebben gestoken en zelfs op vrijdag hard gewerkt hebben, om de school weer op te ruimen. Al die ouders hartelijk bedankt! Maar naar school gaan, went gelukkig snel. Mooi dat de hoofdluiscommissie woensdag al weer aan de slag kon en helaas, het bleek ook hoog nodig. Als er 'iets' wordt gevonden, worden ouders daarvan op de hoogte gesteld.

In groep 7/8 voelden we afgelopen dinsdag opnieuw het gemis aan invallers. De geplande invaller meldde zich ziek en er waren geen andere invallers beschikbaar in een gebied tussen Doetinchem, Raalte en Apeldoorn. Met wat schuiven en passen en meten hebben we het nu kunnen oplossen. 

Dinsdag zijn de kinderen van leerjaar 5 en 6 gestart met het project stijldansen. Acht weken lang krijgen ze les van Gerrit Wensink, die met veel passie de kinderen twee dansen aanleert!

Vanaf maandag 20 januari zijn weer de toetsweken. Drie weken lang worden de kinderen getoetst op rekenen, spelling, begrijpend lezen en technisch lezen. 

 

Hoofdluis

Hoofdluis

Vandaag is de hoofdluiscommissie opnieuw begonnen met het controleren van de kinderen. Ze zijn begonnen met unit 3. Daar waren gelukkig alleen een paar kinderen met oude neten, deze waren dus al behandeld. We raden kinderen hier met name af elkaars haarborstels te gebruiken! En vanuit unit 3 willen we eigenlijk nog wel één of twee ouders erbij hebben die helpen met controleren. U kunt zich opgeven door een mailtje te sturen naar bongerd@leerplein055.nl Deze week hoopt de hoofdluiscommissie ook de andere groepen te controleren. 

Mocht u bij uw kind thuis hoofdluis ontdekken, wilt u dat alleen melden bij Ivonne of via de mail bongerd@leerplein055.nl Wij zullen dan zorgen dat, afhankelijk van de beschikbaarheid van hoofdluisouders, er z.s.m. een controle van de hele klas plaatsvindt.  

Studiedagen

Studiedagen

Op vrijdag 21 februari is de volgende studiedag, deze stond ook al op de jaarkalender.

De verhuisdag van maandag 2 maart vervalt, de verhuizing gaat immers nog niet door.

In plaats van deze verhuisdag is er nog een laatste studiedag van dit jaar op woensdag 3 juni.

Compensatiedagen

 

Compensatiedagen

Alle kinderen  hebben vier compensatiedagen(snipper)dagen per schooljaar. Deze kunt u het hele jaar opnemen met uitzondering van de toetsweken.  Aanvragen van een compensatiedag kunt u doen door minimaal 24 uur van te voren, een mailtje te sturen aan bongerd@leerplein055.nl U krijgt dan altijd een bevestiging.  

Kinderdagverblijf

Kinderdagverblijf

Allereerst allemaal de beste wensen voor 2020! In de vakantie hebben we gezellige dagen gehad. We hebben vuurwerk gemaakt met verf en glitters. Er zijn allemaal verschillende kleurtjes en wat ziet het er dan feestelijk uit. Ook hebben we het over het vuurwerk gehad. Wie heeft het gezien en vonden we het mooi of toch een beetje spannend? Verder konden we lekker naar buiten en hebben we ook met bso en kdv door elkaar gespeeld. Het hekje stond dan open en de kinderen mochten kiezen waar ze wilden spelen. Op oudejaarsdag waren er lekkere oliebollen en er zijn koekjes gebakken. We zijn nu begonnen, net als de kleuters, met het thema ruimtevaart. Er worden al mooie ufo’s gemaakt en er zijn al raamtekeningen gemaakt.

 

Peuter-kleutergroep

Peuter-kleutergroep

Gisteren zijn we na de vakantie, zoals elke dinsdag, weer met de peuters naar de kleuters geweest. De kinderen hebben zelf weer gekozen. Ze hebben allebei een keer geverfd. Dat is wel echt favoriet!. Verder is er weer in de huishoek gespeeld, zijn er puzzels gemaakt en is er bij de zandtafel gespeeld. We eten samen fruit en/of een koekje in de kring en gaan daarna mee naar buiten waar we kunnen fietsen, rennen, glijden etc. Het was weer een leuke en leerzame ochtend.

 

Jarige kinderen

Jarige kinderen

De volgende kinderen zijn binnenkort jarig: 

 JANUARI

 

Groep

8

Talyah   (2015)

 Roodborstje

8

Carlijn (2015)

 Roodborstje

15

Jazmijn   (2014)

 Roodborstje

16

Denisha   (2008)

 IJsvogel

Van harte gefeliciteerd en een fijne verjaardag!  

 

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

De Bongerd is onderdeel van Leerplein055