nieuwsbrief Sterrenschool De Bongerd18 december 2019
Op naar 2020!

Op naar 2020!

Donderdagavond is ook dit jaar weer de kerstviering. Vrijdagochtend ruimen we de school op en kunnen we alweer terugkijken op de eerste 15 weken van het schooljaar. We hebben in de school meer rust ervaren en die rust  ervaren ook de kinderen.

De nieuwbouw komt maar niet dichterbij. De verwachting is dat we op zijn vroegst in de zomer verhuizen en dat is nu dan  maar goed ook. Het is fijn om dit jaar in onze eigen school af te maken. Gemeente, de besturen en de architecten overleggen nog steeds over de benodigde investering voor de school die er vervolgens 40 tot 60 jaar moet staan.

Na de kerstvakantie begint in leerjaar 5 en 6 een nieuw project: stijldansen, waarbij de kinderen in 8 weken de Rumba en de Cha Cha leren. We vinden dit een mooie uitdaging voor de kinderen!

Komende vrijdag begint de vakantie voor iedereen om 12.00 uur! Vanaf maandag 6 januari gaan we met veel enthousiasme weer beginnen. 

We wensen u fijne feestdagen en een goede start van  2020!

 

Kerstdiner

Kerstdiner

Donderdag 19 december 2019 van 17.00-18.30 

De lijsten zijn inmiddels al mooi gevuld! Het ziet er heerlijk uit. De kerstcommissie zorgt voor het toetje! Denkt u morgenochtend aan een bord, beker, bakje en bestek (in een plastic tasje) voor uw kind? Graag met naam en groep erop. Om 16.50 uur gaat de deur open en kunt u uw gerecht op het buffet van de basisgroep neer zetten. Rond 18.15 kunt u komen genieten van heerlijke chocolademelk op het plein terwijl u wacht tot u uw kind om 18.30 uur op kan halen kan in de basisgroep.

 

Opruimen

Opruimen

Komt u helpen? Vrijdag 20 december vanaf 08.30 uur starten we met een kopje thee of koffie. Vele handen maken licht werk!!

 

unit 1 - project ruimtevaart

Unit 1 - project ruimtevaart

Na de kerstvakantie starten we met een nieuw project; ruimtevaart. Op het speelplein willen we een ruimtestation maken. We kunnen een reisje met de raket maken naar de maan en kijken naar de sterren. We gaan veel met de kinderen samen maken maar zoeken ook nog wat aankleding hiervoor. Heeft u spullen thuis die we mogen lenen/gebruiken voor dit project, heel graag! Denkt u aan posters, boeken, tijdschriften over de ruimte, astronautenpakken om je te verkleden,  verrekijkers enz enz. Graag even melden bij Linda of Jolanda, bedankt alvast!

Sponsor

Sponsor

We vonden het ook nog nodig te vermelden dat de Dekamarkt aan de Imkersplaats de helft van onze sintboodschappen gesponsord heeft en ons daarmee fijne feestdagen wenst. Hartelijk bedankt daarvoor!

 

Kinderdagverblijf

Kinderdagverblijf

Volgende week is het kerstvakantie. We gaan in de kerstvakantie allemaal leuke activiteiten doen en maken er samen gezellige weken van. Deze week hebben we tijdens elke lunch al een gezellige kerstsfeer gecreëerd en hebben we allerlei lekkers gegeten. We aten worstenbroodjes, croissantjes en krentenbollen. Lekker smullen met z’n allen. We hadden (nep) kaarsjes op tafel en allemaal een eigen servet. Bij deze wensen wij iedereen fijne feestdagen en een goed en gezond 2020 met vooral veel speelplezier!

 

BSO

BSO

Bij de BSO zijn ze allemaal goed in de kerststemming! Er is geknutseld met ijsstokjes, wasknijpers en schuimballen. Wat zal dat mooi staan in de kerstboom

 

Bosuil: juf Marinde verlof

Bosuil: juf Marinde verlof

Komende vrijdag en de maandag en dinsdag na de kerstvakantie heeft juf Marinde verlof. Ze maakt gebruik van de snipperdagen die we op onze school ook voor leerkrachten hebben ingevoerd. Juf Marinde wordt vervangen door meester Ben.

 

Jarige kinderen

Jarige kinderen

De volgende kinderen zijn binnenkort jarig:

DECEMBER

 

Groep

22

Kim   (2008)

 Bosuil

25

Miley   (2010)

 Goudvink

26

Elize   (2010)

 Goudvink

27

Gabi   (2013)

 Roodborstje

28

Tess   (2013)

 Pimpelmees

29

Nyla   (2012)

 Pimpelmees

31

Emma (2010)

 Goudvink

 

JANUARI

 

Groep

1

Lisa   (2015)

 Roodborstje

3

Samuël   (2011)

 Wielewaal

5

Roan   (2011)

 Wielewaal

7

Daan   (2013)

 Pimpelmees

7

Jack   (2010)

 Goudvink

8

Talyah   (2015)

 Roodborstje

 Van harte gefeliciteerd en een fijne verjaardag!  

 Na de kerstvakantie komen er 3 kinderen bij op school.

Ryder komt erbij in groep 2/3 (Pimpelmeesjes) en zijn zus Mailey in groep 4/5 (Wielewaal). Ryder en Mailey zijn verhuisd naar Apeldoorn.

In groep 5/6 (Goudvink) komt Angela erbij. Angela heeft in de afgelopen maanden in de intensieve taalklas gezeten en kan nu al met het gewone programma meedoen.

Allemaal van harte welkom  op onze school en we hopen dat jullie je snel hier thuis zullen voelen.

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

De Bongerd is onderdeel van Leerplein055