nieuwsbrief Sterrenschool De Bongerd4 december 2019
Inleiding

Inleiding

Afgelopen vrijdag waren de leerjaren 5 t/m 8 naar de prachtige voorstelling van de ASK in Orpheus. Vol overgave hebben ze twee uur lang ademloos gekeken naar Peter Pan en we waren natuurlijk erg trots op onze juf Linda Pater, die ook een kleine, maar erg belangrijke rol speelde!

Donderdag  hebben we opnieuw belangrijk bezoek van Sinterklaas, die in de ochtend onze school bezoekt. En in deze nieuwsbrief zetten we ook al weer de volgende stap richting kerstviering. Komende maandagavond bent u al van harte welkom om mee te helpen bij het versieren van de school. Afgelopen vrijdag kreeg u al weer voor de derde keer dit jaar het unitnieuws met veel informatie over het werken en de activiteiten in de drie units. Wij zijn heel nieuwsgierig wat u van deze manier van informatievoorziening vindt.

Frans de Heus

 

Sinterklaas komt!!!

Sinterklaas komt!!!

Morgen is het dan eindelijk zover, Sinterklaas en zijn Pieten brengen een bezoekje aan de Bongerd. We hebben er al heel veel zin in, het wordt vast een geweldige dag! Sint heeft laten weten dat hij rond 8.45 uur aankomt bij het bomenlaantje voor het plein van unit 1. Voor de ouders/ opa's/oma's die ook wachten op de intocht is er koffie of thee op het plein. Als Sint is aangekomen gaan we samen naar binnen, waar we het feestje verder gaan vieren. Ouders mogen op dat moment afscheid nemen van hun kind/kinderen. Om 10.15 uur is er iets lekkers te eten en drinken voor de kinderen, denkt u wel aan eten voor 12.00 uur?

Kerstviering 2019

Kerstviering 2019

We wachten nog vol spanning op het bezoek van Sinterklaas en zijn ook al bezig met de kerst! Goede voorbereiding is t halve werk!

De Bongerd in kerstsfeer: Maandag 9 december 19.00 uur

We kunnen alle hulp gebruiken om de school te versieren. Slingers, lampjes, bomen, etc…. overal komt iets te staan of hangen! Op deze gezellige avond verwelkomen we u met koffie, thee en wat lekkers.

Kerstdiner: donderdag 19 december 2019 van 17.00-18.30 uur

Ook dit jaar hebben we gekozen voor een gezellig kerstdiner met alle leerlingen in de hal van onze school. Elke (groot-)ouder heeft de kans zijn/haar kookkunsten te delen in de basisgroep van zijn/haar (klein-)kind! Vanaf donderdag 12 december zullen er intekenlijsten hangen bij de basisgroepen. Hier kunt opschrijven wat u wilt maken. U ziet dan meteen of een ander u voor is geweest of dat er misschien wel heel veel cupcakejes gemaakt worden. Voor het toetje zorgt de de kerstcommissie! Het is niet de bedoeling dat u voor de hele groep wat maakt. Voor een derde van de groep is meestal voldoende. 

Houdt u er rekening mee dat we op school geen rechauds gebruiken.

Wilt u uw kind op donderdagochtend 19 december bord, beker en bestek meegeven in een plastic tasje. Graag voorzien van naam.
Om 16.45 uur gaat de deur open en kunt u uw gerecht op het buffet van de basisgroep neer zetten. Daar staan klassenouders en ouders uit de MR en SOB al klaar! De kinderen gaan dan naar hun eigen klas.

Rond 18.15 uur kunt u komen genieten van heerlijke chocolademelk op het plein terwijl u wacht tot uw kind weer opgehaald kan worden in de klas.

Opruimen vrijdag 20 december vanaf 08.30 uur

Aan alle kerstgezelligheid komt ook weer een einde. Dat houdt in dat er flink opgeruimd zal worden. En dat kan niet zonder uw hulp! We starten meteen om half 9. Vele handen maken licht werk!! Om 11.45 willen we klaar zijn.

 

Kinderdagverblijf

Kinderdagverblijf

Het thema Sint is nog in volle gang met als klapper morgen het Sintfeest. Wat een gezellige tijd is het toch! We hebben pepernoten gebakken, werkjes gemaakt en zingen heel veel Sinterklaas liedjes. We hebben de afgelopen week ook lekker buiten gespeeld met het zonnetje die op ons plein schijnt. Volgende week zullen we de kerstboom samen met de kinderen gaan zetten...maar dat is volgende week. Nu eerst morgen Sinterklaas!

 

Buitenschoolse Opvang

Buitenschoolse Opvang

Ook op de BSO zijn de kinderen in de ban van Sinterklaas.Het was nog best moeilijk, maar het is toch gelukt! Pietjes gemaakt van strijkkralen

 

Unit 2: Stijldansen

Unit 2: Stijldansen

Na de kerstvakantie doen we met alle kinderen van leerjaar 5 en 6 mee met het project 'stijldansen voor basisscholen'. Kinderen krijgen gedurende 8 weken tijdens de gymles stijldansles van Gerrit Wensink. Na 8 weken is er op vrijdag 13 maart tijdens schooltijd een wedstrijd met alleen onze kinderen bij dansschool Wensink. De beste koppels mogen op zaterdag 14 maart meedoen met de Apeldoornse finale en strijden dan met andere basisscholen.  Wij zijn van mening dat we dit project een goede bijdrage is aan de sociale ontwikkeling en de motorische ontwikkeling van kinderen. En het is ook nog gewoon heel leuk! Lees ook:  Artikel Stentor  Meer informatie volgt later.

 

Jarige kinderen

Jarige kinderen

De volgende kinderen zijn binnenkort jarig:

DECEMBER

 

Groep

5

Sinterklaas (???)

 Alle groepen

6

Ezmée   (2012)

 Pimpelmees

6

Demy  (2013)

 Roodborstje

6

Veerle   (2014)

 Roodborstje

9

Mareau   (2008)

 Bosuil

9

Stijn   (2010)

 Goudvink

9

Emma   (2009)

 Goudvink

 Van harte gefeliciteerd en een fijne verjaardag!  

 

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

De Bongerd is onderdeel van Leerplein055