nieuwsbrief Sterrenschool De Bongerd27 november 2019
Inleiding

Inleiding

Beste ouders, 

Onze school is van voor naar achter helemaal gehuld in de sinterklaassfeer. Een aantal ouders heeft de school prachtig versierd, waarvoor hartelijk dank. Vrijdag gaan de kinderen van leerjaar 5 t/m 8 naar de ASK-voorstelling. Voor alle kinderen een leuk uitstapje en extra spannend voor de kinderen die voor de eerste keer in Orpheus komen. Ook onze juf Linda Pater speelt een belangrijk rol bij de musical Peter Pan. Deze week kreeg u al eerder een mail over Rookvrije schoolpleinen. Gelukkig is dat bij ons al de werkelijkheid. We hopen dat we door hier nog bewuster mee om te gaan een bijdrage kunnen leveren aan een Rookvrije Generatie! En vrijdag krijgt u al weer voor de derde keer dit jaar het unitnieuws met veel informatie over het werken en de activiteiten in de drie units. Wij zijn heel nieuwsgierig wat u van deze manier van informatievoorziening vindt.

Frans de Heus

Schoolplein Rookvrij

Schoolplein Rookvrij

Het wordt natuurlijk ook zichtbaar dat we een rookvrij schoolplein hebben. In de kerstvakantie wordt bij de ingangen van ons schoolplein een bordje opgehangen met de tekst ‘rookvrij’ en het onderschrift ‘op weg naar een rookvrije generatie’. Dit geldt voor alle basisscholen van Leerplein055. U herkent het bord misschien al van een sportterrein bij u in de buurt. Met het plaatsen van de borden is bij de start van het nieuwe kalenderjaar ook duidelijk zichtbaar dat ons schoolplein rookvrij is. Een rookvrij schoolplein geldt voor medewerkers van onze school, voor u als ouder maar ook voor medewerkers van organisaties die in onze school werken en bijvoorbeeld bezoekers en leveranciers. De borden ‘rookvrij’ maken bezoekers hierop attent en in onze online schoolgids komt natuurlijk ook informatie over ons beleid.

 

Kinderdagverblijf

Kinderdagverblijf

Afgelopen week hebben wij net als de kleuters een zak met cadeautjes gemaakt. We knippen zelf onze wensen uit het grote speelgoedboek. We oefenen hiermee de fijne motoriek met het knippen. Het is nog best moeilijk om ergens omheen te knippen, maar door samen te oefenen lukt het ons prima. We plakken deze op de zak van Sinterklaas. Ze hangen nu mooi te drogen in onze groep en zo kan iedereen ze bewonderen.

 

---
Unit 2 en 3: ASK, het is gelukt!

Unit 2 en 3: ASK, het is gelukt!

Voor het vervoer van de kinderen in unit 2 hebben zich op het laatste moment nog 2 chauffeurs aangemeld. Alle kinderen van leerjaar 5 en 6 kunnen naar de voorstelling van de ASK in Orpheus gebracht worden. Heel fijn! De kinderen van unit 2 gaan op de fiets.

 

Jarige kinderen

Jarige kinderen

De volgende kinderen zijn binnenkort jarig:

NOVEMBER

 

Groep

30

Lotte Jansen (2010)

 Goudvink

30

Luca   (2009)

 IJsvogel

30

Cheymene Jada (2008)

 IJsvogel

DECEMBER

 

Groep

1

Maxx   (2013)

 Pimpelmees

5

Sinterklaas (???)

 Alle groepen

6

Ezmée   (2012)

 Pimpelmees

6

Demy  (2013)

 Roodborstje

6

Veerle   (2014)

 Roodborstje

Van harte gefeliciteerd en een fijne verjaardag!  

Annelie Kapoen is vandaag 4 jaar geworden. Van harte gefeliciteerd en welkom bij de Roodborstjes!

 

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

De Bongerd is onderdeel van Leerplein055