nieuwsbrief Sterrenschool De Bongerd13 november 2019
Studiedag en schoolplan

Studiedag en schoolplan

Morgen, donderdag 14 november hebben we als team een studiedag. Thema's waar we aan werken komen voornamelijk uit ons schoolplan. De studiedag van donderdag gaat over 'zicht op ontwikkeling'. Hoe houden we zicht op de ontwikkeling van onze kinderen en hoe vertalen we dat in een aanpak die er uiteindelijk voor zorgt dat onze kinderen optimaal profiteren van ons onderwijs. Daarnaast starten we met een kick-off voor een nieuw plan voor cultuureducatie. We worden hierbij bijgestaan door Anja Fasen van 'Gigant, markant in cultuur'.

De middag wordt gebruikt voor de uitwerking van diverse thema's uit ons schoolplan.

De kinderen zijn dus uiteraard donderdag vrij! 

PBS: Kapstok

PBS: Kapstok

Bij de kapstokken is het vaak erg druk. Dit komt door de aanwezigheid van de kinderen, maar er staan ook veel ouders bij.  Dit is voor sommige kinderen een drempel om naar de kapstok te gaan. Het zou fijn zijn als de kinderen zelf hun jas en tas opruimen. We stimuleren de zelfstandigheid van de kinderen door ze dit zelf te laten doen. Wilt u ons hierbij helpen? Alvast bedankt!

 

Kinderdagverblijf

Kinderdagverblijf

Afgelopen donderdag hebben we samen appel/perenmoes gemaakt. De kinderen mochten de appels en peren snijden en daarna hebben we ze in een pan gedaan. Ook snoepen we er natuurlijk van! Als hij klaar is proeven we allemaal van de moes! Wat is hij lekker geworden. Verder zijn we buiten bladeren gaan vegen. Het werd een grote berg toen we alles bij elkaar hadden. Hoe leuk is het dan om er bovenop te gaan zitten?!

BSO-activiteit

BSO-activiteit

Het is echt herfst! Het wordt kouder en de zon laat zich niet meer zo vaak zien. De blaadjes aan de bomen krijgen prachtige kleuren. Deze bomen hebben de kinderen zelf gemaakt! Soms is het proces wel belangrijker dan het resultaat

 

xxx Roodborstjes: podeshow

Roodborstjes: podeshow

De Roodborstjes hadden vandaag hun podeshow. De Podeshow  paste mooi binnen het project 'dieren in de herfst'. Het werd een ontroerende voorstelling met alleen maar talentvolle spelers. De foto's staan ongetwijfeld snel op onze site.

 

schoen zetten

Schoen zetten

De eerste pieten zullen al wel gearriveerd zijn en het duurt niet lang meer voordat we ook Sinterklaas verwelkomen; dat is al aanstaande zaterdag! Daarom mogen alle kinderen van de Bongerd hun schoen zetten op school. Graag uiterlijk woensdag 20 november een schoen (voorzien van naam) meegeven/nemen. Sinterklaas en de pieten vinden het trouwens altijd erg leuk als de kinderen daarin een mooie tekening of brief stoppen!

Mediawijsheid

Unit 3: Mediawijsheid

Van 8 t/m 15 november is het de week van de mediawijsheid. In unit 3 wordt er in deze week iedere dag aandacht aan dit onderwerp besteed.  Wij spelen klassikaal een online game (Mediamasters) rondom dit onderwerp. Het thema van dit jaar is: Aan of uit?   In een wereld vol media moeten we constant keuzes maken. Om slim 'aan' te staan en mee te blijven doen met de wereld om je heen. En om soms te kiezen voor de uitknop, omdat ook je offline leven aandacht vraagt. Wanneer kies jij om 'aan' of 'uit' te staan?

Kijkt u als ouder wel eens mee met uw kinderen wat zij online doen? Praat erover en bespreek wat er bijvoorbeeld in groepsapps wordt gestuurd en wat acceptabel en onacceptabel gedrag is. Wij leren de kinderen dat zij toestemming moeten vragen als zij een foto van een ander online willen plaatsen, maar doet u dat ook?

 

Jarige kinderen

Jarige kinderen

De volgende kinderen zijn binnenkort jarig:

NOVEMBER

 

Groep

15

Lisa   (2010)

 Goudvink

15

Lars   (2009)

 Bosuil

17

Ilana   (2011)

 Wielewaal

17

Bryan   (2009)

 Bosuil

18

Sevval   (2013)

 Pimpelmees

18

Lana   (2009)

 Goudvink

Van harte gefeliciteerd en een fijne verjaardag!  

 

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

De Bongerd is onderdeel van Leerplein055