nieuwsbrief Sterrenschool De Bongerd7 november 2019
Toprioriteit

Toprioriteit

Het zal u niet ontgaan zijn, in Nederland is grote zorg over het onderwijs. De werkdruk en het lerarentekort zijn hierbij twee items die naar ons idee echt aangepakt moeten worden. Vandaar dat afgelopen woensdag een groot deel van ons team gestaakt heeft. Alle teamleden onderschrijven overigens de grote zorgen die er zijn. De uitzending van Lubach van zondag 27 oktober vonden we een prima afspiegeling van dat gevoel https://www.youtube.com/watch?v=OGt7UIL6S_I Voor iedereen is het heerlijk om vandaag weer gewoon aan het werk te zijn. Het nationaal schoolontbijt was daarbij een prima binnenkomer.

 

Studiedagen

Studiedagen

Volgende week donderdag 14 november hebben we voorlopig de laatste studiedag. De kinderen zijn die dag dus vrij.

Mocht de verhuizing in de voorjaarsvakantie doorgaan, dan hebben we twee verhuisdagen ingepland op vrijdag 21 februari en maandag 2 maart. Mocht de verhuizing nog niet doorgaan, dan hebben we twee studiedagen ingepland: vrijdag 21 februari en woensdag 3 juni.

 

Kunstcircuit

Kunstcircuit

Vanaf 22 november gaan we in elke groep aan het werk met lessen van Kiki Vos, zij is docent beeldende vorming.  Kiki heeft ons gevraagd enkele materialen te verzamelen. We zijn heel blij met: leren lapjes, lapjes stof, wol, schelpjes, veertjes, lint, touw, kralen, knopen, oude veters, schone panty’s, oude t-shirts/blouses, kroonkurken/doppen van flessen, mandarijnen of uien netjes, plastic zakjes en tassen, dozen, plastic bakjes, plastic flessen, allerlei afval materialen. (Graag alles droog en schoon!)

 

Schoolfruit

Schoolfruit

Vanaf woensdag 13 november doen we mee met de actie   EU-schoolfruit. Dit betekent dat wekelijks voor drie dagen een gezond tussendoortje op school wordt afgeleverd. Dit zal op woensdag en donderdag en vrijdag zijn. De actie duurt twintig schoolweken, dus tot 17 april. Wij vinden het een mooie stimulans om kinderen weer kennis te laten maken met gezonde tussendoortjes.

 

Kinderdagverblijf

Kinderdagverblijf

Afgelopen week hebben we een spinnenweb gemaakt van kastanjes en wol. Wat zijn ze leuk geworden. Ook hebben we een grote paddenstoel gemaakt waar we op kunnen zitten. We zingen dan van ‘op een grote paddenstoel’. Buiten hebben we ook de blaadjes op een hoop geveegd. Als we een grote berg hebben gemaakt gaan we er bovenop zitten. Wat een lol hebben we dan.

 

---
---
BSO

BSO

Deze week hebben we veel buiten gespeeld in het herfstzonnetje. Tijdens de workshop dinsdag hebben de oudste kinderen met servetten en theeglazen prachtige sfeerlichtjes gemaakt. De jongste kinderen hebben pinda’s geregen voor de vogels, maar ook zelf van gesnoept! Donderdag zijn er de meest bijzondere spinnen gemaakt van kastanjes

 

---
Leerjaar 1 t/m 4: vijftwaalf

Leerjaar 1 t/m 4: vijftwaalf

Denkt iedereen aan het envelopje met de 5 december bijdrage?

 

---
---
---
Roodborstjes: podeshow

Roodborstjes: podeshow

De Roodborstjes hebben op woensdag 13 november hun podeshow. De show begint om 13.30 uur en alle ouders en opa's/oma's van deze kinderen zijn van harte welkom om naar de podeshow te komen kijken. De Podeshow past mooi binnen ons project 'dieren in de herfst'....We zullen de komende twee weken heel druk zijn met oefenen.

 

Jarige kinderen

Jarige kinderen

De volgende kinderen zijn binnenkort jarig:

NOVEMBER

 

Groep

8

Ryan   (2009)

 Goudvink

15

Lisa   (2010)

 Goudvink

15

Lars   (2009)

 Bosuil

17

Ilana   (2011)

 Wielewaal

17

Bryan   (2009)

 Bosuil

 Van harte gefeliciteerd en een fijne verjaardag!  

 

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

De Bongerd is onderdeel van Leerplein055