nieuwsbrief Sterrenschool De Bongerd30 oktober 2019
Staking en ontbijt

Staking en ontbijt

Volgende woensdag is de landelijke onderwijsstaking. Ook op onze school kiest een aantal collega's er voor om te gaan staken. De collega's die niet staken onderschrijven weliswaar de redenen van de staking, maar kiezen er voor te gaan werken. Alle ouders hebben over de staking vandaag opnieuw een mail gehad. Het Nationaal schoolontbijt doen we dit jaar een dagje later, namelijk op donderdag 7 november.  

 

Medezeggenschapsraad

Medezeggenschapsraad

Op 8 oktober kwam de MR dit jaar voor het eerst bij elkaar. De concept notulen staan voor u klaar op onze site https://www.sterrenschooldebongerd.nl/ouder/m-r/

 

Hoofdluis vrij

Hoofdluis vrij

De afgelopen week heeft de hoofdluiscommissie opnieuw alle kinderen gecontroleerd. De groepen Goudvink en IJsvogel hebben hierover een mail gehad. De andere vier groepen zijn hoofdluisvrij verklaard.

Commissie bedankt voor al jullie werk en het speuren. 

Kinderdagverblijf

Kinderdagverblijf

We zijn bezig met het thema herfst. We hebben het over de verschillende dieren in het bos. Ook lezen we het boekje van Bobbi in de herfst. Hij gaat naar buiten met laarzen en een paraplu, want het regent. We laten onze activiteiten aansluiten op het boekje. We hebben laarzen geknutseld en een paraplu met regendruppels. Ook hoort de egel wel bij de herfst merkt een van de kinderen op. En weet je.....een egel kan ook in een berg met blaadjes liggen te slapen dus moeten we niet schoppen tegen die blaadjes. Anders maak je het huisje van de egel kapot. Er valt zoveel te ontdekken in de herfst. We gaan samen op ontdekkingstocht.

 

BSO: herfstvakantie

BSO: herfstvakantie

Het was een gezellige herfstvakantie. We hebben proefjes gedaan, heksendrank gedronken, spookkastelen geknutseld en op de laatste dag heel veel koekjes gemaakt. Gelukkig konden we ook lekker buiten spelen. We hebben gezien hoe de bomen buiten omgezaagd werden. Dit was indrukwekkend om te zien.

 

Unit 1: herfstwandeling

Unit 1: herfstwandeling

Op woensdag 6 november, willen we met de kinderen van unit 1 in de ochtend een herfstwandeling maken naar het park. Want we zijn druk bezig met ons project: 'dieren in de herfst'. We gaan de natuur bewonderen en kijken wat we allemaal kunnen vinden. Enkele kinderen uit leerjaar 7/8 zullen ook met ons mee wandelen.

 

Roodborstjes: podeshow

Roodborstjes: podeshow

De Roodborstjes hebben op woensdag 13 november hun podeshow. De show begint om 13.30 uur en alle ouders en opa's/oma's van deze kinderen zijn van harte welkom om naar de podeshow te komen kijken. De Podeshow past mooi binnen ons project 'dieren in de herfst'....We zullen de komende twee weken heel druk zijn met oefenen.

 

IJsvogel: stagiaire

IJsvogel: stagiaire

Mijn naam is Sophie Baars. Ik ben 19 jaar oud en ik woon in Deventer. Ik zit in het eerste jaar van de opleiding ‘Lerarenopleiding basisonderwijs’. Kortom: De Pabo.  Ik zal elke donderdag te vinden zijn als stagiaire in groep 7-8 op De Bongerd in Apeldoorn. Ik loop stage in de klas van juf Linda. Ik ga mijn best doen om er een zo leuk mogelijk tijd van te maken, al heb ik er het volle vertrouwen in dat dit gaat goed komen! Ik heb er erg veel zin in.  

 

Jarige kinderen

Jarige kinderen

De volgende kinderen zijn binnenkort jarig:

NOVEMBER

 

Groep

2

Victoria   (2014)

 Roodborstje

3

Dylan   (2013)

 Pimpelmees

6

Soroush   (2013)

 Pimpelmees

6

Alinda   (2009)

 Goudvink

8

Ryan   (2009)

 Goudvink

15

Lisa   (2010)

 Goudvink

15

Lars   (2009)

 Bosuil

 Van harte gefeliciteerd en een fijne verjaardag!  

 Vajen wordt op 4 november 4 jaar. Van harte gefeliciteerd en welkom bij de Roodborstjes.

 

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

De Bongerd is onderdeel van Leerplein055