nieuwsbrief Sterrenschool De Bongerd18 september 2019
---
9 oktober: Open Dag

9 oktober: Open Dag

Op woensdag 9 oktober is weer de open dag voor nieuwe ouders. Wie weet zijn er ouders van jonge kinderen in uw buurt nog op zoek naar een goede  basisschool.

 

---
Dikkebandenrace

Dikkebandenrace

In aanloop op het EK Baanwielrennen organiseert Libéma Profcycling in samenwerking met AR&TV de Adelaar op woensdag 25 september voor kinderen van 4 t/m 12 jaar oud Dikke Banden Races & Loopfietsraces. Het Marktplein zal tussen 15:00 en 18:00 vol staan met leuke activiteiten. Met de races willen we je enthousiast maken voor het fietsen. In deze laagdrempelige wedstrijdjes op een afgezet parcours waan je jezelf een echte wielrenner. Deelname is gratis en alle deelnemers ontvangen een T-shirt en medaille! Naast de races is er ook het Decathlon Sportplein, een pumptrack en zijn er diverse (ex)wielrenners aanwezig waaronder Olympisch kampioen Elis Ligtlee. Voor meer informatie over de dikke banden races en aanmelden ga je naar https://ekbaanwielrennen.nl/dikkebandenrace/  

 

Hoofdluis vrij

Hoofdluis vrij

De afgelopen weken heeft de hoofdluiscommissie opnieuw alle kinderen gecontroleerd. Vol trots kunnen ze melden dat onze school bijna hoofdluisvrij is. Commissie bedankt voor al jullie werk en het speuren, mooi om zo dit schooljaar zo te starten!

 

Kinderdagverblijf

Kinderdagverblijf

Wij hebben vanaf nu een nieuw speelvriendje erbij. Hij heet Doomijntje! Hij heeft zich bij ons in de kring voorgesteld. Doomijntje houdt erg van wortels, zijn lievelingskleur is oranje en kan heel goed knuffelen. De kinderen hebben hem al liedjes geleerd. Straks kan Doomijntje vast ook alle liedjes meezingen. Gisteren is er ook een nieuw baby’tje bij ons begonnen. Lieke is het zusje van Robin. Welkom lieve Lieke. Heel veel knuffel en speelplezier!

 

Unit 1: Kunstcircuit

Unit 1: Kunstcircuit

We vragen voor het kunstcircuit van vrijdag 4, 11 en 18 oktober helpen handen bij onze beeldende onderdelen.  Het kunstcircuit is van 13.00 uur tot 14.00 uur en u kunt zich intekenen op de lijst in de hal. Wij rekenen op veel steun, alvast bedankt!

Unit 1: Kinderboekenweek

Unit 1- project: Reis je mee?

De gouden weken zitten er nu bijna op in Unit 1 en aanstaande maandag starten we met een nieuw project: “Reis je mee” n.a.v. de Kinderboekenweek. Op het speelplein zal er een reisbureau zijn en alle vervoersmiddelen komen aan bod. De kinderen mogen een foto meenemen van een land waar ze zijn geweest zodat we die op de landkaart kunnen plakken. De foto hoeft niet van deze zomer te zijn. Mocht u spullen hebben die bij het project passen dan zijn die van harte welkom.

Denk daarbij aan een ( klein ) koffertje, landkaarten, reisgidsen, reispasjes, oude vliegtickets/treinkaartjes, een wereldbol enz. Het project duurt tot de herfstvakantie.

 

Groep 4 t/m 8: iPads opladen

Unit 2 en 3: iPads opladen

Kinderen zijn inmiddels goed gewend aan hun iPad en gaan hier allemaal zuinig mee om. De meeste kinderen zorgen dat hun iPad 's morgens voldoende is opgeladen. Mooi, want dan kunnen ze er goed mee aan het werk. Het zou mooi zijn als alle kinderen 's morgens een opgeladen iPad hebben. Alle kinderen hebben van school oortjes gekregen en nogal wat kinderen zijn die kwijt. Dat zorgt er voor dat ze soms lastig gesproken opdrachten kunnen horen. Nieuwe oortjes kunnen bij Ivonne voor € 1 gekocht worden. Uiteraard bent u vrij om het op een andere manier op te lossen.

 

IJsvogel: juf Linda verlof

IJsvogel: juf Linda verlof

Juf Linda heeft volgende week verlof en gaat op studiereis naar de steentijd. Op woensdag en dinsdag wordt zij vervangen door meester Christian en op vrijdag door juf Melanie.

Jarige kinderen

Jarige kinderen

De volgende kinderen zijn binnenkort jarig:

SEPTEMBER

 

Groep

18

Isabeau   (2014)

 Roodborstje

22

Fien   (2011)

 Wielewaal

25

Joris   (2011)

 Goudvink

25

Thijmen   (2012)

 Wielewaal

26

Ivar   (2009)

 Bosuil

29

Joey   (2008)

 IJsvogel

Van harte gefeliciteerd en een fijne verjaardag!  

 

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

De Bongerd is onderdeel van Leerplein055