nieuwsbrief Sterrenschool De Bongerd30 augustus 2019
Een nieuw schooljaar met veel uitdagingen

Een nieuw schooljaar met veel uitdagingen

Na zes weken vakantie is het maandag zo ver en gaan we starten aan een nieuw schooljaar. Er is deze week heel  hard gewerkt om alle groepen in te richten en we zijn er trots op hoe het er allemaal uitziet.  We vinden het allemaal ook wel weer spannend en in het bijzonder onze nieuwe collega's. De kinderen van groep 4 maken ook een grote stap, andere deur en een nieuwe juf.

We hopen dat alle kinderen en ouders zich snel weer thuis zullen voelen en we zullen er alles aan doen om er opnieuw een plezierig en succesvol schooljaar van te maken. Een speciaal welkom voor onze nieuwe collega's juf Esther en juf Linda Bettink in unit 1 en juf Lisanne in unit 2 (wielewaal).

Vanaf de eerste dag hebben we ook twee stagiaires op school. Bij de Pimpelmeesjes komt juf Inge stagelopen. Zij studeert aan de Pabo en is er elke dag. Bij de Wielewaal komt meester Collin stagelopen. Hij studeert aan het ROC voor onderwijsassistent.

Er komen ook nieuwe kinderen op school:

In de groep van de Roodborstjes komen Eli, Lyam, Revlinyo en Fay er bij en binnenkort ook Max.

In groep 3 (pimpelmees) komt Fabyan er bij, in groep 4 (wielewaal) komt Ruben er bij en in groep 7 (ijsvogel) komen Jill en Asmin erbij.

We hopen dat jullie allemaal je snel thuis voelen op onze school.

Maandag is ook de nieuwe jaarkalender klaar en zal deze via mail en op papier verstrekt worden.

 

Back-2-schoolparty

Back-2-schoolparty

Nu het nieuwe schooljaar weer gaat beginnen, nodigen de SOB, de MR en het team iedereen uit voor een kleine party op vrijdag 6 september van  17:30 tot 19:30 uur.

Ouders, opa’s, oma’s, verzorgers, leerkrachten & overige medewerkers, de Bongerd-kinderen, broertjes, zusjes : iedereen is welkom !

Dus kom langs op vrijdag 6 september!! Onder het genot van een biertje, wijntje of glas limonade vinden wij het leuk om elkaar op een ontspannen manier te ontmoeten (in tegenstelling tot de haastige vijf minuten tijdens het wegbrengen/halen).  Er is wat kleins te eten. En ook voor de kinderen is er natuurlijk wat lekkers (als ze tenminste even van het springkussen willen komen).   Locatie: ons vertrouwde kleuterschoolplein maar dan een beetje feestelijker.

Prettige vakantie!

Alle SOB-, MR- en teamleden

 

Foto mee

Foto mee

Voor de vakantie hebben alle kinderen favo'rietje' meegekregen en hebben we gevraagd om tijdens de vakantie op de foto te gaan met jouw favoriete drankje. Het zou fijn zijn als alle kinderen die foto's komende maandag meenemen.

 

Startgesprekken komen er weer aan...

Startgesprekken komen er weer aan...

Aan het begin van het schooljaar hebben alle leerkrachten met de mentorkinderen en zijn/haar ouders/verzorgers een startgesprek om kennis te maken met de nieuwe kinderen en ouders en de ambities van het kind en de communicatie over de ontwikkeling van het kind af te spreken. Wij vinden betrokkenheid van de ouders bij het leren van hun kinderen belangrijk en daarom bespreken wij met het kind en zijn ouders/verzorgers de ambitie en doelstellingen voor het nieuwe schooljaar. Samen bepalen we tijdens het gesprek wat we willen bereiken in de ontwikkeling van het kind in het schooljaar. We maken tijdens dit gesprek ook afspraken over vervolggesprekken en wijze van contact over allerhande schoolzaken.

De duur  van het gesprek is 20 minuten. Deze vinden in de eerste twee weken van het jaar plaats. Hiervoor is daarnaast ook speciaal een studiedag ingepland op maandag 9 september. U  kunt vanaf nu al intekenen voor een tijdstip. De intekenlijsten hangen bij de deuren van de nieuwe groep van uw kind.

 

---
Eindtijd: 14.15 uur

Eindtijd: 14.15 uur

Komende schooljaar is het tweede jaar dat we met het 5-gelijke-dagen-model werken. Zoals al aangekondigd hebben twee jaar een overgangsfase en is de eindtijd dit schooljaar opnieuw om 14.15 uur.

 

---
Jaarverslag

Jaarverslag

Het jaarverslag is ons verantwoordingsdocument over het schooljaar 2018-2019 aan ouders, leerlingen en alle anderen die bij onze school betrokken zijn. Het geeft een beeld van de belangrijkste ontwikkelingen, opbrengsten en activiteiten van het afgelopen schooljaar. Jaarverslag 2018-2019

 

Bewegingsonderwijs

Bewegingsonderwijs

Dit jaar zijn de lessen bewegingsonderwijs als volgt:

Dinsdagmorgen: basisgroepen ijsvogel en bosuil

Dinsdagmorgen: 'groep 3'-kinderen

Dinsdagmiddag: basisgroep Goudvink

Woensdagmiddag: basisgroep Wielewaal

De gymlessen in de Goudvink worden gegeven door juf Lisanne.

---
Unit 1: bewegingsonderwijs

Unit 1: bewegingsonderwijs

De kinderen van de Pimpelmeesjes die in leerjaar 3 zitten gaan komend schooljaar voor het eerst naar de grote gymzaal.  Gymmen doen we in Unit 1 op dinsdag van 10.45 uur tot 11.45 uur.  Met de kinderen van leerjaar 3 wandelen we naar de grote gymzaal. Hiervoor graag een simpel stoffen tasje met daarin makkelijke gymkleren en instap zaal gymschoentjes. Een naam op de tas en in de schoenen zou fijn zijn.

De kinderen van leerjaar 1 en 2 gymmen in de speelzaal gewoon in school in hun ondergoed op blote voeten.

 

Volleybalclinic: leerjaar 6, 7 en 8

Volleybalclinic: leerjaar 6, 7 en 8

Donderdag 5 september komen er 1 of meerdere spelers uit het Nederlands team een volleybalclinic geven aan leerjaar 6,7 en 8. Wie er komt/komen is nog een verrassing!  Er zal eerst iets over de sport worden verteld en vervolgens zullen we de gymzaal ingaan.  Het zou fijn zijn als de kinderen uit deze leerjaren hun gymspullen meenemen deze dag. Wij hebben er onwijs veel zin in!

 

Jarige kinderen

Jarige kinderen

De volgende kinderen waren in augustus jarig of zijn binnenkort jarig:    

AUGUSTUS

 

Groep

1

Tim   (2009)

 Goudvink

9

Divya   (2009)

 Goudvink

13

Eli   (2015)

 Roodborstje

14

Madeleine (2011)

 Wielewaal

17

Jorn   (2012)

 Wielewaal

20

Arash   (2013)

 Pimpelmees

20

Mika   (2013)

 Pimpelmees

22

Amber   (2009)

 IJsvogel

22

Thimo   (2013)

 Pimpelmees

22

Mack   (2010)

 Wielewaal

24

Seren   (2012)

 Pimpelmees

26

Lukas   (2009)

 IJsvogel

27

Natalia   (2012)

 Wielewaal

30

Esmee   (2009)

 Bosuil

31

Fenna   (2012)

 Wielewaal

SEPTEMBER

 

Groep

1

Tarah   (2009)

 Bosuil

3

Vera   (2008)

 Bosuil

5

Indy   (2008)

 Bosuil

7

Mitchel   (2010)

 Goudvink

8

Tijn   (2011)

 Goudvink

9

Luuk   (2012)

 Wielewaal

Allemaal van harte gefeliciteerd en een fijne verjaardag!  

 

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

De Bongerd is onderdeel van Leerplein055