nieuwsbrief Sterrenschool De Bongerd17 juli 2019
Een leerzaam schooljaar

Een leerzaam schooljaar

Nog twee dagen en het is zomervakantie en komt er een eind aan een schooljaar waarin we als team heel veel geleerd hebben. We hebben grote stappen gezet aan het begin van het schooljaar. We hebben daarna hard gewerkt om de ingeslagen weg tot een succes te maken. Dat leidde bij ons soms tot frustratie dat het allemaal niet lukte zoals wij het voor ogen hadden. En bij ouders leidde het soms tot ongerustheid. De stappen die we vanaf de voorjaarsvakantie hebben gezet, waren er vooral op gericht ons onderwijs weer stevig neer te zetten en het vertrouwen van ouders terug te winnen. Er zijn heel wat gesprekken binnen het team en met ouders  geweest. Voor ons gevoel zijn we weer op de goede weg en realiseren ons tegelijkertijd dat we er nog niet zijn. Ook volgend jaar zullen we op de ingeslagen blijven werken.

En dan een nieuwe school? Die laat nog even op zich wachten. Dat geeft ons in ieder geval nog even rust om door te bouwen aan de Sterrenschool.

En dan de iPads? Afgelopen dinsdag leverden de kinderen van groep 8 de iPad in. Gelukkig waren de meeste iPads prima in orde, hoewel je uiteraard wel kan zien dat ze gebruikt zijn. Ouders blijven wel aansprakelijk voor schade en/of vermissing.

In deze Bongerdflits nog de laatste informatie over nieuwe collega's. Wij zijn heel blij met Lisanne, Linda en Esther, die ons team komen versterken.

De volgende Bongerdflits komt uit op vrijdag 30 augustus!

Tenslotte willen we alle ouders bedanken die het afgelopen jaar hebben bijgedragen aan onze school, als ouder in de Stichting Ouders van de Bongerd, als Medezeggenschapsraadouder, als klassenouders, als schminkouder, als begeleider bij een uitstapje, als pannenkoekbakouder, als rijdouder, bijvoorbeeld naar Orpheus, als kerstbakouder etc etc. etc Allemaal heel hartelijk dank voor jullie hulp. Door jullie hulp had onze school meer 'kleur'.

We wensen iedereen een heel mooie zomer toe!

Prettige vakantie!

Team De Bongerd

 

Teamsamenstelling volgend schooljaar

Teamsamenstelling volgend schooljaar

Volgend schooljaar werken de volgende teamleden op De Bongerd:

Unit 1

Groep 1/2: Roodborstje

Jolien Heij-Glazenburg (maandag en dinsdag)

Jolanda Mossing Holsteijn (woensdag t/m vrijdag)

Esther Berendsen (alle dagen)

Groep 2/3: Pimpelmees

Elja Warries (maandag t/m woensdag)

Linda Bettink (donderdag en vrijdag)

Esther Berendsen (alle dagen)

Unit 2

Groep 4/5: Wielewaal

Lisanne Wittenhorst (alle dagen)

Dionne Mulder (alle ochtenden)

Unit 2

Groep 5/6: Goudvink

Monique Weijenberg-van Leeuwen (maandag t/m woensdag)

Mirjam Magré (woensdag t/m vrijdag)

Dionne Mulder (alle ochtenden) 

Monique en Mirjam wisselen elkaar af op  woensdag

Unit 3

Groep 7/8: IJsvogel

Linda Pater (alle dagen)

Mirjam Magré (op woensdagmiddag)

Groep 7/8: Bosuil

Marinde van de Giessen (alle dagen)

Overige teamleden:

Directeur: Frans de Heus (maandag t/m donderdag)

Intern Begeleider: Daniëlle Rorije (woensdag en donderdag)

Conciërge: Ivonne van Burik (alle ochtenden)

 

Studiedagen

Studiedagen

Volgend schooljaar hebben de kinderen opnieuw 4 compensatiedagen. Daarnaast hebben we nog 5 dagen gepland: Maandag 9 september: studiedag Dinsdag 24 september: studiedag Donderdag 14 november: studiedag Mocht de verhuizing in de voorjaarsvakantie doorgaan, dan hebben we twee verhuisdagen ingepland op vrijdag 21 februari en maandag 2 maart. Mocht de verhuizing nog niet doorgaan, dan hebben we twee studiedagen ingepland: vrijdag 21 februari en woensdag 3 juni.

 

---
Startgesprekken komen er weer aan...

Startgesprekken komen er weer aan...

Aan het begin van het schooljaar hebben alle leerkrachten met de mentorkinderen en zijn/haar ouders/verzorgers een startgesprek om kennis te maken met de nieuwe kinderen en ouders en de ambities van het kind en de communicatie over de ontwikkeling van het kind af te spreken. Wij vinden betrokkenheid van de ouders bij het leren van hun kinderen belangrijk en daarom bespreken wij met het kind en zijn ouders/verzorgers de ambitie en doelstellingen voor het nieuwe schooljaar. Samen bepalen we tijdens het gesprek wat we willen bereiken in de ontwikkeling van het kind in het schooljaar. We maken tijdens dit gesprek ook afspraken over vervolggesprekken en wijze van contact over allerhande schoolzaken. De duur  van het gesprek is 20 minuten. Deze vinden in de eerste twee weken van het jaar plaats. Hiervoor is ook speciaal een studiedag ingepland op maandag 9 september.U  kunt vanaf vandaag al intekenen voor een tijdstip. De intekenlijsten hangen bij de deuren van de nieuwe groep van uw kind.

 

Juf Mirjam Lieferink nam afscheid

Juf Mirjam Lieferink nam afscheid

Lieve kinderen, ouders en collega’s van de Bongerd. Vorige week nam ik afscheid na 19 jaar Bongerd. Hartelijk dank voor alle mailtjes, briefjes, tekeningen cadeautjes en knuffels. Ik wens de Bongerd het allerbeste en zal regelmatig nog wel even op de site kijken. Hartelijke groeten, Mirjam Lieferink

Vertrekkende collega's

Vertrekkende collega's

Deze week nemen we ook afscheid van een aantal collega's

* Juf Mirjam Lieferink gaat naar de Parkenschool

* Juf Rita gaat na de zomer werken op de Rietendakschool, waar ze nu ook al gedeeltelijk werkte

* Juf Anne-Mai gaat naar de Sterrenschool De Vliegenier

*Juf Rianne, gaat na een half jaar invallen in de Roodborstjes, dichter bij huis invalwerk doen

* Juf Sanne Kemper gaat na een half jaar invallen, weer meer aan het werk in haar eigen kindercoachpraktijk

* Juf Sanne Jansen gaat na een half jaar invallen bij ons, weer invallen bij PON

We willen jullie allemaal heel hartelijk bedanken voor jullie inzet voor onze kinderen en onze school en wensen jullie heel veel succes bij de volgende stappen die jullie gaan zetten! Onze kinderen missen jullie nu al!

 

---
Uitslaapfeest en unitdoordraaimoment

Uitslaapfeest en unitdoordraaimoment

Vandaag was de start van de dag extra bijzonder; naar school komen met een broodje, een dekentje en ook nog in je pyjama! Om 8.30 uur hebben we met alle kinderen een plekje gezocht in de grote hal of in de speelzaal. Lekker liggen op je kleedje en even een dutje doen, om alvast te wennen aan het uitslapen.  Daarna hebben we het meegebrachte ontbijt gegeten. Om 9.15 uur is iedereen naar zijn of haar nieuwe groep en juf gegaan, om alvast kennis te maken met elkaar. Het was een leuke ochtend en grappig om eens in je pyjama of onesie naar school te gaan. Nog bedankt voor het leuke idee Finn!

Meer lezen.

Vertrekkende en nieuwe kinderen

Vertrekkende en nieuwe kinderen

Na de zomervakantie gaan Arian, Sam, Zoë, Stijn, Sander, Lilian, Damian, Bas, Amy, Tamina, Carel, Mik, Sven, Finn, Laura, Esma, Lisa, Maud, Djora, Danny, Sanne, Ethan, Ilda en Emgie naar het voortgezet onderwijs.

Noud gaat na de vakantie naar De Schakel

Carlijn en Zenzi gaan naar De Horst

Feline gaat naar de Zonnewende

In groep 3 komt Fabyan er bij en in groep 7 komen Jill en Asmin erbij.

We wensen alle schoolverlaters veel succes en plezier en succes in het voortgezet onderwijs of op hun nieuwe basisschool.

De nieuwe kinderen heten we van harte welkom en wensen  ook jullie veel plezier en succes op je nieuwe school. We zullen er voor zorgen dat jullie je snel gaan thuis voelen bij ons.

 

Linda Bettink

Nieuw: Linda Bettink

Mijn naam is Linda Bettink, 28 jaar en kom uit Apeldoorn.Afgelopen mei ben ik afgestudeerd aan de Pabo. Aankomend schooljaar geef ik les aan groep 2/3. Mijn werkdagen zullen zijn op dinsdag, donderdag en vrijdag. Ik kijk hier erg naar uit. Ik wens jullie een fijne vakantie en zie jullie graag in het nieuwe schooljaar!

 

Esther Berendsen

Nieuw: Esther Berendsen

Mijn naam is Esther Berendsen, 35 jaar. Ik heb een tijd lang in Noord Holland gewoond waar ik al werkte als onderwijsassistent. Sinds begin mei ben ik weer terug in mijn geboortestad Apeldoorn. Doordat ik de afgelopen maanden ben ingezet bij zowat elk schoolbestuur heb ik nog meer ervaring kunnen opdoen. Nu is het tijd voor een vaste werkplek in mijn functie als onderwijsassistent en dit zal zijn op de Bongerd. Van maandag t/m vrijdag kunt u mij vinden bij Unit 1. Ik heb er heel veel zin in!  Wilt u mij leren kennen of heeft u vragen, zoek me dan gerust even op. Tot snel..!  Groetjes Esther

 

Back-2-schoolparty

Back-2-schoolparty

Gelukkig hebben we nog een mooie zonnige vakantie voor de boeg. Maar op 2 september gaan we weer aan de slag, het nieuwe schooljaar is dan begonnen !! Daarom nodigen de SOB, de MR en het team iedereen uit voor een kleine party op vrijdag 6 september van  17:30 tot 19:30 uur. Ouders, opa’s, oma’s, verzorgers, leerkrachten & overige medewerkers, de Bongerd-kinderen, broertjes, zusjes : iedereen is welkom ! Dus kom langs op vrijdag 6 september!! Onder het genot van een biertje, wijntje of glas limonade vinden wij het leuk om elkaar op een ontspannen manier te ontmoeten (in tegenstelling tot de haastige vijf minuten tijdens het wegbrengen/halen).  Er is wat kleins te eten. En ook voor de kinderen is er natuurlijk wat lekkers (als ze tenminste even van het springkussen willen komen).   Locatie: ons vertrouwde kleuterschoolplein maar dan een beetje feestelijker. Prettige vakantie!

Alle SOB-, MR- en teamleden

 

Kinderdagverblijf

Kinderdagverblijf

De zomervakantie gaat bijna van start. Wij blijven natuurlijk de opvang verzorgen en er zijn leuke activiteiten voorbereid. We gaan er een leuke tijd van maken. Wij wensen iedereen een hele fijn zomervakantie!! Dionne, Yvonne, Claudia, Heleen en Karin

 

---
Unit 1 op schoolreis

Unit 1 op schoolreis

Maandag 15 juli was het dan eindelijk zover, het schoolreisje van unit 1 naar het Land van Jan Klaassen. De kinderen hebben enorm genoten van het spelen in het park, vooral de grote glijbaan was erg in trek. Soms ging de juf ook mee van de glijbaan! Ook de voorstelling was erg leuk, daarna hebben we lekker patat gegeten. Helaas moesten we veel te snel weer terug met de bus. Het was een geslaagd schoolreisje!

Unit 2 op schoolreis

Unit 2 op schoolreis

Unit 2 is op schoolreis geweest naar het Dolfinarium. Ze hebben verschillende shows gezien, roggen geaaid en natuurlijk lekker gespeeld. Salina, Lara, Lisa en Faye mochten vips zijn tijdens de walrus show. Ze mochten helemaal vooraan zitten en werden nat gespat door de walrussen. Het was een hele leuke dag. De foto's staan op de website.

Jarige kinderen

Jarige kinderen

De volgende kinderen zijn binnenkort jarig:    

JULI

 

Groep

10

Kyan   (2009)

Grote Bonte Specht

10

Niek   (2013)

Roodborstje

11

Devran   (2010)

Wielewaal

21

Zenzi   (2009)

Goudvink

22

Tim   (2007)

IJsvogel

23

Levi   (2009)

Grote Bonte Specht

25

Alissa   (2012)

Pimpelmees

29

Lucas   (2009)

Grote Bonte Specht

31

Karo   (2011)

Wielewaal

AUGUSTUS

 

Groep

1

Tim   (2009)

Goudvink

2

Arian   (2007)

IJsvogel

9

Divya   (2009)

Goudvink

14

Madeleine   (2011)

Wielewaal

17

Jorn   (2012)

Pimpelmees

20

Arash   (2013)

Roodborstje

20

Mika   (2013)

Pimpelmees

22

Amber   (2009)

Grote Bonte Specht

22

Thimo   (2013)

Roodborstje

22

Mack   (2010)

Wielewaal

24

Seren   (2012)

Roodborstje

26

Lukas   (2009)

Grote Bonte Specht

27

Natalia   (2012)

Roodborstje

29

Finn   (2007)

Bosuil

30

Djora   (2007)

Bosuil

30

Esmee   (2009)

Grote Bonte Specht

31

Fenna   (2012)

Pimpelmees

SEPTEMBER

 

 

1

Tarah   (2009)

Grote Bonte Specht

3

Vera   (2008)

Bosuil

5

Indy   (2008)

Bosuil

 Allemaal van harte gefeliciteerd en een fijne verjaardag!  

 

---

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

De Bongerd is onderdeel van Leerplein055