nieuwsbrief Sterrenschool De Bongerd10 juli 2019
De laatste week...

De laatste week...

Het zijn nog even drukke dagen op school. Komende donderdagmorgen is de musical voor alle kinderen van  de school. Donderdagavond is hij voor de ouders van kinderen in groep 8. Maandag gaan de units 1 en 2 op schoolreis naar Het Land van Jan Klaassen en Het Dolfinarium. Dat wordt een hele rustige dag op school voor unit 3. Woensdag is het overstapfeest (zie hieronder voor meer informatie) Volgende week donderdagmorgen zwaaien we de kinderen van groep 8 uit, die op weg gaan naar het voortgezet onderwijs. En vrijdag 19 juli ruimen we vooral heel veel op en krijgen alle kinderen om 12.00 uur vakantie.

 

Nieuwbouw

Nieuwbouw

Op dit moment is er over de nieuwbouw niet veel te melden. Er zijn gesprekken tussen de schoolbesturen van De Schakel en De Bongerd, de architecten en de gemeente. Op dit moment gaan we uit van een verhuizing op zijn vroegst in de voorjaarsvakantie.

 

Overstapfeest

Overstapfeest

Op woensdag 17 juli gaan we met alle kinderen symbolisch over naar de volgende Unit of groep. We hebben in de ideeënbus van PBS een briefje gevonden met een erg leuk idee.  Finn van de Pimpelmeesjes wil graag een keer niet zo vroeg opstaan en naar school gaan, zonder zich om te kleden en zonder te haasten met het ontbijt. Een heel leuk idee!

Wat gaat we doen: Allemaal in pyjama of ander slaapshirt naar school en ongekamde haren. Een ontbijtbroodje in een zakje en een dekentje mee. Wij zorgen voor wat te drinken. We willen zo alvast wennen aan het idee dat we in de vakantie wat langer uit kunnen slapen. We leggen ons dekentje neer in de grote hal en de speelzaal en dutten nog even door, dan ontbijten we rustig en gaan om een uur of negen na een opwekkend dansje over naar de volgende Unit of groep. In de groep zullen we dan met de nieuwe juf en nieuwe groep kennismaken.

Dus wat neem je mee op 17 juli: 

Pyjama aan

Broodje in een zakje.

Dekentje

 

Actie voor het KWF

Actie voor het KWF

Hallo, Ik ben Emgie van Emst en zit hier op school in groep 8. Ben met mijn laatste loodjes bezig hihi, Over drie weken ga ik met vakantie en tijdens mijn vakantie ga ik samen met mijn moeder en haar partner, mijn zus met partner in Oostenrijk 15 km lopen op de Grossglockner, een 10% steile berg. Dit doen wij om geld in te zamelen voor het KWF. Dit doen wij puur om te helpen zodat mensen met kanker geholpen worden om eventueel te genezen.  Wilt u mij/ons ook helpen door te doneren?? Dit kan in de box bij de ingang van de school of via de site van Kwf, of via de link op onze Facebook site "15km Grossglockner walk" wij danken U allen. Groetjes Emgie en zijn team.

 

Kinderdagverblijf

Kinderdagverblijf

We hebben maandag geverfd, maar het was geen gewone verf. Het was verf uit de vriezer. Brr het voelt koud. En we krijgen er ook vieze handen van. Lekker ontdekken en ervaren samen. Verder hebben we een tent op de groep. En bij mooi weer staat deze buiten. Hier kunnen we fijn in spelen. Gistermiddag zijn we met de kinderen op het grote plein wezen spelen bij de bso. Wat een schik samen.

 

BSO

BSO

Samen de wereld ontdekken! Van een plastic flesje en een sok maak je een schuimmachine! Flink blazen en dan krijg je heel veel schuim! Met schuim kun je nog veel meer doen. Met kwasten hebben ze de bank schoongemaakt en met de handen kreeg de paal een wasbeurt!

 

Unit 1: Maandag schoolreis

Unit 1: Maandag schoolreis

Aanstaande maandag is het zover, ons schoolreisje naar het land van Jan Klaassen. We zullen om ongeveer 9.00 uur vertrekken met de bus vanaf het grote grasveld. We willen u vragen om uw kind die dag een wit t-shirt aan te trekken net zoals met de Ericacup. Zo zijn de kinderen goed te herkennen in het park. De kinderen hoeven niks mee te nemen, hooguit een rugzak met reservekleren als uw kind regelmatig een ongelukje heeft. We hopen rond 15.00 uur weer terug te zijn op school. We gaan er een gezellige dag van maken.

 

Unit 2: Maandag schoolreis

Unit 2: Maandag schoolreis

Komende maandag 15 juli gaat unit 2 op schoolreis naar het Dolfinarium in Harderwijk. We vragen iedereen het volgende mee te nemen: handdoek en droge kleding, eventueel regenkleding, een flesje water, maar geen geld. We krijgen een kleine lunch met één keer drinken, dus extra eten en drinken mag mee. We vertrekken 8.45 uur en zijn ongeveer 16.15 uur terug op school. We hebben er veel zin in.

 

Jarige kinderen

Jarige kinderen

De volgende kinderen zijn binnenkort jarig:    

JULI

 

Groep

10

Kyan   (2009)

Grote Bonte Specht

10

Niek   (2013)

Roodborstje

11

Devran   (2010)

Wielewaal

21

Zenzi   (2009)

Goudvink

Allemaal van harte gefeliciteerd en een fijne verjaardag!

David Movsisjan is maandag 4 jaar geworden! Van harte gefeliciteerd en welkom bij de Roodborstjes!

 

 

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

De Bongerd is onderdeel van Leerplein055