nieuwsbrief Sterrenschool De Bongerd8 mei 2019
Herinnering EricaCup: hulpouders gezocht

Herinnering EricaCup: hulpouders gezocht

Met nog een kleine maand te gaan,  is het alweer tijd voor de EricaCup. De laatste voorbereidingen worden getroffen om voor alle deelnemers er weer een spetterende dag van te maken. Zoals ook al in eerdere nieuwsflitsen gemeld kan de EricaCup niet bestaan zonder de hulp en ondersteuning van ouders/verzorgers op deze dag. Voor 6 juni zijn we daarom nog op zoek naar ouders/verzorgers die een groepje leerlingen willen begeleiden, maar ook voor hulp bij de diverse spel onderdelen. Voor het begeleiden van een groepje leerlingen zijn we (per groep) nog op zoek naar 1 ouder/verzorger voor de onderstaande groepen: Meisjes groep 2 Jongens groep 2 Jongens groep 4 Meisjes groep 5 Jongens groep 5 Meisjes groep 6 Jongens groep 8 Ook voor de diverse spelonderdelen zijn we nog op zoek naar vrijwilligers. Helpt u een handje mee? U kunt zich aanmelden op de volgende manieren:

• U kunt per email aanmelden via het adres ericacup@gmail.com of oscarencindy@gmail.com . Wilt u hierbij vermelden dat uw kind een leerling van de Bongerd is?

• Stuur een SMS / Whatsapp bericht naar Hendry op 06 54651672.

Uiteraard kunt u via bovenstaande contactgegevens ook eerst meer informatie inwinnen. Helpt u ons de hele dag? Dan regelen wij uiteraard de lunch.

Graag tot 6 juni!

Namens de EricaCup commissie,

Cindy van Duuren, Denise Berenschot, Lugunda van Berkum en Hendry Scholing

 

Volgende week: Avondvierdaagse

Volgende week: Avondvierdaagse

Volgende week doen er weer heel veel kinderen mee met de avondvierdaagse in Beekbergen. Donderdag krijgen alle deelnemende kinderen daarover een brief mee.

 

---
---
Coda in De Stolp: moederdag

Coda in De Stolp: moederdag

Deze week organiseert Coda in de Stolp nog twee leuke activiteiten, zie flyer coda moederdag

 

---
---
Meester Albert nam afscheid

Meester Albert nam afscheid

Dinsdag was het zover, de laatste dag van meester Albert bij ons op de Bongerd. Hij wist helemaal niet wat hem te wachten stond, het was een grote verrassing toen hij 's morgens in Beekbergen door alle kinderen en de collega's van zijn unit thuis werd verrast voor een ontbijt. Ze konden lekker in de tuin zitten. Daarna volgde de fietstocht terug naar Apeldoorn. Op het plein stonden alle kinderen van de Bongerd klaar in een grote haag, de meester kreeg van alle kinderen een bloem. Over de rode loper mocht hij naar binnen. 's Morgens trakteerde meester Albert alle kinderen van de Bongerd op een geweldige voorstelling van goochelaar en entertainer Huub Cooijmans. Van groep 1 t/m 8 werd er ademloos gekeken en meegedaan! Wat hebben ze allemaal genoten van de show, bedankt hoor! Daarna heeft hij meegedaan met zijn unit aan de apenkooi die klaarstond in de gymzaal. Vervolgens was er een heerlijke high tea, wat was er ongelofelijk veel lekkers gemaakt! In de middag nog afscheid van de collega's en een receptie vol met ouders en (oud)collega's. Meester Albert zagen wij de hele dag met een lach op zijn gezicht rondlopen. Ga heerlijk genieten van je vrije tijd meester, we zullen je missen op school.

Meester Albert gaat met pensioen, het afscheid

---
Vrijdag 26 april, Vossenjacht, Lunch en de Lopathon.

Vrijdag 26 april, Vossenjacht, Lunch en de Lopathon.

Bericht van SOB (Stichting Ouders van de Bongerd) De Vossenjacht was een echte zoektocht. De kinderen waren verdeeld in groepjes onder leiding van kinderen uit groep 7. Dit viel niet altijd mee maar iedereen heeft het super gedaan! Wat een samenwerking. Wat hadden die vossen zich goed verstopt en vooral vermomd. Jongens en meiden van groep 8 jullie waren super als vos. De andere vossen; vaders, moeders, opa’s of oma’s, zussen, broers, laten we maar zeggen de Bongerdvossen. Iedereen heel erg bedankt voor jullie enthousiaste deelname! Tussen de middag hadden een aantal ouders de lunch verzorgd. Meer dan 400 gesmeerde boterhammen, krentenbollen, rijstwafels, vers geschild fruit, komkommer, tomaat, melk, ranja en water... de keuze was reuze! En dat was maar goed ook want wat hadden jullie een trek. Het was heel fijn dat ’s morgens vroeg zoveel ouders hun hulp aanboden. Vele handen maken licht werk. Na de lunch even lekker buiten spelen en daarna door naar de Lopathon!

De warming-up werd verzorgd door een groepje meiden uit unit 3 ze hebben het dansje helemaal zelf in elkaar gezet! (bijna) alle kinderen deden enthousiast mee. Toen was het tijd voor de eerste groep lopers; unit 0 en unit 1. Na het startsein van Meester Albert (en dat op z'n laatste werkzame dag) gingen ze van start... en wat gingen ze hard! Gelukkig werden jullie ook super aangemoedigd. Door ouders, opa’s en oma’s, familie en vrienden , leerkrachten en Unit 2 en 3. Zoveel High Five’s. Wauw. Na 10 minuten naar het telteam en als beloning een lekker ijsje. Toen was het de beurt aan Unit 2 en 3. Weer geeft Meester Albert het Startsein en daar gingen ze. Weer zoveel supporters. Onderling geweldige samenwerking, kinderen die met elkaar meelopen als het even zwaar werd, leerkrachten die een rondje mee huppelden, grote jongens die de kleinere gewoon dragen. Na 15 minuten het eindsein en het tellen begint weer. Dit was ff een klus. Zoveel elastiekjes te tellen. Het telteam was al uitgebreid, maar kon de toestroom zo snel niet aan.. SUPER gedaan hoor!! Het diplomateam ging met man en macht aan het werk om jullie diploma’s uit te schrijven. Toen nog gezamenlijk opruimen, snel alles weer in de kast want.... de VAKANTIE komt eraan! De hele vakantie de tijd om je sponsorgeld op te halen, vergeten jullie het niet in te leveren bij je leerkracht na de vakantie? Des te sneller kunnen de sport en spel materialen aangeschaft gaan worden.

Wij als leden willen speciaal alle (groot)-ouders die ons hebben geholpen, hun hulp hebben aangeboden en zijn bijgesprongen heel erg bedanken. Zonder jullie hulp was het allemaal niet zo soepel verlopen. Een groot DANK JULLIE WEL. Vind je het leuk om vaker te helpen; je bent meer dan welkom je aan te sluiten bij de SOB. Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe enthousiaste leden. Hoe meer hoe beter.

Nogmaals iedereen heel erg bedankt voor de zonnige, gezellige en leuke dag.

 

Kinderdagverblijf

Kinderdagverblijf

Vorige week hebben we in de vakantie ook gezellig op het KDV gespeeld. We hadden leuke activiteiten en ook samen met de bso spelen was erg leuk. We hebben bijvoorbeeld fruitspiesjes gemaakt, vlinders geknutseld en geproefd van de kipnuggets die de bso had gemaakt. We zijn begonnen met het thema lente. Hier horen ook weer nieuwe activiteiten bij. We hopen natuurlijk op lekker lenteweer zodat we ook weer meer activiteiten buiten kunnen doen. Gisteren hebben we ook bij het cadeau van Albert gekeken: de goochelaar! Wauw wat was dat leuk en wat hebben de kinderen genoten en gelachen.

 

---
BSO en een verloren bal

BSO en een verloren bal

Er lag al weken een bal boven in de boom. Het lukte niet om hem eruit te krijgen. Zullen we het met een stelt proberen? Dat lukt niet, hij is te kort! Dan maken we er twee aan elkaar: het is nog te kort! Dan maken we drie stelten aan elkaar! Jasper probeert het en met een beetje hulp lukt het!! De bal is eindelijk uit de boom!

 

Jarige kinderen

Jarige kinderen

De volgende kinderen zijn binnenkort jarig:

MEI

 

 

8

Emgie   (2006)

Bosuil

12

Bas   (2007)

IJsvogel

15

Stijn   (2007)

IJsvogel

19

Amber   (2008)

Bosuil

 Allemaal van harte gefeliciteerd en een fijne verjaardag!

 

  

 

 

 

 

---

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

De Bongerd is onderdeel van Leerplein055