17 april: Bevrijding Apeldoorn

17 april: Bevrijding Apeldoorn

Vandaag wordt gevierd dat Apeldoorn 74 jaar geleden is bevrijd door de Canadezen. Vanavond rond 19.15 uur wordt in het Oranjepark het bevrijdingsvuur ontstoken en worden gedichten door leerlingen van basisscholen voorgedragen. Twee leerlingen van groep 8 van onze school, Maud en Mik zullen hun zelf geschreven gedicht voordragen.

 

---
Eitje Tik

Eitje Tik

Morgen, op donderdag 18 april vieren wij dat het (bijna) Pasen is. Wij zullen ook dit jaar weer een eitje-tik wedstrijd organiseren. Hierbij de vraag of u donderdagochtend uw kind een hardgekookt ei mee wilt geven. In verband met de Cito-eindtoets van groep 8 is het dit jaar een bescheiden programma. Groetjes, de paascommissie

 

Goede Vrijdag en pasen

Goede Vrijdag en pasen

Komende vrijdag is het Goede Vrijdag, zondag en maandag is het pasen. We zijn er allemaal weer op dinsdag 23 april.

 

Einde schoolfruit

Einde schoolfruit

Deze week krijgen de kinderen voor het laatst het schoolfruit aangeboden door het  EU-schoolfruitprogramma. Dus volgende week kunt u ze zelf weer een pauzehap/fruit meegeven.

 

---
EricaCup: hulpouders gezocht, Helpt u mee op 6 juni?

EricaCup: hulpouders gezocht, Helpt u mee op 6 juni?

De voorbereidingen voor de EricaCup zijn in volle gang en het beloofd ook dit jaar weer een leuk programma te worden voor zo'n 650 leerlingen. De commissieleden hebben alvast weer de nodige voorpret tijdens de voorbereidingen, maar ze kunnen het niet alleen. Om zoveel leerlingen een leuke dag te kunnen bieden, iets wat enthousiaste ouders al 32 jaar voor elkaar hebben gekregen, zijn veel vrijwilligers nodig. Zo zijn we op zoek naar (groot)ouders/verzorgers die het leuk vinden om een aantal uren in de ochtend (groep 1 t/m 4) of in de middag (groep 5 t/m 8) een groepje leerlingen te begeleiden. Ook ondersteuning bij de diverse onderdelen sport en spel is meer dan welkom! Hoe kunt u zich aanmelden? Wilt u ons helpen? Wat ontzettend fijn. Om u aan te kunnen melden maken we het u zo makkelijk mogelijk: In de klassen hangt een poster van de EricaCup, hierop kunt u zich inschrijven.

 

---
Avond4daagse Beekbergen

Avond4daagse Beekbergen

Voor de 18e keer zal de Bongerd dit jaar meedoen aan de avond4daagse in Beekbergen.  Dit evenement vindt plaats van dinsdag 14 tot en met vrijdag 17 mei.  We zouden het erg leuk en sportief vinden als jullie dit jaar weer met ons mee wandelen. De afstanden die er gelopen kunnen worden zijn 3,5 km en 7 km.  Binnenkort volgt meer informatie over de brief waarmee je je kan inschrijven en de dagen wanneer dit kan.  Hopelijk zijn jullie er bij dit jaar!

De avond4daagse commissie

 

---
Unit 3: Verkeersexamen

Unit 3: Verkeersexamen

Op donderdag 4 april had leerjaar 7 het theorie examen van verkeer.  Vorige week zijn we de fiets opgestapt om te laten zien dat we de regels ook in de praktijk kunnen toepassen. We reden een vast rondje door het centrum van Apeldoorn.  Iedereen die aan het examen heeft deelgenomen is geslaagd! Super gedaan allemaal! Wij wensen jullie veel veilige fietskilometers toe!

 

---
---
---
Jarige kinderen

Jarige kinderen

De volgende kinderen zijn binnenkort jarig:

APRIL

 

Groep

19

Lotta   (2008)

Bosuil

21

Adam   (2012)

Pimpelmees

22

Sander   (2007)

IJsvogel

25

Jayda   (2013)

Pimpelmees

26

Asli   (2007)

IJsvogel

26

Esma   (2007)

IJsvogel

27

Liam   (2012)

Pimpelmees

Van harte gefeliciteerd en een een prettige verjaardag!!!!

 

 

 

---

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

De Bongerd is onderdeel van Leerplein055