Grote Rekendag

Grote Rekendag

Vandaag, 3 april, was het tijd voor de Grote Rekendag. Het was een mooi gezicht bij de opening, kinderen liepen over de catwalk met iets wat uit verhouding was; te grote schoenen, een te grote jurk of een enorme bril! Daarna werd er in de klassen in circuitvorm verder gewerkt aan verschillende opdrachten rondom meten en verhoudingen. De kinderen waren erg betrokken en er is weer veel geleerd.  Voor de foto's kunt u kijken op de site, er staat een album klaar.

 

---
Lopathon: vrijdag 26 april

Lopathon: vrijdag 26 april

Vrijdag 26 april is het zover!  Alle kinderen proberen dan zo veel mogelijk rondjes om de school te rennen.  Van het geld willen we graag speelmateriaal voor buiten en binnen aanschaffen voor alle units. Een klein deel van de opbrengst gaat naar de SOB voor een volgend jubileumfeest.  De Lopathon start om 12:45 en duurt tot 13:45 uur. Om 12:00 uur gaan we gezamenlijk lunchen. De kinderen hoeven dus geen brood of drinken mee te nemen. Voor het 10-uurtje moet wel zelf gezorgd worden.  Heeft uw kind een allergie of mag hij/zij niet alles eten/drinken, wilt u dan zelf voor een broodje en drinken zorgen.  Woensdag 10 april krijgen de leerlingen de sponsorlijsten mee naar huis. Deze moeten dinsdag 23 april weer bij de leerkracht worden ingeleverd.  We kunnen uw hulp goed gebruiken deze middag. Dit kunt u doorgeven bij meester Albert of juf Celine. We zien u graag vrijdag 26 april …

 

---
---
---
Niet vergeten: 6 juni EricaCup 2019 

Niet vergeten: 6 juni EricaCup 2019 

De voorbereidingen voor de EricaCup 2019 zijn in volle gang. Ook dit jaar gaat De Bongerd weer de sportieve strijd aan met De Gong en De Schakel.Dit jaar zal de EricaCup plaats vinden op 6 juni. Ook dit jaar zal het ongetwijfeld weer een sportieve strijd gaan worden waarbij we niet zonder uw hulp kunnen. Mogen we op u rekenen? Wat is de EricaCup? De EricaCup is een sportevenement van de drie genoemde scholen gelegen aan het veld aan de Rademakersdonk. Het vindt dit jaar alweer voor de 33ste keer plaats en wordt georganiseerd door een commissie bestaand uit enthousiaste ouders namens de drie scholen. Zowel in de ochtend als in de middag worden diverse sportieve uitdagingen geboden aan de leerlingen welke voor de helft bestaan uit competitie onderdelen zoals bijvoorbeeld sprint en voor de andere helft bestaat uit fun onderdelen zoals een stormbaan. 

In de ochtend zijn het de leerlingen van groep 1 t/m 4 welke tegen elkaar strijden, in de middag de groepen 5 t/m 8. Alle punten die tijdens de competitie door de leerlingen worden behaald worden verzameld zodat aan het einde van de middag de winnaar van de EricaCup, een wisselbeker, bekend zal worden gemaakt. Na afloop worden diploma's gemaakt met hierop de resultaten en krijgen de best presterende leerlingen per onderdeel een medaille. Het afgelopen jaar hebben we hard gestreden om de wisselbeker weer te laten schitteren binnen de Bongerd, dit jaar dus de uitdaging met elkaar om dit zo te houden!

Draagt u een steentje bij? Hulpouders en sponsoren gezocht!

De EricaCup wordt georganiseerd door een aantal ouders van de 3 scholen, maar er is ook tijdens de dag veel hulp nodig om voor de verwachtte 650 leerlingen een top dag te organiseren. Zo zijn er veel ouders nodig voor zowel het begeleiden van de groepen leerlingen als ook hulp bij de onderdelen. Kunt u de ochtend of de middag de leden van de commissie komen helpen? Dat zou fantastisch zijn! Er hangen posters in de school waarop u kunt aangeven hoe u de commissie wilt helpen. Voor ouders die zowel de ochtend als de middag kunnen helpen zal een lunch geregeld worden.

De EricaCup kan niet bestaan zonder de ondersteuning van sponsoren. Om het evenement kostendekkend te kunnen organiseren en de onderdelen zoals de altijd populaire stormbaan te kunnen betalen zijn er sponsoren nodig. Sponsoren krijgen een advertentie in het programmaboekje en worden ook tijdens de dag benoemd. Sponsoring in het programmaboekje is al mogelijk vanaf €25,-. Het programmaboekje krijgt iedere leerling mee naar huis, daarmee heeft het programmaboekje een oplage van ruim 600 stuks en bereikt u veel potentiële klanten in en rondom De Maten. Heeft u een eigen bedrijf en wilt u de commissie helpen om ook dit jaar weer, in navolging van de afgelopen 32 jaar, een fantastische EricaCup te organiseren? Neem contact op met de leden van de commissie. Dit kan natuurlijk persoonlijk, maar ook via de emailadressen ericacup@gmail.com of oscarencindy@gmail.com.

Wij hebben er veel zin, graag tot 6 juni!

Namens de EricaCup commissie,

Cindy van Duuren,  Denise Berenschot,  Lugunda van Berkum en Hendry Scholing

 

Kinderdagverblijf

Kinderdagverblijf

Vorige week donderdag hebben we het feestje van Jerome gevierd. Hij is nu 1 jaar. Hieperdepiep.......HOERA! Maandag hebben we lekker veel buiten gespeeld. Het was mooi weer en we zien de kinderen genieten buiten. Lekker fietsen, rennen, voetballen, in de zandbak en met stoepkrijt spelen. Van alles te doen! Gisteren hebben we met tractors door de verf gereden. Dat is grappig, want het laat een spoor achter. Allemaal kleurtjes op het papier.

 

Unit 1: Kasteel Cannenburgh

Unit 1: Kasteel Cannenburgh

Volgende week is het zover. Als afsluiting van ons ridder en kastelen project gaan wij een bezoek brengen aan de Cannenburgh in Vaassen. Dinsdag zullen de Roodborstjes gaan en donderdag de Pimpelmeesjes. Voor de Roodborstjes missen we nog vervoer, 1 of 2 auto’s erbij zou super zijn! Voor de ouders die rijden: we vertrekken beide dagen om 9.30 uur vanaf school. En zullen rond 11.30 uur  weer terug zijn. Als u niet rijdt wilt u dan uw kind op de juiste dag een stoelverhoger /autostoeltje ( indien nodig ) meegeven?

 

Jarige kinderen

Jarige kinderen

De volgende kinderen zijn binnenkort jarig:  

APRIL

 

Groep

6

Ethan   (2006)

Bosuil

8

Efkan   (2008)

Wielewaal

9

Farell   (2013)

Roodborstje

9

Bram   (2013)

Roodborstje

10

Frederique   (2009)

Goudvink

13

Gijs   (2012)

Roodborstje

 

Allemaal van harte gefeliciteerd en een fijne verjaardag!

 

 

 

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

De Bongerd is onderdeel van Leerplein055