nieuwsbrief

 Sterrenschool De Bongerd

20 maart 2019

Ouderavond sterrenschoolontwikkeling

Ouderavond sterrenschoolontwikkeling

Donderdagavond 21 maart is de een informatieavond over onze sterrenschoolontwikkeling. U heeft een aankondiging al eerder via de mail ontvangen. Tijdens deze avond willen we u informeren op de ontwikkelingen hierover en de stappen die we aan het zetten zijn. U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. De avond begint om 19.30 uur en de koffie en thee staan vanaf 19.15 uur klaar.

 

Grote Rekendag

Grote Rekendag

Op woensdag 3 april is het weer zover, de Grote Rekendag. Ook dit jaar doen wij weer mee. Het onderwerp is dit jaar 'uit verhouding'. Kinderen verkennen tijdens de grote rekendag situaties waarin sprake is van verhoudingen. In unit 1 zoeken ze bijvoorbeeld uit hoeveel kindervoeten er op een olifantenpoot passen en gaan we veel met de eigen knuffels van de kinderen doen. In unit 2 denken ze aan de hand van een personage na over lichaamsverhoudingen en over de afmetingen van meubilair in relatie tot lichaamslengte. Ook verkennen ze in unit 2 de wereld van de grote rekenreus die in een wereld leeft waar alles drie keer zo groot is en in unit 3 gaan ze onder andere aan de slag met het vergroten van een kubus. Bij de schoolbrede start die ochtend mogen de kinderen kleding en voorwerpen dragen die uit verhouding zijn, denk aan een veel te grote trui of een enorme hoed of zonnebril.

Wij zijn voor de ochtend nog op zoek naar ouders die ons willen helpen. Wilt u meehelpen tijdens de grote rekendag wilt u zich dan opgeven bij de leerkracht van uw kind? Dit zou super fijn zijn!

Ook kunnen we de volgende spullen voor die dag gebruiken:

Unit 1: lege dozen van verschillend formaat (verhuisdozen, schoenendozen, theedozen) Unit 3: kinderen kunnen van tevoren foto's maken of zoeken van voorwerpen die uit verhouding zijn. Ook kunnen we hier schoenendozen gebruiken .

 

 

 

Kunst en Cultuur

Kunst en Cultuur

Op onze school hebben we,  in het kader van Cultuur Met Kwaliteit, eerst Drama/Toneel en taal beschreven en ingevoerd. Elke klas doet meer met dramalessen in combinatie met taal. Er zijn verkleedkleren, attributen en podiumdelen aangeschaft. Nu is het de komende jaren de beurt aan het muziekonderwijs. Vanaf 1 April zullen alle kinderen van de Bongerd meer met muziekonderwijs te maken krijgen. De digibord - methode 1,2,3 zing is aangeschaft, de leerkrachten krijgen een introductie workshop en de kinderen krijgen enkele lessen van een vakdocent muziek. We hopen dat we vooral veel plezier aan muziek zullen gaan beleven en onze muzikaliteit meer gaan ontwikkelen

 

---
Kinderdagverblijf

Kinderdagverblijf

Gisteren hebben we het feestje van Robin gevierd. Hieperdepiep.....HOERA! We zingen liedjes, geven een handje en een kusje. Ook hebben we een cadeautje voor Robin. Het is een bellenblaas. Eén die hele grote bellen kan maken. Ook was er een lekkere traktatie. Na het feestje zijn we creatief geweest. We maken modder met verf en zand. Dit wordt de modderpoel van het varken. Ook maken we propjes van crêpe-papier en plakken deze op het varken. De varkens plakken we op de modder. Wie heeft er wel eens een varken gezien op de kinderboerderij? Wat doen varkens graag? Zo hebben we samen een gesprek.

 

BSO

BSO

Pfff, wat een wind!!! Van zakken en touw kun je echt mooie vliegers maken. Soms vlogen ze weg en moesten we er achteraan rennen, dat was spannend! Er vloog er ééntje in de boom, maar gelukkig kon de juf er nog net bij! Luca had er water in gedaan, maar dan vloog hij niet meer de lucht in. Bij Adam waren de vliegers drie keer in de boom gevlogen.

 

---
---
Jarige kinderen

Jarige kinderen

De volgende kinderen zijn binnenkort jarig:  

MAART

 

Groep

22

Varvara   (2008)

Bosuil

22

Jayson   (2010)

Wielewaal

25

Carel   (2007)

IJsvogel

26

Sven   (2007)

Bosuil

27

Sem   (2013)

Roodborstje

29

Jack   (2014)

Roodborstje

Allemaal van harte gefeliciteerd en een fijne verjaardag!

 

 

 

---

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

De Bongerd is onderdeel van Leerplein055