nieuwsbrief

 Sterrenschool De Bongerd

13 maart 2019

Zaterdag: scholierencross

Zaterdag: scholierencross

Komende zaterdag is de scholierencross op sportpark Berg en Bos. Vandaag hebben alle 19 deelnemers een brief met tijden en namen meegekregen. Ook als niet-deelnemer is het heel leuk om te komen kijken. Het is overigens wel makkelijker om met de fiets te komen i.v.m. de verkeerdrukte. Onze eerste lopers starten om 13.00 uur.

 

---
Ouderavond sterrenschoolontwikkeling

Ouderavond sterrenschoolontwikkeling

Volgende week donderdagavond 21 maart is er een informatieavond over onze sterrenschoolontwikkeling. U heeft een aankondiging al eerder via de mail ontvangen. Tijdens deze avond willen we u informeren op de ontwikkelingen hierover en de stappen die we aan het zetten zijn. U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. De avond begint om 19.30 uur en de koffie en thee staan vanaf 19.15 uur klaar.

 

Staking 15 maart

Staking 15 maart

Komende vrijdag, vrijdag 15 maart staakt 'het onderwijs' in Nederland en onze school zal die dag ook dicht zijn. Alle ouders hebben over de staking een mail gehad.

 

Kunstcircuit: 'Op Safari'

Kunstcircuit: 'Op Safari'

Het derde kunstcircuit start binnenkort, het thema is ‘ op safari '.  In elke unit wordt op een creatieve manier invulling gegeven aan het thema. Voor unit 1 en 2 staan de data al vast: vrijdag 22 maart, 29 maart en 5 april.  Het is voor unit 1 erg fijn om bij het kunstcircuit hulp te krijgen van vaders, moeders, opa’s of oma’s. Er hangt een intekenlijst in de hal. Bij unit 2 en 3 laten de leerkrachten nog weten of er hulp nodig is.

 

Gigant en de staking

Gigant en de staking

Staking? Extra kinderfilms in Gigant! Vrijdag 15 maart 2 extra ochtend filmvertoningen in Gigant Zoek je nog naar een leuke invulling van deze dag met je eigen kinderen, of hoor je dat mensen op zoek zijn naar invulling van deze dag? Speciaal voor de allerkleinsten draaien er in Gigant 2 extra kindervoorstellingen in de ochtend: Waar is Knoester? en Meester Kikker. Voor meer informatie: www.gigant.nl  

 

Vossenjacht 26 april: herhaalde oproep

Vossenjacht 26 april: herhaalde oproep

Heb je altijd al verkleed door de buurt willen lopen? In een tijgerpak, als postbode of als ??????  Dan is dit jouw kans! Op vrijdag 26 april organiseren we een vossenjacht voor alle leerlingen van onze school. Het zou geweldig zijn als er een aantal ouders als vos door de buurt willen lopen.  Je wordt van 10.15 tot ongeveer 12.00 uur verwacht. Daarna gaan we met alle kinderen gezamenlijk lunchen.  Natuurlijk ben je als vos hierbij ook van harte uitgenodigd!  Wat fijn dat er zich 2 vossen hebben aangemeld. Natuurlijk hopen we op meer! Opgeven kan bij juf Marinde,  ook via mail: mvandegiessen@leerplein055.nl Alvast bedankt!    

 

---
---
---
Buitenschoolse opvang

Buitenschoolse opvang

Hoi, ik ben Finn, ik ben 4 jaar. Vandaag heb ik met spaghetti en marshmellows gebouwd. Eerst heb ik een vierkant gemaakt. Ik vond het een beetje moeilijk maar het is wel leuk.  Het ruikt wel lekker! Voordat we dit gingen doen heb ik lekker buiten gespeeld. Met Irza heb ik een soepje gemaakt. We gingen een blaadje en zand in een pion doen. We moesten roeren en stampen met een stok. Dat was heel leuk.

 

---
Kinderdagverblijf

Kinderdagverblijf

Vorige week woensdag zijn we er met de kinderen op uit gegaan. Eerst naar de bushalte gelopen en toen met de bus een stukje gaan rijden. Bij de bakker Bart een broodje gaan halen. De kinderen kozen allebei een donut. Lekker hoor! Op donderdag hebben we het afscheidsfeestje van Aaron gevierd. Ook met een traantje erbij, want we gaan hem natuurlijk heel erg missen op het Kdv. Deze week maken we koeien van papieren bordjes. Ook lezen we het boekje van Bobbi gaat naar de kinderboerderij. Hij ziet allemaal dieren. Hij geeft zelfs een lammetje de fles. En als hij de eendjes brood geeft zegt hij dat ze daar groot en sterk van worden. Wij worden ook groot en sterk als we goed eten.  Samen eten we dan een fruitje.

 

Unit 1: nieuwe collega juf Sanne Kemper

Unit 1: nieuwe collega juf Sanne Kemper

Sinds vorige week ben ik begonnen bij Unit 1, en ik wil mij graag aan u voorstellen. ben 8 jaar werkzaam geweest in het onderwijs. Twee jaar geleden ben ik gestopt met lesgeven om mij te richten op kindercoaching.Toch mis ik het onderwijs en heb besloten om de invalpool in te gaan.Ik heb een leuke week gehad vorige week dus ik heb erg veel zin om met de kinderen van unit 1 tot aan de zomervakantie te gaan werken, spelen en leren. Mocht u vragen hebben dan hoor ik die graag.

 

Unit 2: nieuwe collega

Unit 2: nieuwe collega juf Sanne Jansen

Mijn naam is Sanne Jansen en ik ben 26 jaar.  Tot aan de zomervakantie kom ik in unit 2 helpen.  Zes jaar geleden heb ik stage gelopen in groep 1/2 en 3 op de Bongerd en het is leuk om weer terug te zijn. Na mijn opleiding ben ik als invaller aan de slag gegaan bij verschillende stichtingen. Dit is inmiddels mijn derde schooljaar bij Leerplein. In mijn vrije tijd ga ik graag naar de bioscoop of lekker een stukje fietsen. Vooral in de zomer vind ik het heerlijk om de natuur in te gaan. Daarnaast houd ik erg van zingen en tekenen.  Ik heb veel zin in de komende periode en hoop er samen met de kinderen en collega's een gezellige tijd van te maken.

 

---
Unit 3: Podeshow leerjaar 7

Unit 3: Podeshow leerjaar 7

Dinsdagmiddag 19 maart is de podeshow van groep 7.  De voorstelling heet "Het Bongerd Journaal ".  De voorstelling begint om 13.15 en duurt ongeveer 35 minuten.  Alle ouders en familieleden van de leerlingen van groep 7 zijn van harte welkom om te komen kijken.

 

Unit 3: Week van het geld

Unit 3: Week van het geld

De week van 25 maart t/m 29 maart is de week van het geld. Vrijdag 29 maart krijgen de leerlingen van Unit 3 een gastles over geld.  Deze les wordt gegeven door de vader van Sander Bierlaagh.

 

---
---
Unit 3: leerjaar 7-zaken

Unit 3: leerjaar 7-zaken

Op woensdag 27 maart geeft een medewerker van het CJG een gastles aan de leerlingen van groep 7. Deze les gaat onder andere over gezond  eten en bewegen en  mediawijsheid. In de week van 25 maart t/m 29 maart is de week van de techniek.  Op donderdagmiddag  28 maart gaan de leerlingen op de fiets naar het ROC Apeldoorn. We zijn rond 15.00 uur terug.  Welke ouder(s) van groep 7 kan/kunnen die middag meefietsen?  Graag opgeven bij juf Linda, juf Marinde of meester Albert.    

 

---
---
Jarige kinderen

Jarige kinderen

De volgende kinderen zijn binnenkort jarig:  

MAART

 

Groep

13

Danny   (2013)

Pimpelmees

16

Mik   (2012)

Pimpelmees

17

Vincent   (2012)

Pimpelmees

19

Nynke   (2009)

Goudvink

22

Varvara   (2008)

Bosuil

22

Jayson   (2010)

Wielewaal

Allemaal van harte gefeliciteerd en een fijne verjaardag!

 

 

 

---

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

De Bongerd is onderdeel van Leerplein055