nieuwsbrief

 Sterrenschool De Bongerd

23 januari 2019

Nationale voorleesdag

Nationale voorleesdag

Vandaag is het voor ons de nationale voorleesdag. De speciale 'mystery guest' begon in unit 1. Er waren kinderen die even dachten dat koningin Maxima zou komen, maar vonden juf Agnes toch eigenlijk véél leuker.  De kinderen hingen ademloos aan haar lippen.  Juf Agnes ging daarna nog naar unit 2 en 3. Foto's van het voorlezen staan vandaag of morgen op onze site.

 

25 januari: Disco Doe eens gek!!

25 januari: Disco Doe eens gek!!

Vrijdagavond 25 januari gaan we feesten op De Bongerd. Dit doen we met een Disco. Dit jaar is het thema voor dit super feest "Doe eens Gek!". DJ John van Disco Galaxy zal de disco verzorgen, dus bereid je voor op een knalfuif! Voor unit 1 is de disco van 18.15 tot 19.15 uur. Unit 2 en unit 3 hebben feest van 19.30 tot 20.30 uur. Ouders/verzorgers kunnen de kinderen 10 minuten voor aanvang via de hoofdingang naar de eigen klas begeleiden. Ouders zijn de laatste tien minuten welkom om hun kinderen op te halen!

 

Lerarentekort

Lerarentekort

Het lerarentekort is een aanhoudend probleem waar vrijwel alle scholen en schoolbesturen mee te maken hebben. Afgelopen week nam het aantal grieppatiënten in Nederland weer flink toe. Op school merken wij hiervan de gevolgen want er zijn steeds minder invalleerkrachten beschikbaar. Wij willen dat uw zoon of dochter een goede invaller voor de klas krijgt die de continuïteit van het onderwijsproces mogelijk maakt. Soms kan een collega die parttime werkt, extra worden ingezet maar het zal duidelijk zijn dat dit type oplossing niet structureel is en ook niet op alle werkdagen een oplossing biedt.

Aansluiting bij regionaal samenwerkingsverband voor invalleerkrachten
Sinds dit schooljaar is Leerplein055 aangesloten bij Personeelscluster Oost Nederland (PON). Dit is een vereniging van samenwerkende schoolbesturen waarbij ruim 120 basisscholen in de regio zijn aangesloten en we hebben daarmee toegang tot een veel grotere groep flexibel inzetbare leerkrachten dan voorheen. Vanuit de PON-Flexpool worden nu alle korte en langdurige vervangingen op de Leerplein055-scholen geregeld. Maar ook deze pool is inmiddels vaak 'leeg'.

Onderwijsbevoegdheid op zak?
Bent u in het bezit van een onderwijsbevoegdheid of kent u iemand die interesse heeft om terug te keren naar het basisonderwijs? U kunt via PON ingezet worden. Wij leggen u graag uit wat de mogelijkheden zijn. Het is bijvoorbeeld mogelijk om u (als ouder met onderwijsbevoegdheid) alleen te binden aan onze school als dit uw voorkeur heeft. Neemt u gerust contact met mij.

Groepen naar huis sturen?
Het naar huis sturen van leerlingen willen we voorkomen. In incidentele gevallen is dit echter de enige oplossing. Wij communiceren hierover zorgvuldig en zorgen steeds dat er in uiterste nood altijd opvang op school geregeld wordt. Wij zijn ook verplicht om ons bestuur te informeren als wij een groep naar huis moeten sturen.

Zowel PON als Leerplein055 blijven doorgaan met het op regelmatige basis werven van leerkrachten voor zowel de korte als langdurige vervangingsbanen. Kent u mensen in uw omgeving die interesse hebben om bijvoorbeeld terug te keren naar het onderwijs dan horen wij dat graag van u.​

 

Voorleesfeestje in CODA

Voorleesfeestje in CODA

Natuurlijk wordt er in de CODA vestigingen voorgelezen tijdens de Nationale Voorleesdagen. Kom op de woensdagmiddagen lekker luisteren naar het verhaal over Harry en zijn zoektocht naar vlinder Vera. Voor de kleine en grote liefhebbers van Harry hebben we ook een green screen klaarstaan: stap in het boek en ga op de foto met Harry!

Tijd en plaats

Woensdag 23 januari | 14.00 – 16.00 uur |  CODA Junior en CODA De Maten | gratis | 2 tot 7 jaar

Woensdag 30 januari | 14.00 – 16.00 uur | CODA Junior en CODA dok Zuid | gratis | 2 tot 7 jaar

Nationale Voorleesdagen

Lekker wegdromen terwijl je voorgelezen wordt, opgaan in een wereld die eigenlijk niet bestaat of gewoon genieten van de mooiste avonturen en spannende sprookjes. CODA Bibliotheek viert de Nationale Voorleesdagen –  bedoeld voor kinderen die nog niet zelf kunnen lezen – uiteraard met een speciaal voorleesprogramma.

Lees meer op: https://www.coda-apeldoorn.nl/nl/agenda/nationale-voorleesdagen

 

Telefoon gevonden

Telefoon gevonden

Op school is vorige week een Samsung telefoon gevonden. Deze is op te halen bij Ivonne.

 

Kinderdagverblijf en BSO

Kinderdagverblijf en BSO

Wij zijn nu bezig met taarten versieren, dit hebben wij op twee manieren gedaan met stoepkrijt en een spatraampje en de ander met pastelkrijtjes. Nadat ze gelamineerd zijn mogen de kinderen de taart versieren met echte slagroom.  Wat is er lekkerder en leuker dan zelf de slagroom proeven.

's Middags hebben we samen met de BSO cupcake pizza’s gebakken. De kinderen mochten zelf kiezen wat ze er op gingen doen en wat waren de pizza’s lekker.  Dinsdag zijn er ook cupcake pizza’s gebakken en hebben wij tijdens de lunch opgegeten, dat was smikkelen. Dinsdag hebben de kinderen even buiten gespeeld in de sneeuw, dit vonden ze erg leuk maar toch ook wel erg koud. De kinderen hebben de sneeuw geproefd, dit was lekker maar ook koud.

 

Unit 1: letterdiploma

Unit 1: letterdiploma

Op dinsdagmiddag hebben de kinderen van leerjaar 3 in unit 1 een letterfeest gevierd. Ze deden een speurtocht door de unit waar ze hun geleerde letters goed voor konden gebruiken. Ook snoepten ze van letterbiscuitjes en letterchips en kregen ze een glaasje ranja. Het was een gezellige en leerzame middag, extra bijzonder dat meester Frans aan het einde de kinderen een letterdiploma gaf en een cadeautje.

 

Jarige kinderen

Jarige kinderen

De volgende kinderen zijn binnenkort jarig

JANUARI

 

Groep

25

Colin   (2009)

Goudvink

26

Elin     (2013)

Roodborstje

29

Ilyas   (2012)

Roodborstje

29

Bas   (2008)

IJsvogel

31

Sam   (2007)

IJsvogel

31

Zoë   (2007)

IJsvogel

Allemaal van harte gefeliciteerd en een fijne verjaardag gewenst

Adam wordt 28 januari 4 jaar. Fijne verjaardag en welkom bij de Roodborstjes! 

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

De Bongerd is onderdeel van Leerplein055