ThuisBieb

woensdag 8 april 2020

De deuren van de Bibliotheken zijn gesloten, maar online is de Bibliotheek open!

De ThuisBieb-app is toegankelijk voor iedereen. Dus ook als kinderen géén lid zijn van de Bibliotheek! In de app staan 100 e-books, waarvan 21 titels voor kinderen tot en met 12 jaar, zoals Fien komt dat zien! van Harmen van Straaten en Alaska van Anna Woltz. Met de ThuisBieb willen de Bibliotheken iedereen die thuiszit, dus ook kinderen, een hart onder de riem steken in deze onzekere tijd.

De e-books staan in de speciale ThuisBieb-app. De ThuisBieb-app voor iOS is nu beschikbaar in de AppStore. De verwachting is dat de app voor Android binnenkort ook beschikbaar is via Google Play. Wanneer de app is geïnstalleerd kun je het aanbod bekijken en titels selecteren. De app is in elk geval beschikbaar tot en met 10 mei. Meer informatie kun je vinden op jeugdbibliotheek.nl/thuisbieb.

Speciaal voor deze periode heeft de Bibliotheek ook extra luisterboeken beschikbaar gesteld voor kinderen die geen lid zijn van de bibliotheek. Deze zijn vrij toegankelijk via de LuisterBieb-app. Net als de voorleesfilmpjes van De Voorleeshoek en Bereslim.

Kinderen die lid zijn van de Bibliotheek kunnen naast de e-books in de ThuisBieb nog veel meer e-books lenen. Ook kunnen ze oefenen voor schoolvakken via Junior Einstein. Kijk op jeugdbibliotheek.nl voor een overzicht van alle digitale producten voor kinderen.

Delen via