Grote Rekendag

woensdag 20 maart 2019

Op woensdag 3 april is het weer zover, de Grote Rekendag. Ook dit jaar doen wij weer mee. Het onderwerp is dit jaar ‘uit verhouding’. Kinderen verkennen tijdens de grote rekendag situaties waarin sprake is van verhoudingen. In unit 1 zoeken ze bijvoorbeeld uit hoeveel kindervoeten er op een olifantenpoot passen en gaan we veel met de eigen knuffels van de kinderen doen. In unit 2 denken ze aan de hand van een personage na over lichaamsverhoudingen en over de afmetingen van meubilair in relatie tot lichaamslengte. Ook verkennen ze in leerjaar 5 en 6  de wereld van de grote rekenreus die in een wereld leeft waar alles drie keer zo groot is en in unit 3 gaan ze onder andere aan de slag met het vergroten van een kubus.

Bij de schoolbrede start die ochtend mogen de kinderen kleding en voorwerpen dragen die uit verhouding zijn, denk aan een veel te grote trui of een enorme hoed of zonnebril.

Wij zijn voor de ochtend nog op zoek naar ouders die ons willen helpen. Wilt u meehelpen tijdens de grote rekendag wilt u zich dan opgeven bij de leerkracht van uw kind? Dit zou super fijn zijn!

Ook kunnen we de volgende spullen voor die dag gebruiken:  Unit 1: lege dozen van verschillend formaat (verhuisdozen, schoenendozen, theedozen) Unit 3: kinderen kunnen van tevoren foto’s maken of zoeken van voorwerpen die uit verhouding zijn. Ook kunnen we hier schoenendozen gebruiken .

Delen via